11 Ocak 2018 Türkiye gündemi

11 Ocak 2018 Türkiye gündemi

11 Ocak 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                               11.01.2018

 

DOLAR-USD: 3.8025

AVRO-EURO: 4.5500

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.1400

ALTIN-GOLD: 161.1000

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “UYAP’I MAALESEF FETÖ’CÜLERE KAPTIRDIK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Adalet Şûrası’nda konuştu. Erdoğan konuşmasında "Bu bir özeleştiridir, UYAP’ı maalesef FETÖ’cülere kaptırdık" dedi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: YARGIDA YENİ REFORM PAKETİNİ MECLİS'E GETİRECEĞİZ

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Adalet Şurası'nda konuşan Başbakan Yıldırım, yargılamaları hızlandırmak için yeni bir reform paketini yakında Meclis'e sunacaklarını söyledi.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: RUSYA VE İRAN, ŞAM REJİMİNİ DURDURMALI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin İdlib gerginliği azaltma bölgesinde ateşkesi ihlal ederek ilerlediğini, rejimin garantörleri Rusya ve İran'ın bu durumu engellemesi gerektiğini söyledi.

 

ABD MASLAHATGÜZARI KOSNETT DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA ÇAĞRILDI

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Philip Kosnett, Suriye meselesiyle ilgili Dışişleri Bakanlığına çağrılarak PYD/PKK'ya verilen destek konusundaki rahatsızlık iletildi.

 

POLİTİKA                                                       

 

BEKİR BOZDAĞ'DAN 'ERKEN SEÇİM' AÇIKLAMASI

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "AK Parti ve MHP'nin erken seçim talebi yok. Halkımız 16 Nisan'da seçimin ne zaman yapılacağına karar vermiştir." dedi.

 

CHP SÖZCÜSÜ TEZCAN: YAVRU MUHALEFETİN HEDEFİ YAVRU İKTİDAR OLMAKMIŞ

Partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, İttifak tartışmaları için MHP'yi eleştirerek, "Geçmişte Sayın Erdoğan, Sayın Bahçeli ile MHP'yi yavru muhalefet diye tabir ederdi. Yavru muhalefetin hedefi yavru iktidar olmakmış" dedi.

 

AKŞENER: “ÇİRKİN, SAYGISIZ VE ÇOK AYIP”

Partisinin,  CHP ve HDP ile yan yana geldiği iddialarına sert yanıt veren İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İYİ Parti’yi CHP ve HDP ile yan yana getirme çabasını çirkin, saygısız ve çok ayıp buluyorum. Sayın Bahçeli bize akıl verme mevkiinde değil. Dolayısıyla o bir karar vermiştir ona saygı duyuyoruz, hayırlı olsun" dedi.

 

DÜNYA                                                                      

 

LAVROV: SURİYE ULUSAL DİYALOG KONGRESİ'NDE ÖNEMLİ AŞAMAYA GELİNDİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Rusya, Türkiye ve İran'ın çabalarıyla Suriye Ulusal Diyalog Kongresi ile ilgili hazırlıklarda önemli bir aşamaya gelindi." dedi.

 

ZARİF: RUSYA VE TÜRKİYE'YLE İŞBİRLİĞİNE BAĞLI KALACAĞIZ

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ay sonunda Soçi'de yapılması planlanan Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nin başarısı için Rusya ve Türkiye ile işbirliğine bağlı kalacaklarını söyledi.

 

 

EKONOMİ                                            

 

DÜNYA BANKASI, TÜRKİYE'NİN 2017 BÜYÜME BEKLENTİSİNİ YÜKSELTTİ

Dünya Bankası, Türkiye’nin 2017 yılına ilişkin büyüme tahminini yüzde 6,7’ye yükseltti, 2018 beklentisini ise yüzde 3,5’te sabit tuttu.

 

DEİK, İŞ KONSEYLERİNDE ÜLKE BAZLI SİSTEME GEÇİYOR

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bugün gerçekleştirilecek İş Konseyleri Genel Kurulu ile bölgesel üyelikten ülke bazlı yapılanmaya geçecek.

 

KAREKODLU ÇEK'E "KAYIT SİSTEMİ" ÖZELLİĞİ GELDİ

Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz, "Karekodlu Çek'e yeni bir özellik olarak geliştirdiğimiz Karekodlu Çek Kayıt Sistemi sayesinde çeki keşide edip alacaklısına verdikten sonra yetkilisini değiştiren kurumların 'bu imza sahibi yetkili değil' itirazları artık ortadan kalkacak." dedi.

 

CENNETE İMAR YOLU AÇILDI

Alanya Kalesi, Kaş ilçesinde yer alan Patara ve Fırnaz Koyu ile Noel Baba’nın memleketi olarak bilinen Demre’nin Taşdibi Yarımadası’nın sit statüleri yenilendi. Bu yerlerde villa, turizm tesisi, hatta taş ocağı ve maden faaliyeti bile yapılabilecek.

 

PETKİM'DEN 720 MİLYON DOLARLIK SATIN ALMA

Petkim, İzmir Aliağa'da inşa edilen petrokimya rafinerisinde pay sahibi Rafineri Holding'in yüzde 30'unu Socar Türkiye Enerji'den 720 milyon dolara satın almak için anlaştı.

 

JAPON GIDA DEVİ TÜRKİYE YATIRIMLARINI ARTIRACAK

Kemal Kükrer ve Bizim Gıda'yı satın alan Japon gıda şirketi Ajinomoto, Türkiye'deki yatırımlarını büyütmek istiyor. Şirket; Ortadoğu, İran, Kuzey Afrika, Balkanlar ve Rusya pazarları için Türkiye'yi bir üs olarak görüyor.

 

SPOR                                                       

 

DARÜŞŞAFAKA 88-70 GRAN CANARİA

Basketbolda EuroCup son 16 turu E Grubu 2. hafta karşılaşmasında Darüşşafaka, İspanya’nın Herbalife Gran Canaria takımını 88-70 yendi.

 

BANVİT 78-71 AEK

Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi C Grubu 10. hafta karşılaşmasında Banvit, Yunanistan temsilcisi AEK’yı 78-71 yendi.

 

ALBA BERLİN 95-62 GALATASARAY

7DAYS EuroCup'ta Top 16'nın ikinci haftasında Alman ekibi ALBA Berlin, sahasında konuk ettiği temsilcimiz Galatasaray Odeabank'ı 95-62 mağlup etti.

 

YAKINDOĞU ÜNİVERSİTESİ 80–56 AVENİDA

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, FIBA EuroLeague B Grubu 11. hafta maçında İspanya’nın Perfumerias Avenida ekibini 80-56 yendi.

 

FENERBAHÇE 80–77 EKATERİNBURG

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi B Grubu 11. hafta maçında Rusya'nın UMMC Ekaterinburg ekibini 80-77 yendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.