1000 KADIN, 1 KİTAP OKUYUCULARIYLA BULUŞUYOR

1000 KADIN, 1 KİTAP OKUYUCULARIYLA BULUŞUYOR

Kadınların hikayelerine yer verilen 1000 Kadın 1 Kitap projesi hayata geçiyor. 

Türkiye’nin Yaşam Koçu Murat Çuhadar tarafından Kurulan Yaşama Dokunanlar Platformu tarafından hazırlanan ve ülkemizin dört bir tarafından yaşama katkı rolleriyle bir araya getirilen 1000 Kadın 1 Kitapta toplanıyor. 

Genel Koordinatörlüğü’nü Makbule Demirkan’ın yürüttüğü projede; kadının kadına dair dayanışma örnekleri, kadının kadını anlattığı ve kadın dünyasının tüm yönleri ele alınarak yapılan röportajlarla KADIN yeniden vitrine çıkıyor.

Duyguların, özlemlerin, beklentilerin, başarıların ve hüzünlerin tüm yönleriyle ele alındığı eserin ilk cildinde 100’de 100 donanımlı kadınlar kaleme alınıyor.  Birçok meslek  grubundan kadınların yer aldığı kitapta; sayfa yazarlarımız  valilikler, belediye başkanlıkları, meslek odaları ve STK örgütleri tarafından aday gösterilen kadınlar arasından seçiliyor. Editörlüğünü Aysel Ateş Abdullazade, Arzu Aytur, Sema Akyol ve Eylül Ayça Karakuş’un yaptığı eser; Türkiye’nin ilk miras kitabı niteliğinde olup, kısa bir süre sonra raflarda okuyucuyla buluşacak. 

Kitabın ilk cildi son hızla hazırlanırken şimdiden sosyal medyada merak edilen kitaplar arasında adından söz ettirmeyi başardı. Hayat hikayelerini, başarı sırlarını ve yaşamın zorluklarıyla baş etme yöntemlerini kitabın editörlerine samimi bir dille anlatan sayfa yazarı kadınlar bir çok kadına ışık olacağa benziyor. 

Şimdi bu değerli kitabın sesini duyuracak olan editörlerin 1000 Kadın 1 Kitap projesiyle ilgili düşüncelerine yer verelim.

 img-20200926-wa0006-(1).jpg

Yaşam Koçu  Murat Çuhadar

img-20200926-wa0007-(1).jpg

Genel Koordinatör: Makbule DEMİRKAN

Güçlü, özverili, işini bilen, erkek egemen dünyada ayakları üzerinde durmayı başaran ve kendi hayallerini gerçekleştiren 100’de 100 donanımlı sayfa yazarlarımız, her dönemde tüm kadınlara ilham vermeye devam ediyor.  Kendilerine  güvenen ve o cesaretin içlerinde bir yerlerde saklı olduğundan emin olan kadınlarımızı tebrik ediyorum. 

img-20201012-wa0006-(1).jpg

Editör: Aysel Ateş ABDULLAZADE  

Başarının ilk hedefi inanmaktır. Kendine inanan, kendini keşfeden, azimli ve cesur kadınların varoluşu bu toplumun aydın ve emin adımlarla ilerlemesidir. İlerleme varsa, değişim de var demektir. Toplumun ışığa doğru değişimini biz kadınlar gerçekleştiriyoruz. Bu projede yer alan başarılı, kendi ayakları üzerinde durmaktan çekinmeyen ve korkmayan, zor ama emin adımlarla yürüyen tüm sayfa yazarlarımızı tebrik ediyor, dünyanın ve özgürlüğün onlara ihtiyacı olduğunu belirtiyorum. Biz kadınlar birlikte güçlüyüz!

img-20200926-wa0009-(1).jpg

Editör: Arzu AYTUR

Sınırlarla, çitlerle örülü bir dünyaya gelirken kadın gücünü yine kendinden alacağını bilmiyor. Toplumun hangi kesiminde yer alırsa alsın bu gerçeği öğrenene kadar yoruluyor, örseleniyor. Kendi gücünün ve gerçeğinin farkına varmış, etrafında ki herkes kadar kendisini de önemsemeyi öğrenmiş, kendisiyle barışmış, kendi yaratım gücüne sahip, kendini yeniden var eden kadın hikâyelerine tanık olmaktan mutluluk duyuyorum. Ve sosyolojik anlamda çok önemli bir çalışma olan bu projede yaşam hikâyeleri ile yer alan bütün kadınlarımız ile gurur duyuyorum.

img-20200926-wa0008-(1).jpg

Editör: Sema AKYOL

Sahip oldukları potansiyelleri fark edip, fark yaratan, kendi yaşamlarını yeniden inşa eden güçlü ve başarılı kadınların biraraya gelerek güçlerini birleştirdiği bir platformda ; hemcinslerimin kendi kaynaklarını fark etmesine, sahip oldukları potansiyelleri kullanmasına ve yaşamlarını daha anlamlı hale getirme cesareti göstermesine ışık tutacak tüm kadınları yürekten kutluyorum. 

ekran-goruntuleri_20201002-181620-(1).jpg

Editör: Eylül Ayça KARAKUŞ

Doğumdan ölüme kadar insanoğlu hayatta kalabilmenin mücadelesini verir. Bazı insanlar vardır ki hayatta kalabilmenin mücadelesini vermekle kalmaz başka hayatlara da dokunmak ister. Bir diğerini önemser ve onun için elini taşın altına koymak ister. Benim yaşamım boyunca tek bir hayatım olmadı. Sadece bana ait olan bir hayatı seçmedim. Kadınların, annelerin, çocukların yaşamlarına elimden geldiğince rehberlik ettim ve bu yolda benimle birlikte yürüyecek olan yüce gönüllü insanlarla birlikte çalıştım. Şimdi böylesine değerli bir projenin içinde bulunmamın en önemli sebebi bir çok kadının hikayelerine ev sahipliği yapmak... 

Bizimle beraber bu yolda adım atan her kadına canı yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.