11 Milyon Emeklinin Promosyon Görüşmesi Devam Ediyor

11 Milyon Emeklinin Promosyon Görüşmesi Devam Ediyor

Emeklileri ilgilendiren promosyon görüşmeleri devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bankalar anlaşırsa emekli en az 3 yılda bir 900 lira promosyon alacak.

Türkiye'deki tüm emeklileri yakından ilgilendiren promosyon görüşmeleri devam ediyor. Bankalar ve bakanlık yetkilileri arasından gerçekleştirilen görüşmelerin Haziran ayı içerisinde sonuçlanması bekleniyor. Öte yandan geçtiğimiz günlerde bankalar ve bakanlık yetkilileri arasında geçen görüşmelerde 3 yıllık süreçte 900 lira konusunda anlaşmaya varılmıştı.

Bankalar ve bakanlık yetkililerinin masaya oturduğu emeklilere her 3 yıllık süreçte 900 lira ödenmesi konusunun yakın bir zamanda başlayacağı düşünülüyor. Bu ödemelerin yapılması konusunda ise iki farklı yöntem izlenilebileceği düşünülüyor.

Sadece maaşın alındığı bankayla sözleşme imzalanabilmesi

Taraflar arasında emeklilere ödenecek para konusunda kesin bir anlaşmaya varılması durumunda 3 yılda bir ödenecek 900 lira promosyon ile beraber emekli kişi hangi bankadan maaşını almayı tercih ettiyse, 900 lirayı da o bankadan alacak. Bunu yapabilmesi için, maaşını aldığı bankayla sözleşme imzalaması  yeterli olacak ve 900 lirayı anında alacak. Buna karşın sözleşmeyi imzaladığı bankadan 3 yıl süre boyunca ayrılamayacak. 

Bir diğer ödeme yöntemi emekliye daha rahat nefes aldırtabilir

Bir diğer olasılığa göre ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bankalarla anlaşması durumunda ortaya çıkan asgari promosyon miktarının altında bankalar ödeme yapamayacak. Ancak banka kampanya düzenleyerek promosyonun miktarını arttırabilecek. Daha fazla müşteri çekmek isteyen bankaların, maaşını aldığı bankadan daha yüksek pay alabilmesini sağlayabilecek.

Asgari olarak belirlenen 900 lira ücretin altında hiçbir banka ödeme yapamayacakken, kendi inisiyatifleri doğrultusunda daha çok emekliyi kendilerine çekebilmek için 900 liradan fazlasını da vermeyi vaat edebilecek. Böylece emekli maaşını almayı seçip istediği bankadan vaatlere göre promosyonunu alabilecek. Bu olasılık gerçekleşirse, taban zorunlu tutulur ve tavan açık bırakılırsa, emekliler daha çok ödeme teklif eden bankaları seçebilecekler.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.