11 Mayıs 2017 gündemi...

11 Mayıs 2017 gündemi...

Gündemden öne çıkan kısa haber başlıkları...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ   11.05.2017

 

DOLAR-USD: 3.5910

AVRO-EURO: 3.9040

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.6495

ALTIN-GOLD: 141.0000

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN "ABD’NİN YPG’YE AĞIR SİLAH" YARDIMINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

ABD’nin YPG’ye yapacağı ağır silah yardımı kararına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "DEAŞ, El Kaide ve YPG, PYD gibi terör örgütlerinin Suriye'deki kaosu fırsata çevirmeye çalıştıklarını görüyoruz" dedi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: SONUÇLARI ABD'Yİ DE ETKİLEYECEKTİR

Başbakan Yıldırım, ABD'nin PKK/PYD'ye silah yardımı kararı almasına ilişkin, "Bunun doğuracağı sonuçlar sadece Türkiye'yi bağlamaz, aynı zamanda Amerika için de olumsuz bir netice ortaya koyacaktır." ifadelerini kullandı.

 

BAKAN IŞIK: “BU BAŞLI BAŞINA BİR KRİZDİR”

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "ABD Savunma Bakanı'na da söyledim. Bir terör örgütünü başka bir terör örgütünü yok etmek için kullanmak yılanla çuvala girmektir" dedi. Bakan Işık, terör örgütü PYD'ye silah vermenin başlı başına kriz olduğunu dile getirdi.

 

BAKAN ÇELİK'TEN AB'YE ÇAĞRI: GELİN 23. VE 24. FASILLARI AÇALIM

AB'li yetkililerle görüşmelerde bulunmak için Brüksel'de bulunan AB Bakanı Ömer Çelik, AB'ye çağrıda bulunarak, "Gelin 22. ve 24. fasılları açalım" dedi.

 

POLİTİKA  

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'ADAYLIK' VE 'İTTİFAK' AÇIKLAMASI

CHP lideri Kılıçdaroğlu, referandum sonrasında partisinin içinden yükselen “olağanüstü kurultay, cumhurbaşkanı adaylığı” tartışmalarının artık “geride kaldığını” belirtti. İktidarın demokratik parlamenter sistem yanlısı ‘Hayır’cıları dağıtmak istediğini belirten CHP lideri “Bu demokrasi pastasını bizim büyütmemiz gerekiyor” dedi.

 

BÜLENT TEZCAN: DANIŞTAY'DA, HÂKİMLERİ SALONA KİLİTLEDİLER

CHP'nin yeni Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ilk basın toplantısını düzenledi. Bülent Tezcan, Danıştay'da düzenlenen yıldönümü töreninde hâkimlerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın salondan çıkışı sırasında salona hapsedildiğini söyledi.

 

BAHÇELİ'DEN ATATÜRK'E HAKARETE SERT SÖZLER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Atatürk'e iftira  atan, vicdani ve ahlaki sapkınlığını doyurmak için tarihi gerçekleri saptıran  batılın uşaklarını nasıl göreceğiz? Atatürk, Türk milletinin ortak değeri, kurucu kahramanı, rahmetle ve minnetle andığımız büyüğümüzdür. Namert ve nankörler bunu anlayamaz." ifadelerini kullandı.

 

DÜNYA  

 

ABD'DEN TÜRKİYE'YE YPG GÜVENCESİ: TÜM ENDİŞELERİ GİDERECEĞİZ

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Washington'un aldığı YPG'yi silahlandırılma kararının ardından endişesini dile getiren Türkiye için, "Tüm endişeleri gidereceğiz" dedi.

 

ESAD: İSTİFA EDERİM

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yaptığı son açıklamada "Eğer iki yıl içinde Suriye'yi kurtaramazsam istifa ederim" dedi.

 

SCİROCCO VE BEETLE'IN ÜRETİMİ DURDURULUYOR

Alman otomotiv devi Volkswagen, yıllık satış rakamları oldukça düşük olan Scirocco ve Beetle'ın üretimini sonlandırmaya yönelik karar aldı.

 

EKONOMİ   

 

KIDEM TAZMİNATINDA YENİ SİSTEME İLİŞKİN AYRINTILAR BELLİ OLDU

Kıdem tazminatı fonuna ilişkin teknik çalışmaların önceki gün tamamlandığını belirten Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski çalışanlara alternatifler sunulabileceğini söyledi. Müezzinoğlu, kıdemde işçi aleyhine sonuç çıkacak algısının ise kendisini üzdüğünü vurguladı.

 

BAKAN ÖZLÜ: SANAYİCİLERDEN KESİLEN TRT PAYINI KALDIRIYORUZ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Faruk Özlü, Üretim Reform Paketi ile sanayicilerin elektrikteki TRT payının kaldırılacağını söyledi. Söz konusu paket sanayicilerin yükünü azalacağı gibi birçok teşviki de içinde barındırıyor.

 

İHRACATÇI YEŞİL PASAPORTA KOŞTU

Türk vatandaşlarına vize uygulayan pazarlarda ihracatı artırmak amacıyla yıllık 1 milyon doların üzerinde ihracat yapan firmaların temsilcilerine verilmesi öngörülen hususi damgalı pasaport (yeşil pasaport) almak için 45 günde 2 bin 142 başvuru gerçekleştirildi.

 

ZİRAAT’TEN 2.17 MİLYAR NET KÂR

Ziraat Bankası'nın 2017 yılı ilk 3 aylık net dönem kârı yüzde 35 artışla 2,17 milyar TL oldu. Banka ilk çeyrekte kredileri yüzde 30 artışla 252 milyar TL’ye, mevduatı ise yüzde 21 artışla 232,1 milyar TL’ye yükseldi.

 

KOÇ HOLDİNG'DEN İLK ÇEYREKTE 1,1 MİLYAR LİRA KAR

Koç Holding, 2017 yılının ilk çeyreğinde konsolide bazda toplam 22,3 milyar lira gelir elde ederken, 1,1 milyar TL konsolide ana ortaklık payı net dönem karı gerçekleştirdi.

 

SABANCI HOLDİNG İLK ÇEYREK KARINI AÇIKLADI

Sabancı Holding’in konsolide satışları, 2017 yılının ilk üç aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 artarak 9 milyar 100 milyon TL oldu. Holding’in yılın ilk üç ayındaki konsolide net karı ise 669 milyon TL olarak gerçekleşti.

 

BOOKİNG.COM'A 'ENGEL' DEVAM EDECEK

Booking.com'un itiraz talebine yönelik ilk duruşma dün yapıldı. Tarafları dinleyen İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi, bir sonraki duruşma tarihini 26 Mayıs'a verdi. Online rezervasyon portalına erişim bir süre daha devam edecek.

 

SPOR  

ANADOLU EFES 57-96 FENERBAHÇE

Spor Toto Basketbol Süper Ligi 28. hafta maçında Anadolu Efes ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. THY Euroleague mesaisi nedeniyle ertelenen derbiyi Fenerbahçe 57-96 kazandı. Bu sonuçla Fenerbahçe normal sezonun bitimine 1 maç kala liderliği garantiledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.