12 Ağustos 2017 Cumartesi gündemi

12 Ağustos 2017 Cumartesi gündemi

Gündemden öne çıkan haber başlıkları.

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         12.08.2017

 

DOLAR-USD: 3.5385

AVRO-EURO: 4.1740

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.5915

ALTIN-GOLD: 146.4000

 

 

MAÇKA'DA TERÖRİSTLERLE ÇATIŞMA: 2 ŞEHİT

Trabzon'un Maçka ilçesinde Vazelon kırsalında bir evden erzak çalan PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile 15 yaşındaki Eren Bülbül şehit oldu. 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ALMAN VEKİLLERE YEŞİL IŞIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'daki NATO Üssü'nü ziyaret edecek Alman vekiller için 'NATO çerçevesi içinde Almanların bu talebine NATO ile de görüşmelerimizi yaparak olumlu bir yaklaşım sergiledik. Bu İncirlik olayı değil, daha farklı bir olay' dedi. 

 

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN'DAN BAYRAM TATİLİ AÇIKLAMASI

Başbakan Binali Yıldırım, "bayram tatili ile ilgili kararı salı günü Bakanlar Kurulu'nda alacağız" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’da da bayram tatilinin uzatılmasının turizm açısından isabetli olacağını söyledi.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: TÜRKİYE, RUSYA KARŞITI YAPTIRIMLARI ONAYLAMIYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Rusya karşıtı yaptırımları onaylamadığını söyledi. Çavuşoğlu, bu yaptırımların Ankara'nın ekonomisine zarar verdiğini ifade etti.

 

BAŞSAVCI VEKİLİ DEMİR: KAMUDA 400 BİN FETÖ'CÜ VAR

Başsavcı Vekili Mehmet Demir, , "Kamuda 400 bin FETÖ'cü var. 6-7 içinde davalar tamamlanır. Alt kadrolara kadar gidilmeli. "Milletimiz FETÖ'nün yalanlarından rahatsız olmasın. Yargımız gereken cezayı verecektir" dedi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

YAZICI: ERKEN SEÇİM BİZİM GÜNDEMİMİZDE YOK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı,  "Erken seçim bizim  gündemimizde yok. İnşallah her üç seçimi de 2019'da anayasada, yasalarda  öngörülen tarihte gerçekleştireceğiz" dedi.

 

TARİHİ YARIMADADA 'ADALET KURULTAYI'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, dört gün sürecek ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun tamamına katılacağı Adalet Kurultayı'nda, "devlette adalet", "yaşamda adalet", "mahkemede adalet", "seçimde adalet", "geçimde adalet", "medyada adalet", "eğitimde adalet" ve "inançta adalet" olmak üzere 8 ana başlığın ele alınacağını söyledi.

 

CHP'Lİ HALUK KOÇ BIRAKACAĞINI AÇIKLADI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "Ocak ayında genel başkan yardımcılığı ve genel saymanlık görevlerimden ayrılacağım. Bayrağı gençlere bırakmak lazım.'' dedi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

ABD'Lİ KOMUTAN: DAEŞ'İ TELAFER'DEN ÇIKARMAK ZOR OLACAK

ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, Irak'ın Telafer kentinde 2 bin DAEŞ militanının bulunduğunu ve örgütün oradan çıkarılmasının zor olacağını söyledi.

 

 

ABD KUZEY IRAK'TAKİ REFERANDUMUN ERTELENMESİNİ İSTEDİ

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'den referandumun ertelenmesini istedi.

 

DONALD TRUMP: KUZEY KORE'YE "ATIŞA HAZIRIZ"

Twitter'dan bir mesaj paylaşan ABD Başkanı Trump, "Kuzey Kore'nin akılsızca bir hamle yapması ihtimaline karşı askeri çözümlerimiz yerinde ve atışa hazır. Umarım Kim Jong Un başka bir yol bulur!" ifadelerini kullandı.

 

LAVROV'DAN KUZEY KORE AÇIKLAMASI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ile Kuzey Kore arasında sıcak çatışma ihtimalinin son derece yükseldiğine işaret ederek "Bu son derece vahim sonuçlara yol açacaktır. Rusya olarak bunun olmaması için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

BAKAN ÖZLÜ'DEN YERLİ OTOMOBİL AÇIKLAMASI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobil projesinde potansiyel aday firma, şirket ve gruplarla 1. tur görüşmeleri tamamladıklarını belirterek, "Ben varım diyen şirketler, babayiğitler var, bunlarla pazar günü İstanbul'da 2. tur görüşmelere geçeceğiz ve detayları konuşacağız." dedi.

 

BAKAN ZEYBEKCİ: İKİ YENİ MODEL SADECE TÜRKİYE'DE ÜRETİLECEK

Otomotivde Türkiye'de üretim yapan markaların iki ilave modeline yönelik çalışmaları olduğunu kaydeden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Modeller sadece Türkiye'de üretecek. Bu konuda son noktaya geldik. Normal teşvik vereceğiz" diye açıklamada bulundu.

 

BEŞİKTAŞ-MECİDİYEKÖY ARASI 5.5 DAKİKAYA DÜŞÜYOR

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının yüzde 82'sinin tamamlandı. 2019'un ilk aylarında hizmete girecek hat tamamlandığında Beşiktaş'tan Mecidiyeköy'e 5,5 dakikada, Mecidiyeköy'den Alibeyköy'e 7,5 dakikada, Beşiktaş'tan Sarıyer Hacıosman'a 25.5 dakikada Mahmutbey'den Mecidiyeköy'e 26 dakikada gidilebilecek.

 

BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE 19 ŞİRKETE SORUŞTURMA

Rekabet Kurumu, beyaz et sektörüne ilişkin kapsamlı bir soruşturmanın açıldığını duyurdu. Kurum sitesinde yer alan açıklamada, 'rekabeti ihlal ettikleri gerekçesi ile soruşturma altına alınan şirketlerin listesi yayınlandı.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR SEZONA 3 PUAN İLE BAŞLADI

Süper Lig'de Medipol Başakşehir ile Bursaspor arasındaki 2017-2018 sezonunun açılış maçını ev sahibi takım 1-0 galip tamamladı.

 

FENERBAHÇE GİULİANO TRANSFERİ RESMEN AÇIKLADI

Fenerbahçe, Zenit'te forma giyen Brezilyalı futbolcu Giuliano ile görüşmelere başlandığını açıkladı. Fenerbahçe, ayrıca İstanbul'a getirdiği golcü futbolcu Soldado ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı.

 

STOCH, SLAVIA PRAG’DA

Fenerbahçe'nin Slovak futbolcusu Miroslav Stoch, Çekya takımı Slavia Prag ile anlaştı. Fenerbahçe'nin bu anlaşmadan 1 milyon euro kazanacağı ifade edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.