12 Temmuz 2017 Türkiye gündemi

12 Temmuz 2017 Türkiye gündemi

Gündem başlıkları

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ   12.07.2017

 

DOLAR-USD: 3.6255

AVRO-EURO: 4.1430

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.6580

ALTIN-GOLD: 140.9000

 

 

HAKKÂRİ’DE 6 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinin Urşe-Cafer Gediği bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 6 terörist etkisiz hale getirildi.

 

KANSER AŞISI TÜRKİYE’DE 39 KANSER HASTASINDA TEST EDİLİYOR

Dünyada “Küba Aşısı” diye tanınan kanser ilacı Türkiye’de 39 hasta üzerinde test ediliyor. 5 merkezde hangi hastalarda daha yararlı olduğu takip edilen Küba Aşısı ilk bulgulara göre ömrü ortalama 2-3 ay uzatıyor.

 

SANATÇI FİKRET HAKAN HAYATINI KAYBETTİ

Türk sinemasının ünlü oyuncularından Fikret Hakan, tedavi gördüğü Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşamını yitirdi.

 

POLİTİKA 

 

ERDOĞAN VE YILDIRIM 15 TEMMUZ ŞEHİTLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Edirnekapı'daki 15 Temmuz Şehitliğine ziyarette bulundu. Erdoğan ve Yıldırım, şehitlerin kabirlerine karanfil bırakarak, dua etti. 

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN PARTİ TEŞKİLATINA 15 TEMMUZ VE ERDOĞAN TALİMATI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İl başkanları toplantısına başkanlık etti. Kılıçdaroğlu başkanlara," Halkın 15 Temmuz etkinliklerine katılın, Erdoğan üzerinden polemiğe girmeyin" talimatı verdi.

 

HDP'Lİ LEYLA ZANA BERAAT ETTİ

Terör soruşturması kapsamında hakkında 3 ayrı suçtan 8 yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana beraat etti.

 

DÜNYA   

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN KATAR AÇIKLAMASI

Fildişi Sahili Cumhuriyeti'nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Katar ile ilgili, "Önümüzdeki süreçte Türkiye olarak arabuluculuk çalışmalarımızı daha aktif bir şekilde yürüteceğiz. Kuveyt'in çabalarını da destekleyeceğiz" dedi.

 

ABD, KATAR'LA TERÖRLE MÜCADELE ANLAŞMASI İMZALADI

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın üst düzey danışmanı R.C. Hammond, Tillerson'ın Katar ziyareti sırasında iki ülke arasında 'terör ve finansmanıyla mücadele' anlaşması imzalandığını duyurdu.

 

ÇİPRAS: KIBRIS'IN GAZ YATAKLARINDAKİ EGEMENLİK HAKLARINI DESTEKLİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın küresel enerji şirketlerini Kıbrıs'la anlaşma yapmamaları konusunda uyarmasının ardından açıklamada bulunan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Doğu Akdeniz'de gaz yataklarını işletmenin Kıbrıs'ın ‘egemenlik hakkı' olduğunu söyledi.

 

RUM LİDERDEN KIBRIS'TA ÇÖZÜM İÇİN ÖN ŞART

Kıbrıs Rum kesimi lideri Nikos Anastasiadis garanti anlaşmasının iptal edilmesi halinde Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için hazır olduklarını söyledi.

 

'IŞİD MİLİTANLARI, BAĞDADİ'NİN ÖLÜMÜNÜ DOĞRULADI'

Terör örgütü DEAŞ militanlarının, örgütün lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin öldüğünü doğruladığı belirtildi.

 

EKONOMİ  

 

MÜSİAD'IN YENİ YOL HARİTASI VE ÜÇ BAŞLIK

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) yeni Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD'ın yeni yol haritasını duyurdu. Kaan'ın konuşmasında ticaret ve ihracat seferberliği, faize karşı yeni model ve TOSİ'LER öne çıktı.

 

TRAFİK SİGORTASINDA "HAVUZ" MODELİ YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Hasar riski yüksek araçlar ile taksi, minibüs, otobüs gibi araç gruplarındaki prim ve hasarı sigorta şirketleri arasında paylaştıracak "Riskli Sigortalılar Havuzu" kuruldu. Buna göre primler ve ödenen hasarların yüzde 50’si sigorta şirketleri arasında eşit olarak paylaştırılacak. Kalan yüzde 50 ise sigorta şirketlerinin trafik sigortası primlerinden son 3 yıllık dönemde aldıkları paya göre hesaplanacak.

 

LÜKS OTOMOBİL SATIŞLARI FRENE BASTI

Geçen yıl kasım ayındaki ÖTV düzenlemesinden bu yana frene basan lüks ve ultra lüks otomobillerin satışları 2017'nin ilk 6 ayında yüzde 17,51 düşüşle 10 bin 928'e geriledi.

 

GAZPROM VE BOTAŞ TÜRK AKIMI'NIN FİNANSMANINDA ANLAŞTI

Botaş Genel Müdürü Burhan Özcan, Türk Akımı’nın Türkiye kısmının finansmanıyla ilgili olarak Rus enerji şirketi Gazprom ile anlaşma sağladıklarını belirtti.

 

TÜRKİYE VARLIK FONU DEV PETROKİMYA TESİSİ KURUYOR

Türkiye Varlık Fonu, dünyanın önde gelen varlık fonlarından biriyle yeni nesil petrokimya tesisi kurmaya hazırlanıyor. İstanbul’da devam eden Dünya Petrol Kongresi’nde konuşan Genel Müdür Mehmet Bostan “İmza aşamasına geldik” dedi.

 

3. HAVALİMANINDAN 250 MİLYON EURO’LUK İMZA

İstanbul Yeni Havalimanı; 6 şirket ile Kargo Şehri ve Yer Hizmetleri Kampüsü için alan tahsis sözleşmesi imzaladı. MNG, PTT, Çelebi Hava Servisi, HAVAŞ, Sistem Lojistik ve Bilin Lojistik, Kargo Şehri’nde, MNG, Çelebi Hava Servisi ve HAVAŞ ise Yer Hizmetleri Kampüsü’nde hizmet verecek. 

 

SPOR   

 

SÜPER LİG'DE FİKSTÜR ÇEKİLDİ

Süper Lig 2017-2018 Sezonu, 11, 12, 13 ve 14 Ağustos tarihlerinde başlayacak. Süper Lig'de ilk yarı 24 Aralık 2017 tarihinde sona erecek, ikinci yarı ise 19 Ocak 2018 tarihinden itibaren oynanacak. Süper Lig'de sezon 20 Mayıs 2018 tarihinde yapılacak 34. Hafta müsabakalarıyla sona erecek.

 

BAKAN KILIÇ: TRİBÜNDEN ALMAYA KADAR GİDECEK

NTV ve NTV Spor ortak yayınında Spor Aktüel'in konuğu olan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Statlara maytap, torpil sokanların orada işi yok. Uygulanacak cezalar tribünden almaya kadar gidecek" diye konuştu.

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.