11 Kasım 2017 Türkiye gündemi

11 Kasım 2017 Türkiye gündemi

11 Kasım 2017 Türkiye gündeminden haberler...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         11.11.2017

 

DOLAR-USD: 3.8550

AVRO-EURO: 4.5030

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.0995

ALTIN-GOLD: 159.2500

 

 

TSK: 115 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığından, Teröristle Mücadele Harekâtı kapsamında 3-9 Kasım tarihleri arasında 115 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ATATÜRK'E 'ATATÜRK' DEDİK DİYE BİR SÜRÜ SENARYO YAZILIYOR

Beştepe'de düzenlenen Atatürk'ü anma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birileri çıkmış biz Atatürk'e Atatürk dedik diye bir sürü senaryo yazıyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ise bizim bunu dememizden daha doğal ne olabilir. CHP gibi bir partinin Atatürk'ü milletimizden kaçırmasına rıza göstermeyeceğiz" dedi.

 

İSTİNAF MAHKEMESİ'NDEN HASAN CEMAL KARARI

İstinaf Mahkemesi, Gazeteci Hasan Cemal hakkındaki üç dosyayı karara bağladı. Mahkeme, Hasan Cemal hakkında yerel mahkemece, "Terör örgütü propagandası" suçundan verilen beraat kararını bozdu. Mahkeme yine, "Terör örgütü propagandası" suçundan verilen 1 yıl 3 aylık hapis cezası ile "Silahlı terör örgütünün açıklamalarını yayınlama" suçundan verilen 6 bin liralık adli para cezasına ilişkin kararları ise onadı.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

AK PARTİ SÖZCÜSÜ MAHİR ÜNAL: ATATÜRKÇÜ OLMAYIP ATATÜRK'Ü KULLANANLARLA SORUNUMUZ VAR

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, ''Birileri sanki AK Parti cumhuriyete ve Mustafa Kemal Atatürk'e dönük bir pozisyon değişikliği içerisindeymiş gibi algı oluşturmak istiyorlar. Bizim Atatürkçü olmayıp Atatürk'ü kullananlarla sorunumuz var'' dedi.

 

İSTANBUL BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ'NDEN BERBEROĞLU KARARI

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 1 Aralık'ta İstinaf Mahkemesi'nde yargılanmasına karar verdi.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN SEÇİM BARAJI AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim barajının indirilmesine şartsız destek vereceklerini belirterek, "Baraj için hiçbir şartımız yok. İster 1, ister 5 yapsınlar fark etmez ama milli iradenin parlamentoya sağlıklı yansıması için baraj inmeli" dedi.

 

CHP'DEN ERDOĞAN'A ATATÜRK YANITI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atatürk'ü Anma Töreni'ndeki konuşmasında CHP'yi hedef alan sözlerine yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Ey Erdoğan; Senin Atatürk sevginin, ilk kez Atatürk'e Atatürk demenin sebebi 16 Nisan'dır" dedi.

 

KORAY AYDIN İYİ PARTİ’NİN OY ORANINI AÇIKLADI

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, yüzde 10'luk seçim barajının düşürülmesine "kafa yormadıklarını" ve bir baraj endişelerinin bulunmadığını belirterek, seçim sürecine kadar da seçim ittifakının konuşulmasına karşı olduklarını söyledi. Aydın, İYİ Parti'nin oy oranı için de "Yüzde 20'nin altında değiliz" yorumunda bulundu.

 

 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

MYANMAR'DA TRT WORLD EKİBİNE 2 AY HAPİS CEZASI

2 hafta önce gözaltına alınan TRT World çalışanı iki gazeteci ve onların iki yardımcısı dün çıkarıldıkları mahkemede 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. TRT World ekibi, çekimler sırasında insansız hava aracı (drone) kullandıkları ve bu nedenle yasaları çiğnedikleri gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

 

RUS GENELKURMAYI: ÖNCELİĞİMİZ FIRAT VADİSİ'NDEKİ IŞİD MİLİTANLARINI YOK ETMEK

Suriye'deki Rus birliklerin komutanı Orgeneral Sergey Surovikin, Suriye'deki Rus güçlerin önceliği Fırat Vadisi'ndeki IŞİD militanlarını yok etmeye verdiğini söyledi.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

BAKAN SOYLU'DAN CAM FİLMİ AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cam filmi yasağına uymayan araçlara ceza kesilmesi hakkında, "Yaklaşık 8-10 günlük zaman zarfı içinde böyle bir uygulama yapmıyoruz. Trafik cezası bu konuda kesilmiyor. Ne zamana kadar? Standart belli olana kadar." dedi.

 

2018’DE TOPLAM YATIRIM 1 TRİLYONU AŞACAK

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, “2018 yılı programımızda kamu ve özel kesim yatırımları ilk kez 1 trilyon lirayı geçecek. Özel kesimin 922, kamunun 141,2 milyar liralık yatırımı söz konusu olacak” dedi.

 

TEKNOLOJİ DEVLERİYLE GELECEĞE YÖN VERECEK

Geleceğe yön veren şirketleri buluşturan Telecom Infra Project Zirvesi’nde Türkiye’yi temsil eden Turkcell, yeni projeler için devlerle iş birliği kararı aldı.

 

ASYALI DEV, TÜRKİYE'DE FIRSAT KOLLUYOR

Günlük 7 bin tonu aşan buğday unu üretimi kapasitesiyle Güneydoğu Asya’nın en büyük değirmencilerinden biri olan Interflour’un Grup CEO’su ve Genel Müdürü Greg Harvey, Türkiye’de satın alma fırsatları kolladıklarını söyledi.

 

PETKİM'İN KÂRI YÜZDE 169 ARTTI

Petkim 2017 üçüncü çeyrekte yüzde 169 artışla 372 milyon liraya net kâr elde etti. Bu dönemde şirketin net satışlarında da yüzde 83 artış kaydedildi.

 

PEGASUS 9 AYDA 492,2 MİLYON LİRA KAR ELDE ETTİ

Pegasus Hava Yolları, bu yılın ilk 9 ayında 492 milyon 162 bin 67 TL dönem karı elde etti.

 

İSVİÇRE'DE ÇİKOLATA İŞİNE GİRİYOR

MÜSİAD Bursa Şubesi üyeleri, Türk gıda ürünlerinin uluslararası pazarlarda daha fazla söz sahibi olması hedefiyle İsviçre'de çikolata markası satın alacak.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

BROSE BAMBERG 57-80 FENERBAHÇE DOĞUŞ 

Fenerbahçe Doğuş, Turkish Airlines Euroleague 6. hafta maçında Brose Bamberg’i deplasmanda 80-57 yendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.