102 Yıllık Destan Canlandırıldı

102 Yıllık Destan Canlandırıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 102. yılı nedeniyle bir anma programı düzenledi.

 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de eşi Şeyda Ergün ile takip ettiği programda, Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı ve Şehir Tiyatrosu Oyuncuları performansları ile Çanakkale ruhunu canlandırdı. İzleyicilerin de büyük beğeniyle takip ettiği programda duygu dolu anlar yaşandı.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından bir anma programı düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Konservatuarı tarafından hazırlanan programda kahramanlık destanı yazan Mehmetçiğimizin ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısı bir kez daha yaşatıldı. Şehir tiyatrosunda sahnelenen programa Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa 1'nci Eğitim Piyade Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Şehnaz Başaran ve Burak Aslay, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve çok sayıda Manisalı vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı öğrencileri tarafından seslendirilen Çanakkale türküleri ile devam etti.

Duygu Dolu Anlar Yaşandı

Daha sonra ise, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından vatan savunmasında gözünü kırpmadan, geriye dönmeyi düşünmeden seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerimizin destansı öyküsü sahnelendi. Tarihimizin en şerefli sayfalarından biri olduğu kadar dünya tarihinin de en dramatik savaşlarından biri olan Çanakkale Zaferi’nde atalarımızın ortaya koyduğu eşsiz mücadeleyi anlatan oyun salonu dolduran yüzlerce Manisalıya duygu dolu anlar yaşattı. Manisalıların beğeniyle takip ettiği oyunun sonunda Şehir Tiyatrosu Oyuncuları, izleyicilere Çanakkale Zaferi’nin tarihinin yazılı olduğu asker künyesi dağıttı.

Kahramanlık Türküleri Seslendirildi

Şehir Tiyatrosu’nun ardından sahneyi bu kez Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nın eğitmenleri aldı. Manisalılar konservatuar eğitmenlerinin seslendirdiği birbirinden güzel kahramanlık türküleriyle Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl coşkusuna ortak oldular.

Oyun Tekrar Sahnelenecek

Salonu dolduran yüzlerce Manisalı programın sonunda Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Oyuncularını ve Konservatuarını ayakta alkışladı. Manisalılara programa gösterdiği büyük ilgi nedeniyle teşekkür eden Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, “ Öncelikle sanata ve sanatçıya her zaman büyük önem veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Siz değerli Manisalıların da oyunumuza bu denli ilgi göstermesi bizleri çok mutlu etti. En kısa sürede duyuruları yaparak programımızı siz değerli Manisalılar için tekrar sahneleyeceğiz” dedi.

Protokol Tebrik Etti

Şengöz’ün konuşmalarının ardından sahneye Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve protokol üyeleri davet edildi. Protokol üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Oyuncuları ve Konservatuarını başarılı performansları nedeniyle kutlayarak çiçek takdim etti.

Bu Zafer Yüzyıllarca Unutulmayacak

Çiçek takdiminin ardından söz alan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, tarihimize altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yüzyıllarca unutulmayacağını vurgulayarak, ”Bu güzel gecenin hazırlanmasında emeği geçen Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Oyuncuları ve Konservatuarını kutluyorum. Düzenlenen programda Mehmetçiğimizi ve Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha andık.  Bu önemli zafer kurtuluşumuzun meşalesini yakan, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve vatan savunmasında gözünü kırpmadan, geriye dönmeyi düşünmeden seve seve canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum ” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.