11 Ekim 2017 Türkiye gündeminden haberler

11 Ekim 2017 Türkiye gündeminden haberler

11 Ekim 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                     11.10.2017

 

DOLAR-USD: 3.6770

AVRO-EURO: 4.3450

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.8615

ALTIN-GOLD: 152.9500

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BU SORUNUN FAİLİ ABD'NİN TA KENDİSİDİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile ABD arasında vize işlemlerinin askıya alınmasıyla ilgili, "Bu sorunu biz başlatmadık. Bu sorunun faili Amerika Birleşik Devletleri'nin ta kendisidir." dedi.

 

BAKAN CANİKLİ: “TEHDİT ORTADAN KALKANA KADAR SURİYE'DE OLMAMIZ GEREKİYOR”

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib'deki çatışmasız alan olarak belirlenen bölgeye intikaline ilişkin, "Suriye'den gelen Türkiye'ye yönelik tehditler tamamen ortadan kalkana kadar bizim oralarda olmamız gerekiyor" dedi.

 

BOZDAĞ: AKPM'NİN FETÖ SANIĞINA ÖDÜL VERMESİ İNSAN HAKLARI İDEALİNE İHANETTİR

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, AKPM Vaclav Havel İnsan Hakları Ödülü'nün, FETÖ üyeliğinden yargılanan eski YARSAV Başkanı Arslan'a verilmesini kınayarak "Bir terör zanlısını insan hakları savunucusu gibi göstermek insan hakları idealine ihanettir" dedi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

BAŞBAKAN'DAN VİZE KRİZİ HAKKINDA AÇIKLAMA

'Vize' konusunda ABD'nin inandırıcı bir gerekçe ortaya koymadığını belirten Başbakan Yıldırım, "Neymiş, FETÖ gerekçesiyle bir elçilik çalışanı hakkında işlem yapmışız. İzin mi alacaktık? Siz, bir bankamızın genel müdür yardımcısını içeri alırken bize mi sordunuz, izin mi aldınız?" diye konuştu.

 

KILIÇDAROĞLU: İDLİB'DEN GELECEK HER ŞEHİDİN SORUMLUSU RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DIR

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Astana'dan sonra Esed, oldu tekrar Esad. Rusya ve İran kimden yana tavır almıştı? Esad. Şimdi Türkiye kimden yana tavır alıyor? Esad'dan yana. Bu nasıl oldu da 180 derece döndü. Adamın burnunu böyle sürterler. İdlib'den gelecek her şehidin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

 

ENİS BERBEROĞLU'NDAN MAHKEME KARARI SONRASI İLK AÇIKLAMA

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, İstinaf mahkemesinin verdiği bozma kararı sonrası yaptığı açıklamada "Hapse girerken dediğim gibi, vatan haini ve casus olmadığımı bu kararla kanıtladım. Suçsuzluğumu ispatlamama bir adım kaldı" dedi.

 

BAHÇELİ: ABD'NİN YANLIŞTAN DÖNMESİ TEMENNİMDİR

MHP Lideri Bahçeli, ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin ''ABD'nin yanlıştan dönmesi, yangına körükle gitmekten kaçınması temennimdir" dedi. Bahçeli, ABD'ye Kızılderili atasözüyle tepki gösterdi: ''Dur, dinle. Hep konuşursan hiçbir şey duyamazsın.''

 

HDP'Lİ KEMALBAY: ERDOĞAN’IN YAPTIĞI HER KABADAYILIĞIN FATURASI HALKA KESİLİYOR

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı her kabadayılığın faturası halka kesiliyor. Sarayın savurganlık, bakanların özel uçaklarla seyahat etmesi, Meclis’te verilen lüks yemekler... "İtibardan tasarruf olmaz"mış. Milletin parasıyla itibar üretme peşindeler." dedi.

 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

ABD DIŞİŞLERİ SÖZCÜSÜ: ÇALIŞANIMIZIN TUTUKLANMASI RAHATSIZ EDİCİ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Ankara Büyükelçisi John Bass'ın ülkenin "en iyi diplomatlarından biri" olduğunu ve Türkiye'den göçmen olmayan vize başvurularının askıya alınması kararının hem kendileri hem de Beyaz Saray ile koordinasyon içinde alındığını söyledi.

 

IRAK PETROL BORU HATTI ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Irak petrol bakanlığı, Kürt Bölgesel Yönetimi'nin işlettiği bir ham petrol boru hattını by-pass etmek için, Türkiye'ye uzanan ve uzun zamandır kullanılmayan bir boru hattını onararak yeniden kullanıma açacağını açıkladı.

 

KATALONYA BAŞBAKANI: BAĞIMSIZLIK İLANINI ASKIYA ALIYORUM

İspanya'nın doğusundaki Katalonya Özerk Yönetim Hükümeti Başkanı Carles Puigdemont, bağımsızlık ilanını askıya aldıklarını açıkladı.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

IMF TÜRKİYE'NİN BÜYÜME TAHMİNİNİ YÜKSELTTİ

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye'nin büyüme beklentisini 2017 için yüzde 2,5'ten yüzde 5,1'e, 2018 için yüzde 3,3'ten yüzde 3,5'e yükseltti.

 

ULAŞTIRMA BAKANI: YHT, MARMARAY İLE AVRUPA'YA GEÇECEK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, YHT'lerin Marmaray'ı kullanacağını, bu şekilde Ankara'dan Avrupa Yakası'na kesintisiz ulaşım sağlanacağını söyledi.

 

ENERJİ BAKANINDAN YAZ SAATİ YANITI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yaz saati uygulamasının etkilerinin yakından izlendiğini, bu aşamada saat uygulamasının yeniden değiştirilmesine yönelik alınmış herhangi bir karar veya bu yönde yapılan herhangi bir hazırlık bulunmadığını belirtti.

 

EPDK BAŞKANI YILMAZ: BİR GECE ANSIZIN KARAR ALABİLİRİZ

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt fiyatlarına zam geleceği gün, bazı istasyonların bu zammı gece 00.00'dan önce yaptıklarına ilişkin şikâyetler aldıklarını belirterek, bu durumların düzeltilmesini beklediklerini aksi halde bir gece ansızın karar alabileceklerini belirtti.

 

RUSYA'DAN İTHAL 9 TARIM ÜRÜNÜNE ONAY ŞARTI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ekonomi Bakanlığı'nın 9 Ekim itibariyle Rusya'dan ithal edilen dokuz tarım ürünü için konsolosluk ya da ticari ateşe onay şartı aramaya başladığını söyledi.

 

İŞSİZLİK MAAŞINA DÜZENLEME

Meclis’te görüşülen Torba Yasa ile asgari ücretten taşeronların maaşına, işsizlik ödeneğinden 15 Temmuz Darbe Kalkışmasının bastırılması sırasında yaralananlara memurluk hakkı tanınmasına kadar birçok düzenleme geliyor. İşsizlik maaşı artık ay sonlarında alınmayacak.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

RATİOPHARM ULM 83-73 TOFAŞ: 83-73

7Days Avrupa Kupası D Grubu ilk maçında temsilcimiz Tofaş, deplasmanda Ratiopharm Ulm'e 83-73 mağlup oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.