11 Ağustos 2017 gündemi

11 Ağustos 2017 gündemi

Gündemden öne çıkan haber başlıkları.

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ   11.08.2017

 

DOLAR-USD: 3.5325

AVRO-EURO: 4.1550

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.5910

ALTIN-GOLD: 146.1000

 

 

BİNGÖL'DE TERÖR OPERASYONU: 1 ŞEHİT, 1 YARALI

Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında, bölgede yürütülen terör operasyonu kapsamında keşif ve gözetleme yapan güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

 

35 GAZETECİ HAKKINDA BYLOCK GEREKÇESİYLE GÖZALTI KARARI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ByLock kullandığı iddia edilen 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınanlar arasında Birgün gazetesi editörü Burak Ekici ve Türkiye gazetesindeki yazılarına geçen hafta son verilen Ahmet Sağırlı da var.

 

ADANA'DA RUS UYRUKLU KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Adana'da İncirlik Hava Üssü'nde ABD'ye ait bir uçağı dronla düşürmeyi ve daha sonra Alevi derneklerinde kanlı eylem yapmayı planladığı açıklanan DAEŞ üyesi Rus vatandaşı R.B. yakalandı.

 

POLİTİKA    

 

AK PARTİ'DEN "ERKEN SEÇİM" AÇIKLAMASI

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, NTV yayınında "Herhangi bir şekilde erken seçim düşünmüyoruz" açıklaması yaptı. Partinin eski MKYK üyesi Ayhan Oğan’ın “Yeni bir devlet kuruluyor” sözüyle ilgili olarak da, “Bizim yaptığımız şey, AK Parti iktidarı ya da başka iktidar döneminde, devleti yeniden yapılandırmaktır" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU: "FINDIK FİYATINI ÖNCE TÜRKİYE'NİN, HÜKÜMETİN AÇIKLAMASI LAZIM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Fındıkta Türkiye, dünyada bir numara. Eğer dünyada bir numara isek, fındık konusunda söylenecek ilk sözü Türkiye söylüyorsa, fındık fiyatını önce Türkiye'nin, hükümetin açıklaması lazım." dedi.

 

BAYDEMİR: KILIÇDAROĞLU TUTUKLANIRSA HİÇ ŞAŞIRMAYIN

HDP'nin başlattığı 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' Van'da üçüncü gününe girdi. Burada açıklama yapan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Kemal Kılıçdaroğlu'nun tutuklanması durumunda şaşırmayacağını söyledi ve "Demokrasi güçlenmezse faşizm güçlenerek yoluna devam edecektir" dedi. 

 

DÜNYA   

 

DIŞİŞLERİ: NATO HEYETİ KONYA'YI 8 EYLÜL'DE ZİYARET EDECEK

Almanlar'ın olduğu NATO heyetinin 8 Eylül'de Konya'yı ziyaret edeceğini belirten Dışişleri Bakanlığı, "Ziyaretin ayrıntılarıyla ilgili görüşmeler sürüyor" açıklamasını yaptı.

 

TRUMP'TAN KUZEY KORE'YE YENİ GÖZDAĞI

ABD Başkanı Trump, Kuzey Kore'ye yönelik "ABD'nin gazap ve öfkesi ile karşı karşıya kalacaklar" şeklindeki açıklamasının yeterince sert olmadığını belirterek "Kuzey Kore, aklını başına alsın yoksa bu dünyada çok az ülkenin maruz kaldığı bir sıkıntı ile karşı karşıya kalacak" açıklamasını yaptı.

 

KUZEY KORE’DEN TRUMP’A YANIT

Kuzey Kore’den, ABD Başkanı Donald Trump’ın “Dünyanın daha önce hiç görmediği gazapla karşı karşıya kalacaklar.” açıklamasına yanıt geldi. Kuzey Kore’nin roket komuta biriminin başında bulunan General Kim Rak Gyom, ülkenin resmi ajansı KCNA’a yaptığı açıklamada, Pyongyang yönetimine tehditler savuran Trump için “çıldırmış” ifadesini kullandı.

 

EKONOMİ  

 

BAKAN ARSLAN: KANAL İSTANBUL MÜTEAHHİTLİK SEKTÖRÜNÜN PİK NOKTASI OLACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Kanal İstanbul müteahhitlik sektörünün Türk mühendislik sektörünün pik noktası, en üst seviyesi olacak. İnşallah sıra ona geliyor." dedi.

 

BAKAN ALBAYRAK: NÜKLEERDE DAHA ETKİN OLACAĞIZ, ASGARİ YÜZDE 10 OLMALI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 'Nükleerde daha etkin olacağız. Asgari yüzde 10 olmalı. Bu sene bitmeden Akkuyu'nun temel atma sürecini başlatıyoruz. Nükleer enerji verimliliği yüzde 90'ın üzerinde.2023 ile 2030 arasında nükleer santrallerimizi devreye alacağız" dedi.

 

HÜRKUŞ'UN JET VERSİYONU "HÜRJET" GELİYOR

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, "HÜRJET'imiz başladı. HÜRKUŞ’un jet versiyonu, yeni başlattık onu. Kendi kaynaklarımızla başlattığımız bir ön çalışma" dedi.

 

TÜRKİYE, BANKACILIKTA AKTİF BÜYÜKLÜĞÜYLE AVRUPA 13'ÜNCÜSÜ

TBB'nin yapmış olduğu araştırmaya göre Türkiye bankacılık sektörü, 736 milyar euroluk aktif büyüklüğüyle AB ülkeleri arasında 13'üncü sırada yer alıyor.

 

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU: YERLİ OTOMOBİLİ YAPACAK BABAYİĞİTLER VAR

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "Şu müjdeyi vermek istiyorum. Yerli otomobili yapacak, Türkiye'nin markası olacak otomobili yapacak babayiğitler var. Haberiniz olsun. Yakında Cumhurbaşkanımızın onayını aldıktan sonra kamuoyuna açıklayacağız" dedi.

 

KETEN İNŞAAT'IN SAHİPLERİ GÖZALTINA ALINDI

Keten İnşaat'ın sahipleri Rıza Keten ve Selahattin Keten gözaltına alındı. Gözaltına alınan iki kardeşin dosyası ile ilgili gizlilik kararının verildiği öğrenildi.

 

SPOR    

 

RAMİL GULİYEV DÜNYA ŞAMPİYONU

16. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden sporculardan Ramil Guliyev, erkekler 200 metrede dünya şampiyonu oldu.

 

PFDK SÜPER KUPA KARARLARINI AÇIKLADI

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Turkcell Süper Kupa maçındaki saha olayları nedeniyle, Atiker Konyaspor'a 5, Beşiktaş'a 1 maç seyircisiz oynama, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'a da 45 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.

 

KULÜPLER BİRLİĞİ'NDE YENİ BAŞKAN DURSUN ÖZBEK OLDU

Kulüpler Birliği'nde yeni başkan, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek oldu. Başkan yardımcıları ise Feridun Tankut ile Şekip Mosturoğlu oldu.

 

BEŞİKTAŞ, GARY MEDEL'İ TRANSFER ETTİ

Beşiktaş, Inter'den Gary Medel'i kadrosuna kattı. Siyah-beyazlı kulüp, Şilili yıldız için Inter'e 2.5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.