11 yıldır çözülemeyen Balıkesir cinayetinde flaş gözaltı!

11 yıldır çözülemeyen Balıkesir cinayetinde flaş gözaltı!

Serap Paköz’ün sunduğu Tv 8 ekranlarında yayınlanan “Gerçeğin Peşinde” programı gündeme bomba gibi düşen yeni konuları işlemeye devam ediyor.

Programın en merak edilen konularından biri de 11 yıldır çözülemeyen Balıkesir’in Savaştepe ilçesinde Karacalar mahallesinde okula giderken kaybolduktan 44 gün sonara bir menfezde cesetleri bulunan ilkokul öğrencileri 10 yaşındaki Büşra Karabacak ve aynı yaştaki kuzeni Tuğçe Yıldırım’ın cinayeti olmuştu.
 busra-ve-tugce-balikesir.jpg
Balıkesir cinayetinde flaş gözaltı!
 
11 yıldır ekranlarda olan tüm reality programlarının çözmeye çalıştığı, basında Balıkesir cinayeti diye adlandırılan, Büşra Karabacak ve aynı yaştaki kuzeni Tuğçe Yıldırım’ın cinayet dosyasını yeniden gündeme getiren Serap Peköz’ün sunduğu “Gerçeğin Peşinde” programı cinayet dosyasını yeniden açtı. Haftalardır geceli gündüzlü yürütülen çalışmalar sonucu elde edilen delillerle (Çocukların tırnak aralarında bulunan DNA örnekleri ile ilgili yapılan çalışmalar, HTS kayıtlarında yapılan incelemeler…) katil zanlılarına ulaşıldı.

Sabaha karşı yapılan eş zamanlı operasyon
 

Dün gece sabaha karşı yapılan eş zamanlı operasyonla iki kardeş olan katil zanlıları S.Y. ve A.Y. ve onlara yardım eden 3 kişi evlerinden alınıp, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü - Cinayet Büro’ya götürülerek göz altına alındılar.

Sona yaklaşıldığının sinyallerini günler öncesinden nasıl vermişti?
 
11 yıldır çözülemeyen cinayette mutlu sona yaklaşıldığının sinyallerini günler öncesinden veren Serap Paköz; “Bir adli tıp raporu var elimde. O yıllarda Savaştepe’de küçük bir kız çocuğuna cinsel saldırı olayı gerçekleşmiş, ardından 4 kişi ceza evine girmiş. Sonrasında bu olay gerçekleşince iki olayın bağlantısı var mı diye karşılaştırmak için bu kişiden de DNA örneği alınıyor. DNA örneğinin sonucunda rahmetli Büşra Karabacak’ın, tırnakları arasında iki ayrı erkeğe ait DNA tipi tespit ediyor. Bu araştırmanın sonucunda ne oldu” diye Av. İbrahim Erenci’ye sormuştu.
 
Adli tıp raporunda ki önemli detaya dikkat çekmişti
 
Bu konunun çok önemli olduğunun altını çizen ailelerin avukatı İbrahim Erenci; “Varılan sonuç Büşra Karabacak’ın, tırnakları arasından çıkan DNA ile S.Y.’nin DNA’sı örtüşüyor; fakat kimliklendirme yapıldığında birebir örtüşme sağlanmıyor. Savcının konu ile ilgili söylediği; erkek akrabalarının içinde bu suçu işlemiş bir kişi olabilir. Geriye dönük olarak cinsel istismar suçları işlemiş kişiler üzerinde bu nedenle duruluyor” demişti.  
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.