12 Liralık Çimento 23 Liraya Neden Alınır?

12 Liralık Çimento 23 Liraya Neden Alınır?

Çiğli Belediyesi'ne 12 sayfalık denetim raporu şoku.

Çiğli Belediyesi Denetim Komisyonu Raporu’nun tamamlanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen komisyon üyesi Mesut Demirkaya, rapordan örnekler vererek, 2014 yılında 3,5 milyon TL olan bütçe açığını 2015 yılında 21-22 milyon TL’lik çıktığını söyledi. Belediye adına yapılan mal ve hizmet alımlarının piyasa fiyatının üzerinde olduğunu anlatan Demirkaya, “Belediye başkanı gerekeni yapmazsa Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Çiğli Belediyesi’nin AK Partili meclis üyesi Mesut Demirkaya, kendisinin de yer aldığı Çiğli Belediyesi Denetim Komisyonu’nun 2015 yılına ait raporunu düzenlenen basın toplantısıyla birlikte kamuoyuyla paylaştı. AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısına AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe’nin yanı sıra AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin ve Çiğli Belediyesi’nin AK Partili meclis üyeleri katıldı.

ÇİĞLİ BELEDİYESİ’NİN AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİ MESUT DEMİRKAYA, KENDİSİNİN DE YER ALDIĞI ÇİĞLİ BELEDİYESİ DENETİM KOMİSYONU’NUN 2015 YILINA AİT RAPORUNU DÜZENLENEN BASIN TOPLANTISIYLA BİRLİKTE KAMUOYUYLA PAYLAŞTI. AK PARTİ İZMİR İL BAŞKANLIĞI’NDA DÜZENLENEN BASIN TOPLANTISINA AK PARTİ YEREL YÖNETİMLERDEN SORUMLU İL BAŞKAN YARDIMCISI HÜSNÜ BOZTEPE’NİN YANI SIRA AK PARTİ ÇİĞLİ İLÇE BAŞKANI SEDAT KARATEKİN VE ÇİĞLİ BELEDİYESİ’NİN AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ KATILDI. (ALİ GÖZETEN - HALİL KARAHAN/İZMİR-İHA)

Denetim Komisyonu Raporu’nun Mart ayı sonunda tamamlandığını belirten Çiğli Belediyesi Denetim Komisyonu Üyesi Mesut Demirkaya, “Gördüğümüz ve yasaya uygun olmadığını düşündüğümüz harcamalarla ilgili belgelere muhalefet şerhi koyduk. Bunlar mecliste okundu ve zabıtlara geçildi. 12 sayfalık bir rapor oluşturduk. Bunun 5 sayfası diğer meclis üyesi arkadaşlarımızla ortak, 7 sayfası da bizim muhalefet şerhimiz” dedi.

“EN PAHALISINI ALMIŞLAR”

Basın toplantısında, yanında getirdiği çimento torbasını göstererek, “Bu çimentoyu 12 liraya aldım” diyen Demirkaya, Çiğli Belediyesi’nin aynı tip çimentodan 23 TL’ye 5 bin adet aldığını ifade ederek, “Doğrudan temin şeklinde yapmışlar. Üç firmadan teklif alınmış. Buradaki amaç en ucuzunu almak olduğu halde en yüksek fiyat olanı almışlar” diye konuştu.

Rapordan örnekler vererek konuşmasına devam eden Mesut Demirkaya, "Buca’da faaliyet gösteren bir firmaya çim biçme işi yaptırmışlar. Bu firma 500-600 bin metre kare çim biçme işi yapmış ama araştırdım Çiğli’de bu ölçüde bir yer bulamadım. Firmayı da araştırdım. Adresinde bulunmayan bir firma olduğunu ve SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) nezdinde de çalışan sigorta işçisinin 3-5 kişiyle sınırlı kaldığını öğrendim” dedi.

“5 BİN 300 HEKTAR İÇİN 144 BİN HEKTARLIK İLAÇ ALINMIŞ”

Araştırmaları sonucu 6 kilogramlık bir yangın tüpünün 60-100 TL arası satın alınabildiğini öğrendiğini aktaran Demirkaya, “6 kilogramlık yangın tüpünü 475 liraya almışlar. Belediyemiz vanilin, pudra şekeri, tarçın, susam, çörek otu, mahlep, dana rosto, toz şeker gibi şeyler de almış. ‘Ne işe yarar bunlar’ diye merak ettim. Araştırdım ancak bir sonuca varamadım” ifadelerini kullandı.

Masaüstü bilgisayar, fotokopi makinesi gibi elektronik eşyaların da alındığını ancak cinsi ve özelliklerinin faturalarda detaylandırılmadığını dile getiren Demirkaya, “5-6 bin liralık eski kamyonetlere 3 bin liraya klima taktırmışlar. 144 bin hektar alan için bir ilaç alınmış. Ancak Çiğli’nin toplam alanı 5 bin 300 hektar” dedi.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Maliye’yi ve SGK’yı araştırma yapmaya davet eden Demirkaya, “Bu konunun maddi, manevi ve cezai sorumlulukları var. Çiğli Belediye Başkanı Sayın Hasan Arslan, Göreve geldiğinde ‘Çok açık var. Ben bunu kapatacağım’ dedi. 2014 yılına baktığımızda 3,5 milyon TL’lik bir makas oluşmuş. 2015’te bu makasın 21-22 milyon liraya çıktığını gördük. Biz, kamu yararına yapılan bir borca karşı çıkmıyoruz. Belediye yasası açık, rapor verdiliğinden itibaren belediye başkanı gereğini yapar. 60 günlük süre 31 Mayıs’ta doldu. Belediye başkanının herhangi bir şey yaptığını duymadım. Sonraki süreçlerde Savcılığa suç duyurusunda bulunabiliriz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe ise yakın zamanda Menemen Belediyesi ile ilgili de bir Denetim Komisyonu Raporu sunacaklarını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.