12 Ocak 2018 Türkiye gündemi

12 Ocak 2018 Türkiye gündemi

12 Ocak 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                   12.01.2018

 

DOLAR-USD: 3.7815

AVRO-EURO: 4.5620

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.1275

ALTIN-GOLD: 160.6500

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ABD'YE MESAJ: “BU FAKİR BU GÖREVDE OLDUĞU SÜRECE...”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i iade etmeyen ABD'yi eleştirerek, "Amerika teröristi vermiyor, bahaneler uyduruyor. O zaman sen de bizden hiçbir teröristi alamazsın. Bu fakir bu görevde olduğu sürece teröristi alamazsın" dedi.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: ERDOĞAN MERKEL'İ DAVET EDECEK

Alman gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'da hükümetin kurulmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkel'i davet edeceğini belirtti.

 

AYM’DEN İHLAL KARARI, MAHKEMEDEN RET

AYM, gazeteci Şahin Alpay ve akademisyen Mehmet Altan’ın tahliyelerine hükmetti. Alpay ve Altan’ı yargılayan İstanbul 13. ve 26. Ağır Ceza Mahkemeleri ise ‘Tutukluluğa devam’ kararı verdi.

 

YENİ KHK YAYIMLANDI (1823 KİŞİ GÖREVE İADE EDİLDİ-262 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ)

Yeni yayımlanan 697 sayılı KHK ile 1823 kamu görevlisi göreve iade edildi. Resmi Gazete'de yayımlanan KHK ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarından 214, TSK'dan ise 48 kişi kamu görevinden çıkartıldı, birer televizyon ve radyo kanalı kapatıldı.

 

POLİTİKA                                        

 

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÜNAL: BÜYÜK BİR MİLLİ MUTABAKATIN İLK ADIMI

AK Parti Sözcüsü Ünal, ittifak görüşmeleri için bir komisyon kurulmasının düşünüldüğünü belirterek, "MHP ile yürüttüğümüz görüşmeler büyük bir milli mutabakatın ilk adımı." dedi.

 

CHP'Lİ ÖZEL: APARTMANA YÖNETİCİ SEÇTİK 4.5 SAAT SÜRDÜ, DEVLETİ YÖNETECEK ADAMA YETKİ VERİYOR, 30 DAKİKA SÜRÜYOR

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli görüşmesinin süresini eleştirerek, "Manisa'da apartmana yönetici seçtik 4.5 saat sürdü. Devleti 5 yıl sınırsız yetkilerle yönetecek adama 1.5 yıl öncesinden yetki veriyor ve 30 dakika sürüyor" diye konuştu.

 

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞINA TAHİR DOĞAÇ SEÇİLDİ

Murat Hazinedar'ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından boşalan Beşiktaş Belediye Başkanlığı'na CHP adayı Tahir Doğaç seçildi.

 

CELAL ADAN: MHP'Yİ SORGULAMAYA CHP'NİN GÜCÜ YETMEZ

NTV'ye konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, ittifak tartışmalarına değindi ve "Türkiye'de sistem değişti, bu sistemi kavrayarak siyaset üretilmeli" dedi. İttifak eleştirilerine de yanıt veren Adan, "MHP'yi sorgulamaya CHP'nin gücü yetmez" ifadelerini kullandı.

 

HDP'Lİ ZEYDAN'A 8 YIL HAPİS CEZASI

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesince, 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasının usulden bozulmasının ardından yeniden yargılanan HDP Hakkâri Milletvekili Abdullah Zeydan iki ayrı suçtan 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

 

 

DÜNYA                                                                  

 

PUTİN: RUS ÜSLERİNE YAPILAN SALDIRILARIN ARKASINDA TÜRKİYE YOK

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Rusya'nın Suriye'deki üslerine düzenlenen saldırıların arkasındakileri biliyoruz. Bu saldırıların arkasında Türk devleti ve Türk ordusu yok.” dedi.

 

AB'DEN TRUMP'A MEYDAN OKUMA: İRAN'LA NÜKLEER ANLAŞMAYA UY

ABD Başkanı Donald Trump'ın ağır darbe indirdiği İran'la nükleer anlaşmaya Avrupa Birliği bir kez daha tam destek açıkladı. Brüksel'de İranlı mevkidaşlarıyla bir araya gelen Almanya, Fransa, İngiltere Dışişleri Bakanları, nükleer anlaşmaya İran'ın uyduğunu teyit edip Trump'ın onayını talep etti.

 

EKONOMİ                                         

HER KONUT KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRMEYECEK

Anayasa Mahkemesi, riskli yapılar dışında kalanlardan Bakanlıkça gerekli görülenlerin de ‘Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’ hükümlerine tabi olmasına ilişkin düzenlemeyi iptal etti.

 

HAZİNE'DEN 'KRİPTO PARA' AÇIKLAMASI 

Finansal İstikrar Komitesi'nde kripto paralara ilişkin düzenlemelerin geliştirilmesi için bir çalışma grubunun oluşturulmasına karar verildi.

 

EGE’NİN İHRACAT YILDIZI YİNE PETKİM OLDU

Türkiye’nin ilk ve tek entegre petrokimya tesisi olan Petkim, Ege Bölgesi’nin “En Fazla İhracat Gerçekleştiren Firması” ve “Kimya Sektörünün En Fazla İhracat Gerçekleştiren Firması” ödüllerinin sahibi oldu.

 

OTAŞ KREDİSİ 'YAKIN İZLEMEDE'

OTAŞ'a kredi veren Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası krediyi "standart nitelikli krediler ve diğer alacaklar" sınıfından "yakın izlemedeki krediler" sınıfına aldı.

 

SABANCI HOLDİNG CEO'SU GÖÇMEN: EN AZ 5 MİLYAR TL YATIRIM YAPACAĞIZ

Sabancı Holding CEO'su Mehmet Göçmen, bu yıl ağırlığı enerji sektöründe olmak üzere 5 milyar liranın üzerinde yatırım yapacaklarını bildirdi. Göçmen, yerli uçak için teknoloji transferi yapabileceklerini de açıkladı.

 

KAMUYA AİT 3 HES ÖZELLEŞTİRİLİYOR

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Balıkesir, Isparta ve Malatya'daki 3 hidroelektrik santralinin (HES) ve bu santrallere ait taşınmazların özelleştirilmesini kararlaştırdı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 3 santral 2020 yılının sonuna kadar özelleştirilecek.

 

SPOR                                             

FENERBAHÇE DOĞUŞ 80-67 VALENCİA

Turkish Airlines Euroleague’de temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş, deplasmanda karşılaştığı İspanyol ekibi Valencia Basket'i Vesely, Nunnally, Kalinic gibi isimlerden yoksun kadrosuyla 80-67 mağlup etti.

 

GALATASARAY 87-76 CASTORS BRAİNE

Basketbol FIBA Kadınlar Euroleague A Grubu 11. hafta maçında Galatasaray, konuk ettiği Belçika temsilcisi Castors Braine’i 87-76 yendi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.