12.3.2017 Türkiye Gündemi

12.3.2017 Türkiye Gündemi

Türkiye gündeminde bugün neler var?

BÜYÜKÇEKMECE'DE ECZACIBAŞI'NA AİT HELİKOPTER DÜŞTÜ: 7 ÖLÜ
İstanbul Büyükçekmece'de Eczacıbaşı Grubu'na ait helikopter televizyon kulesine çarparak düştü. İBB Başkanı kazada helikopterdeki 2'si pilot 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Helikopterde firmanın üst düzey Türk yöneticisi ve 4 Rus konuğun olduğu öğrenildi.
 
İSTANBUL'DAKİ "ANA DARBE İDDİANAMESİ" KABUL EDİLDİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul'daki "ana darbe soruşturması" iddianamesi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.
 
POLİTİKA
BAŞBAKAN YILDIRIM: PUSULA BOZULMUŞ, İŞ GÖRMÜYOR

Partisinin Düzce mitinginde konuşan Başbakan Yıldırım, ''82 model darbe anayasası ile artık bu büyük ülke, yönünü belirleyemiyor. Çünkü anayasa bir ülkenin pusulasıdır, pusula bozulmuş, iş görmüyor'' dedi. HDP için ''Kandil'in taşeronları'' ifadesini kullanan Yıldırım, ''O Kandil'i de başlarına yıkacağız, taşeronlarına da gereğini yapacağız'' şeklinde konuştu.
 
KILIÇDAROĞLU: İLK 3 MADDE FİİLEN DEĞİŞMİŞ OLACAK
CHP lideri Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı hükümet sistemiyle anayasanın ilk 3 maddesinin fiilen değişmiş olacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, Yıldırım ve Bahçeli'ye de TRT'de referandum müzakeresi yapma çağrısında bulundu.
 
MHP'DE 4 İSİM İHRAÇ EDİLDİ
MHP Merkez Disiplin Kurulu, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Isparta Milletvekili Nuri Okutan ve parti üyesi Sinan Oğan'ın partiden ihraç edilmesine karar verdi.
 
BBP REFERANDUM KARARINI RESMEN AÇIKLADI
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici 16 Nisan'daki referandumda 'evet' diyeceklerini açıkladı. Destici açıklamasında "Partimiz hükümet değişikliği sisteminin dışında kalmama kararı almıştır, 'Evet' kararı vermiştir" dedi.
 
DÜNYA    
ÇAVUŞOĞLU VE KAYA'NIN TOPLANTILARI İPTAL EDİLDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Hollanda'nın Rotterdam kentinde yapacağı referandum konuşması iptal edildi. Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın da Almanya'da yapacağı bir etkinlik iptal edildi.
 
ALMANYA: NAZİ BENZETMESİ RAHATSIZLIĞIMIZIN ANLAŞILDIĞINI UMUYORUZ
Almanya hükümeti, Türk bakanların katılacağı etkinliklere getirilen engellemelerle ilgili tırmanan krizde, Nazi kıyaslamalarının kullanılmaması taleplerinin Ankara tarafından anlaşıldığına inandıklarını açıkladı.
 
VW, EMİSYON DAVASINDA TÜM SUÇLAMALARI KABUL ETTİ
VW, emisyon testlerinde sahtekarlık yaptığı, adaleti engellediği ve yalan beyanla ürün ithal ettiğine yönelik üç farklı suçlamayı kabullendi.
  
VOLKSWAGEN VE TATA'DAN ORTAKLIK HAMLESİ
Gelişmekte olan pazarlardaki gücünü perçinlemek isteyen Alman otomotiv devi Volkswagen, Hindistan merkezli Tata ile mutabakata vardı.
 
EKONOMİ  
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN RUSYA İLE VİZE MUAFİYETİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesi sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye, Rusya'dan MS-21 uçakları almakla ilgileniyor. Rusya ve Türkiye arasında vize serbestisi sağlanması için eylemlerimizi hızlandırmalıyız, bu konu yakın zamanda çözümlenebilir. Suriye'de akan kanın durması için ortak çabalarda bulunmalıyız" dedi.
 
RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN: TÜRKLERE ÇALIŞMA VİZESİ YASAĞI KALKACAK
Rusya Devlet Başkanı Putin, “Türk vatandaşlarına yönelik çalışma izinleri, vize kolaylığı ve Türk şirketlerine yönelik yasaklar en yakın zamanda kalkacaktır, bu konuda siyasi karar alındı." dedi.
 
İSTANBUL'DA SAHİL YOLUNA METRO GELİYOR
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ortaköy’den Sarıyer’e metro yapılacağını söyledi. Topbaş "Bu hayal dahi edilemeyecek bir gelişmedir" dedi.
 
EDİRNE-İSTANBUL ARASI HIZLI TRENLE 1 SAATTEN AZ OLACAK
Edirne Valisi Günay Özdemir, 3 yıl sonra hızlı trenin  hizmete başlamasıyla Edirne-İstanbul arası yolculukların 1 saatten az bir süreye  ineceğini belirtti.
 
JAPONLAR DASK İÇİN GELİYOR
Türkiye'nin, afetlerle oluşan hasar ve kayıpları gidermek amacıyla kurduğu Afet Yönetim Sistemi, hızı ve etkinliğiyle dünyaya örnek oldu. Depremlerle anılan Japonya'nın Doğal Afetlerle Mücadele Kurumu, modeli incelemek üzere Türkiye'ye gelecek.
 
NEF 2 YILDA 4,5 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPACAK
Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, 2017 ve 2018 yıllarında toplamda 4,5 milyar liralık yatırım yapacaklarını belirtti.
 
VALENTİNO'NUN KATARLI SAHİBİ BOYNER HİSSESİNİ BÜYÜTÜYOR
Boyner Holding, Boyner Perakende'nin çıkarılmış sermayesinin yüzde 12'sini toplam 173.1 milyon TL'ye Valentino gibi lüks markalarını bünyesinde barındıran, Katar merkezli “Mayhoola for Investments LLC'ye satmak üzere sözleşme imzaladı.
 
SPOR     
EUROCUP TÜRKİYE'NİN

Kadınlar EuroCup'ta 4 takımımız da yarı finale yükseldi. Yarı finalde Galatasaray, Yakın Doğu Üniversitesi'yle; Hatay Büyükşehir Belediyesi ise Bellona AGÜ Spor ile final mücadelesi verecek.
 
ANADOLU EFES 68-87 BAMBERG
Basketbol THY Avrupa Ligi’nin 25. hafta karşılaşmasında Anadolu Efes, Almanya’nın Brose Bamberg takımına 87-68 yenildi. Oynanan diğer karşılaşmada Darüşşafaka Doğuş, deplasmanda Yunanistan’ın. Olympiakos takımına 81-73 yenildi.
 
AYTEMİZ ALANYASPOR 2-3 FENERBAHÇE
Spor Toto Süper Lig'in 24. hafta açılış mücadelesinde Fenerbahçe deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'u 2-0 geriye düştüğü maçta 3-2 mağlup etti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.