12 Ekim 2017 gündemden haberler...

12 Ekim 2017 gündemden haberler...

12 Ekim 2017 Türkiye gündeminden haberler...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         12.10.2017

 

DOLAR-USD: 3.6745

AVRO-EURO: 4.3530

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.8475

ALTIN-GOLD: 152.2500

 

 

TÜPRAŞ İZMİR RAFİNERİSİ'NDE PATLAMA: 4 ÖLÜ

İzmir'in Aliağa ilçesindeki TÜPRAŞ Rafinerisi’nde dün sabah boş ürün tankında bakım sırasında, gaz sıkışmasının neden olduğu sanılan bir patlama meydana geldi. Olayda 4 kişi öldü, 1’i ağır 2 kişi yaralandı.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: 'TÜRKİYE OLARAK SAĞDUYUYU ELDEN BIRAKMAYACAĞIZ'

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye ile ABD'nin vize işlemlerini karşılıklı askıya almasına dair, 'Temennimiz iki müttefik arasındaki ilişkilerin kısa sürede normale dönmesidir. Bu süreçte Türkiye olarak sağduyuyu elden bırakmayacağız." dedi.

 

TÜRKİYE'NİN YENİ TERÖR STRATEJİSİ: TEHLİKEYİ KARŞI SAHADA YOK ETME

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, özellikle 15 Temmuz sonrası benimsenen yeni stratejisinin, terör örgütlerinin tehlike oluşturmasını beklemeden karşı sahada engellenmesi üzerine kurulduğunu söyledi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÜNAL: ABD İLE VİZE YASAĞI İKİ ÜLKE İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL

ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin konuşan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Ben ümit ediyorum ki kısa sürede bu sorun aşılacak. ABD'nin vize yasağı iki ülke için sürdürülebilir değil" dedi.

 

CHP ENİS BERBEROĞLU İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Mahkûmiyet kararı bozulan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun avukatları, müvekkillerinin tahliyesi için Anayasa Mahkemesi ile İstanbul 14. Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

 

KILIÇDAROĞLU: MALİYETİ 50 MİLYAR TL

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ABD’nin Türkiye’ye yönelik vize kararının 50 milyar TL maliyeti olan çok ağır bir karar olduğunu vurgulayarak, ilişkilerin akılcı politikalarla gözden geçirilmesini ve düzeltilmesini istedi. 

 

MHP'Lİ CELAL ADAN: KERKÜK, BUGÜNÜN ÇANAKKALE'SİDİR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan, "Kerkük, bugünün Çanakkale'sidir. Çanakkale'yi geçilmez kılıp destan yazan bu toprağın çocukları, şimdi de Kerkük topraklarında destan yazmaya hazırdır" dedi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

ERDOĞAN: SIRBİSTAN İLE 5 BİN TON ET İTHALATI İÇİN İMZALAR ATILDI

Sırbistan'da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 bin ton et ithalatı için imzaların atıldığını söyledi. FETÖ ile mücadeleye desteği üzerinden Sırp lider Vuçic'e teşekkür eden Erdoğan, "FETÖ'yü ülkemizden olduğu gibi Balkanlar'dan da atacağız" dedi.

 

BASS: KONSOLOSLUKTA SAKLANAN HİÇBİR ÇALIŞANIMIZ YOK

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, hakkında gözaltı kararı bulunan bir konsolosluk çalışanının ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu’nda saklandığı iddialarıyla ilgili “Biz hiçbir çalışanımızı yargı yetkililerinden gizlemiyoruz. Hiçbir birimimizde saklanan birisi bulunmuyor. Çalışanımızın ifadeye çağırıldığıyla ilgili bize bir tebligat gelmedi” dedi.

 

 

AİHM GÜLMEN VE ÖZAKÇA DAVASINA ÖNCELİK TANIDI

AİHM 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kanun hükmünde kararnameyle görevlerine son verilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça tarafından yapılan başvuruları “öncelikli dava” olarak işleme koydu.

 

IKBY REFERANDUMUNU GERÇEKLEŞTİREN YÜKSEK SEÇİM KOMİSERLİĞİ BAŞKANI VE ÜYELERİ İÇİN TUTUKLAMA KARARI

Irak Federal Mahkemesi'nin IKBY referandumunu gerçekleştiren Yüksek Seçim Komiserliği Başkanı ve üyeleri hakkında tutuklama kararı çıkardığı bildirildi.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

OTOMOTİV ÜRETİMİ 9 AYDA YÜZDE 18 ARTARAK REKOR KIRDI

Otomotivde ilk 9 aylık üretim, satış ve ihracat rakamları açıklandı. Toplam otomotiv üretimi ocak-eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 18 arttı. Üretim 9 ayda, 1 milyon 223 bin 838 adet ile tarihi yüksek seviyede gerçekleşti.

 

CARİ AÇIK AZALDI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre, cari işlemler açığı, ağustosta bir önceki yılın aynı ayına kıyasla 171 milyon dolar azalarak 1 milyar 237 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti.

 

BAKAN ALBAYRAK, NÜKLEER SANTRAL İÇİN TARİH VERDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, "Akkuyu Nükleer Santrali'nde bu yılsonu veya gelecek yılbaşında temel atmayı iki ülkenin devlet başkanları düzeyinde gerçekleştirmek için çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

 

ULAŞTIRMA BAKANI ARSLAN, ATİNA'YA GİDİYOR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bakanlığın Yunan adalarına sefer yapan Türkiye bayraklı ticari yatların limandan çıkışlarını yasaklamasının ardından Atina'da mevkidaşı Panagiotis Kouroumplis ile görüşecek.

 

ABD'Lİ ŞİRKET ÇERKEZKÖY'DE FABRİKA AÇTI

Yüksek performanslı plastik kompaund, kompozitler ve polimerlerin uluslararası tedarikçisi ABD merkezli A. Schulman Inc., Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduğu fabrikanın resmi açılış törenini gerçekleştirdi.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

BEŞİKTAŞ SJ 80-86 SİDİGAS AVELLİNO

Beşiktaş Sompo Japan, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde karşılaştığı Sidigas Avellino'ya 80-86 mağlup oldu. 

 

GALATASARAY ODEABANK: 69-86 BAYERN MÜNİH

Eurocup'ta sezonun ilk maçına çıkan Galatasaray Odeabank, Sinan Erdem'de konuk ettiği Bayern Münih'e 86-69 mağlup oldu.

 

PARİS LEVALLOİS 64–69 DARÜŞŞAFAKA

7Days EuroCup'ta mücadele eden temsilcimiz Darüşşafaka, deplasmanda Paris Levallois'yı 69-64 mağlup etti.

 

DİNAMO SASSARİ 87–88 PINAR KARŞIYAKA

FIBA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda temsilcimiz Pınar Karşıyaka deplasmanda Dinamo Sassari'yi 88-87 yendi ve ilk maçında galibiyete uzandı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.