12 Mayıs 2018 Türkiye gündemi

12 Mayıs 2018 Türkiye gündemi

12 Mayıs 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ               12.05.2018

 

DOLAR-USD: 4.3030

AVRO-EURO: 5.1400

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.8280

ALTIN-GOLD: 183.0000

 

 

BAKAN SOYLU: BİZ UYUŞTURUCUNUN, TERÖRÜN VE GÖÇÜN TAMPONU DEĞİLİZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin İş Gücü Piyasasına Uyumu: Zorluklar Ve Fırsatlar" konferansına katıldı. Soylu, uyuşturucu, terör ve göç ile ilgili batılı devletlere seslendi, "Biz uyuşturucunun, terörün ve göçün tamponu değiliz, biz bunu kabul etmiyoruz. Batı bizi böyle görüyorsa yanılıyor" dedi.

 

ÜST DÜZEY DEAŞ’LI SAKARYA’DA YAKALANDI

Dışişleri Bakanlığı, New York Times'ın dünya gündemine taşıdığı DAEŞ liderlerinden İsmail Elvan el Tavi'nin Sakarya'da yakalanıp Irak'a iade edildiği haberini doğruladı.

 

POLİTİKA                                            

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: MİLLETİN HUZURUNA KASTEDENLERE BURALARI ZİNDAN EDERİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birileri ülkemizde bölücülük yaptı, Kürt kardeşlerimi sömürdü. Sonunda şu anda kaçacak delik arıyorlar mı? Bu milletin huzuruna kastedenlere biz buraları zindan ederiz, zindan." dedi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: DEMOKRASİ SINAVI SANAL ALEMDE DEĞİL SANDIKTA

Başbakan Binali Yıldırım, "Bizim hileli işlerle, katakulliyle işimiz olmaz, demokrasi sınavı sanal alemde değil, sandıktadır. Sandığa gidilecek ve sınavı herkes verecek." dedi.

 

İNCE: AKŞENER BENİ YARDIMCISI YAPARSA OLURUM

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması halinde kendisine destek olacağını belirterek, "Beni yardımcısı yaparsa olurum. Benim hiç öyle bir kompleksim yok. Hiç düşünmeden beni yardımcısı yaparsa olurum. Karış karış ülkeyi gezerim. Muharrem İnce'ye koltuk aramıyoruz" dedi.

 

CHP, 'KHK YETKİSİ' KARARINI AYM'YE TAŞIYOR

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Bakanlar Kurulu'na verilen KHK çıkarma yetkisini pazartesi günü Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götüreceklerini açıkladı.

 

"MİLLİ GELECEĞİN ROTASINI CUMHUR İTTİFAKI ÇİZECEK"

MHP lideri Bahçeli, "Milli geleceğin rotasını çizen Cumhur İttifakı'dır. Gelecek özlemlerini gerçekleştirerek hayat gerçeği yapacak, huzur, refah, istikrar ve istikbal arayışlarına mihmandarlık ve rehberlik edecek yönetim yapısı da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir" ifadesini kullandı.

 

KARAMOLLAOĞLU: İLK İŞLERİMİZDEN BİRİ OHAL'İ KALDIRMAK OLACAK

SP'nin cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, "OHAL, olağan hale gelmemeli. İlk işlerimizden biri OHAL'i kaldırmak olacak" dedi.

 

DÜNYA                                

“RUSYA, SALDIRILARIN ARDINDAN HER HAKKA SAHİP”

Suriye'ye olası S-300 sevkiyatına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye'ye yönelik saldırıların ardından Rusya'nın gerekli gördüğü her adımı atma hakkına sahip olduğunu vurguladı.

 

İRAN’DAN ÇOK SERT CUMA VAAZI: 2 ŞEHİR TAMAMEN YOK OLACAK

İran'ın önde gelen muhafazakâr mollalarından Ayetullah Ahmed Hatemi, İsrail'in İran'a karşı aptalca bir hamlede bulunması durumunda İran'ın Hayfa ve Tel Aviv'i yok edeceğini söyledi.

 

EKONOMİ                               

BAKAN AĞBAL: MALİYE, TÜM İMKÂNLARIYLA ENFLASYONA ODAKLANDI

Maliye Bakanı Naci Ağbal, maliye politikasında ne kadar imkân varsa bunu enflasyonu aşağı çekmek için kullanacaklarını söyledi.

 

BAKAN ZEYBEKCİ: 2018'DE BÜYÜMEMİZİ YÜZDE 6 VE ÜZERİNDE GÖRÜYORUZ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2018 büyüme tahminine ilişkin, "Yıl boyu büyümemizi yüzde 6 ve üzerinde görüyoruz." dedi.

 

TANAP 12 HAZİRAN'DA DEVREYE GİRİYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP) açılışının yaklaştığını belirterek, "Yüzyılın projesi olarak nitelediğimiz TANAP'ı 12 Haziran'da hizmete alıyoruz" dedi.

 

OSB'LERDE YENİ DÖNEM

OSB'lerin iç ve dış kaynaklardan kullandıkları kredilere verilecek faiz desteğinde asgari yatırım tutarı, kalkınmada öncelikli yörelerde yapılacak yatırımlar için 500 bin lira olarak belirlendi.

 

GLOBAL YATIRIM 7 ADA ÜLKESİNDEN LİMAN SATIN ALACAK

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, "Geçtiğimiz haftalarda 5 günde 7 ada ülkeye gittim. Hepsinin limanlarını almaya çalışacağız inşallah. Limanlar, 2018 için bir numaralı sektörümüz olacak." dedi.

 

GÜRİŞ, SANAYİ DEVİ DÖKTAŞ'I ALDI

Türkiye’nin lideri, Avrupa’nın 5. büyük döküm tesisi "Döktaş"ın yüzde 93,57 hissesi Güriş Grubu tarafından satın alındı. Döktaş, başta otomotiv olmak üzere tarım, iş makinaları, havacılık ve savunma sanayisinde önemli tedarikçilerden biri olarak faaliyet gösteriyor.

 

CARİ AÇIĞA İLAÇ

Abdi İbrahim, 400 milyon TL’ye Esenyurt’ta kurduğu biyoteknolojik ilaç tesisini açtı. Ayrıca 600 milyon TL’lik 2 yeni tesisin temelini attı.

 

SPOR                              

 

FENERBAHÇE DOĞUŞ 96-73 İSTANBUL BB

Fenerbahçe Doğuş, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 30. ve son haftasında konuk ettiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 96-73 yendi. Sarı-lacivertli ekip, bu sonuçla 27. galibiyet elde etti ve normal sezonu lider tamamladı.

 

MUSTAFA CENGİZ: MEN CEZASI YOK, AVRUPA'DA OLACAĞIZ

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "UEFA'dan haber aldım. Bize Avrupa'ya katılmak için herhangi bir engel yok. Men cezası almıyoruz. Avrupa'da olacağız" dedi.

 

ÇUKUROVA BASKETBOL 66-76 YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final dördüncü maçında Yakın Doğu Üniversitesi, deplasmanda Çukurova Basketbol’u 76-66 yenerek finale yükseldi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.