12 Aralık 2017 Türkiye gündemi

12 Aralık 2017 Türkiye gündemi

12 Aralık 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler....

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         12.12.2017

 

DOLAR-USD: 3.8205

AVRO-EURO: 4.5020

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.1085

ALTIN-GOLD: 153.2500

 

 

TSK'DAN IRAK'IN KUZEYİNE HAVA HAREKÂTI

Türk Silahlı Kuvvetlerince Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesine düzenlenen hava harekâtında, silahlı 17 terörist etkisiz hale getirildi.

 

PUTİN VE ERDOĞAN'DAN BİR YILDA 7. BULUŞMA: 'SURİYE'DE SIKI İŞBİRLİĞİ DEVAM EDİYOR'

Ankara’da bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin görüşmelerinde Suriye krizinin siyasal çözümü için atılabilecek adımları ele aldı. Liderler ayrıca, Suriyeli muhalif gruplar ve hükümet yetkililerini bir araya getirmeyi planladığı bir toplantı olan Ulusal Diyalog Kongresi hazırlıklarını da görüştü.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: SÜLEYMAN ŞAH SAYGI KARAKOLU ESKİ YERİNE DÖNECEK

Başbakan Binali Yıldırım, bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, Suriye'de "işler yoluna girdikten sonra" Süleyman Şah Saygı Karakolunun eski yerinde faaliyete geçeceğini söyledi.

 

REİNA SALDIRGANI SUSMA HAKKINI KULLANDI

Geçtiğimiz yılbaşı gecesi Ortaköy'deki Reina eğlence merkezine saldırı düzenleyerek 39 kişinin ölümüne neden olan Abdülgadir Masharipov, dün görülen ve 40 kez ağırlaştırılmış müebbet, 2 bin 397 yıla kadar hapisle yargılandığı davada susma hakkını kullandı.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

TBMM BAŞKANI KAHRAMAN: ORTADOĞU'DA ÇATIŞMANIN FİTİLİ ATEŞLENDİ

TBMM Genel Kurulu bütçe görüşmeleri için toplandı. Açılışta konuşan TBMM Başkanı Kahraman, ABD'nin Kudüs kararıyla Ortadoğu'da yeni bir çatışmanın fitilinin ateşlendiğini söyledi.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN SÜLEYMAN SOYLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu, hakaret ettiği gerekçesiyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Kılıçdaroğlu, ayrıca Soylu aleyhinde 100 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.

 

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU: HARAM LOKMA YİYEN BELEDİYE BAŞKANINI YAŞATMAM

CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden alınmasıyla ilgili konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir belediye başkanımızın boğazından haram lokma inerse o belediye başkanını yaşatmam" dedi. Başbakan Yıldırım'a çağrı yapan Kılıçdaroğlu, Sarraf dosyasını yeniden açma çağrısı yaptı.

 

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ AKÇAY: ABD'NİN KUDÜS KARARINI REDDEDİYOR VE KINIYORUZ

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Kudüs'ün başkent olarak tanınması kararını reddettiklerini ve kınadıklarını belirterek, "Kudüs'ün statüsü tartışmalarını derinleştirmek bölgede barışı değil, çatışmaları arttıracaktır." dedi.

 

MERAL AKŞENER İYİ PARTİ'NİN OY ORANINI AÇIKLADI

Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği yüzde 10 seçim barajının düşürülmesiyle ilgili beklenti içinde olmadıklarını söyleyen Akşener, “Anketlerde oyumuz yüzde 20’ye yakın çıkıyor. Her şartta oy vereceğini söyleyen yüzde 13’lük bir kesim var” dedi.

 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

PUTİN: TÜRKİYE VE İRAN'LA SURİYE'YE BARIŞ GETİRECEĞİZ

Lazkiye'deki Rus üssünde Esad ile bir araya gelen Putin, Rus askerlerinin Suriye'den çekilmesi talimatını verdi. Putin, "Türkiye ve İran'la Suriye'ye barış getireceğiz" ifadelerini kullandı.

 

AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN NETANYAHU'YA: TRUMP'IN KUDÜS KARARINI DESTEKLEMİYORUZ

20 yıl sonra Brüksel'i ziyaret eden ilk İsrail Başbakanı olan Binyamin Netanyahu ile görüşen AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, "ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararını desteklemiyoruz" dedi.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

TÜRKİYE EKONOMİSİ, ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE YÜZDE 11.1 BÜYÜDÜ

Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 11.1 büyüyerek, son altı yılın en yüksek çeyreklik büyümesini gerçekleştirdi.

 

TCMB, BEKLENTİ ANKETİ SONUÇLARINI AÇIKLADI

Aralık ayına ilişkin TCMB beklenti anketine göre dolar/TL'de yıl sonu beklentisi 3.8805 oldu. Ayrıca enflasyonda yılsonu beklentisi yüzde 11.74'e çıktı.

 

CARİ AÇIK EKİMDE 3,83 MİLYAR DOLAR OLDU

Türkiye'nin cari işlemler hesabı, Ekim ayında 3 milyar 827 milyon dolar açık verdi. Bunun sonucunda, 12 aylık cari işlemler açığı 41 milyar 904 milyon dolar oldu.

 

OKUL SÜTÜ İHALESİNİN TARİHİ AÇIKLANDI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından daha önce iki kere yapılarak iptal edilen Okul Sütü ihalesinin yeni tarihi 14 Aralık olarak belirlendi.

 

MİTSUBİSHİ ELECTRİC TÜRKİYE'DE EV TİPİ KLİMA FABRİKASI AÇIYOR

Mitsubishi Electric Turkey Klima Sistemleri Üretim Anonim Şirketi tarafından ev tipi klimaların geliştirilmesi ve üretimi için Türkiye'de kurulan yeni fabrika 12 Aralık'ta üretime başlayacak.

 

MAKRO MARKET’İN AVM'LERİ BANKALARA GEÇİYOR

Yaşadığı mali sıkıntı sonrası mahkemeden konkordato talebinde bulunan Ankaralı Makro, 190 milyon lira alacağı olan 9 banka ile masaya oturdu. Varılan anlaşma sonrası Makro’nun Türkiye genelindeki, aralarında AVM’lerin de olduğu 115 gayrimenkulü bankalara geçiyor.

 

İŞ DÜNYASINI YASA BOĞDU

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar, geçirdiği kalp krizi sonrası dün sabah hayatını kaybetti. 

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

BEŞİKTAŞ'IN ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE RAKİBİ BAYERN MÜNİH OLDU

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi belli oldu. Beşiktaş Alman devi Bayern Münih ile eşleşti. Son 16 tur maçları 13-14 Şubat - 20-21 Şubat ve 6-7 Mart - 13-14 Mart tarihlerinde oynanacak.

 

ANADOLU EFES 83-68 SAKARYA BB

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 10. haftasının kapanış maçında Anadolu Efes, sahasında Sakarya Büyükşehir Belediyespor'u 83-68 yendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.