12 Eylül 2017 Türkiye gündemi

12 Eylül 2017 Türkiye gündemi

12 Eylül 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         12.09.2017

 

DOLAR-USD: 3.4045

AVRO-EURO: 4.0740

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.4880

ALTIN-GOLD: 145.9000

 

 

S-400’LER İÇİN KAPARO VERDİK KARARLIYIZ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kazakistan ziyareti sonrası İstanbul’a dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, “Rusya’dan S-400’lerin alınması için imzalar atıldı. Bildiğim kadarıyla kaparo da verildi” dedi. 

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ: FETÖ'NÜN GÖRMEK İSTEDİĞİ HESABA ABD YARGISI ALET EDİLMİŞTİR

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Zafer Çağlayan'ın ABD'deki davaya dâhil edilmesine ilişkin, "Fetullahçı Terör Örgütü'nün görmek istediği hesaba bugün ABD yargısı alet edilmiştir. Burada çok farklı bir şey var, bunu hep beraber takip ediyoruz." dedi.

 

CUMHURİYET GAZETESİ DAVASINDA TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında "PKK/KCK, FETÖ/PDY ve DHKP/C'ye müzahir oldukları" iddiasına ilişkin açılan davada, sanıkların tahliye talepleri reddedildi. Duruşma, 25 Eylül’e ertelendi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

CHP'Lİ TANRIKULU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, SİHA'larla (silahlı insansız hava araçları) ilgili açıklamaları nedeniyle CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

CHP'Lİ GÜRSEL TEKİN: SARRAF DOSYASINDAKİ 60 KİŞİ KİM?

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, hükümetin 17-25 Aralık operasyonunda yolsuzluk iddialarının üzerine giderek hesaplaşmak yerine üstünü kapattığını belirti. "Rıza’nın dosyasında 60 kişinin ismi olduğu söyleniyor. Kimdir bu 60 kişi, bu isimleri derhal açıklayın” dedi.

 

CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ BAYKAL'DAN KASIM 2018'DE SEÇİM İDDİASI

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 2019'da yapılacak seçimlere ilişkin, "Benim kanaatim daha önce. Kasım 2018'de büyük bir olasılıkla bu konuda millet bir karar almak durumunda kalacak." dedi.

 

BAHÇELİ’DEN ‘AKŞENER HAREKETİ’ YORUMU: 'BAYRAM BALONU GİBİ PATLARSA NE OLACAK'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘Meral Akşener hareketine aşırı anlam ve destek yükleyenler olduğunu’ söylerken, “Bayram balonu gibi patlarsa ne olacak” dedi. 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

ALMANYA: TÜRKİYE'YE SİLAH SEVKİYATINI DURDURDUK

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, ikili ilişkilerdeki gerilim nedeniyle Berlin'in Türkiye'ye mevcut sözleşmeler dâhilindeki silah sevkiyatını durdurduğunu açıkladı.

 

RIZA SARRAF, KELEPÇELİ OLARAK MAHKEMEYE ÇIKTI: SUÇSUZUM

ABD'de federal hapishane sistemindeki teknik bir arıza nedeniyle salıverildiği iddia edilen Rıza Sarraf, mahkemeye kelepçeli olarak çıktı. Sarraf, avukatı aracılığıyla suçsuz olduğunu savundu.

 

BMGK, KUZEY KORE'YE YÖNELİK YAPTIRIM TASARISINI OY BİRLİĞİYLE KABUL ETTİ

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), nükleer programını ve balistik füze denemelerini sürdüren Kuzey Kore'ye şimdiye kadarki "en sert yaptırımları" talep eden karar tasarısını onayladı.

 

BARZANİ: SINIRLARIMIZI KENDİMİZ ÇİZERİZ

İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye konuşan Kürt lider Mesud Barzani, Bağdat'ın referandum sonuçlarının kabul etmemesi durumunda, Irak Kürdistan'ı sınırlarını kendilerinin belirleyeceğini söyledi. 

 

MERCEDES'TEN TARİHİ KARAR

Otomotiv sektöründe elektrikli araçlara hızlı dönüşüm devam ediyor. Volvo ve Land Rover'ın ardından şimdi Mercedes de üreteceği tüm modellere elektrikli opsiyonunu da ekleyecek.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

BÜYÜME 5 YILDIZ

Yılın 2. çeyreğinde yüzde 5.1 büyüme kaydeden Türk ekonomisi güçlü seyrini sürdürdü. Ekonomi Bakanı Zeybekci, “3. çeyrekte yüzde 7’nin üzerinde bir büyümeyle Çin’i dahi geride bırakabiliriz” dedi

 

RUSYA, TÜRK DOMATESİNE EKİM-MAYIS ARASI KAPILARI AÇACAK

Rusya ile Türkiye arasında ilişkilerin tam anlamıyla normalleşmiş sayılabilmesi için Moskova ile Ankara arasında bir yılı aşkın pazarlık yapılan Rusya’ya Türk domatesi ihracatında ara formül ortaya çıkmaya başladı. 14 Eylülde yapılacak iki ülke heyetleri arasındaki görüşmelerde domatese Ekim-Mayıs ayları arasında 100 binden 300 bin tona kadar vize verileceği söylendi.

 

OTOKAR, ZIRHLI ARAÇ VE KULE SİSTEMİYLE İNGİLTERE'DE

Otokar, 12-15 Eylül'de Londra'da gerçekleştirilecek ve Avrupa'nın en büyük savunma sanayisi ve güvenlik organizasyonlarından biri olan DSEI Fuarı'nda, ARMA 8x8 zırhlı aracı ile ÜÇOK kule sistemini sergileyecek.

 

TCDD TAŞIMACILIK AŞ EGE BÖLGE MÜDÜRÜ YURDAKUL: 5 BÜYÜK FİRMA DEMİRYOLU LOJİSTİĞİNE GİRİYOR

TCDD Taşımacılık AŞ Ege Bölge Müdürü Yurdakul, '2018'de 5 büyük firma, TCDD Taşımacılık AŞ gibi demiryolu lojistiğine girmiş olacak. Bunlardan biri Omsan. Aynı şekilde TÜPRAŞ.' dedi.

 

LUKOİL VE MİLLER HOLDİNG'TEN ENERJİDE İŞ BİRLİĞİ

Lukoil ve Miller Holding iş birliği yaptı. Miller Holding'in ilk etapta Çanakkale’de hizmet veren 6 akaryakıt istasyonunu işletecek ve böylelikle Lukoil’in bayi sayısının ülke genelinde 600’e çıkacak.

 

VATANDAŞIMIZ OLUR MUSUN?

Uluslararası gayrimenkul fuarı Cityscape 2017 dün Dubai’de kapılarını açtı. Türk firmalar Türkiye’den ev alana vatandaşlık verilmesi ve KDV muafiyeti sağlanmasının avantajına vurgu yaptı. Yabancıya satışta hedef büyütülmesine rağmen fuara katılımcı sayısının düşmesi de dikkat çekti.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

ERTELEME CEZASINA YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

Beşiktaş, geçtiğimiz sezon Lyon ile deplasmanda oynanan UEFA Avrupa Ligi maçının ardından verilen 2 yıl ertelemeli 1 yıl Avrupa'dan men cezasının UEFA Disiplin Komitesi tarafından onandığını açıkladı.

 

PERO ANTİC'İN FENERBAHÇE'DEN AYRILIP KIZILYILDIZ'A TRANSFER OLDU

Fenerbahçe Doğuş,  Makedon basketbolcu Pero Antic ile karşılıklı olarak anlaşarak yolların ayrıldığını açıkladı. Pero Antic  Kızılyıldız'a transfer oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.