121 arabulucu sertifikalarını aldı!

121 arabulucu sertifikalarını aldı!

İzmir Buca Aybers Hikmet Karabacak Anadolu Lisesi'nde ilk defa 2006 yılında başlatılan arabuluculuk eğitimlerinde bu yıl Gündoğdu Rotary Kulübü'nün iş birliği ile 121 arabulucu sertifikalarını alarak göreve başlamaya hak kazandı.

Türkiye'de ilk kez 2006 yılında akran arabuluculuk eğitimlerinin başlatıldığı okul olan Buca Aybers Hikmet Karabacak Anadolu Lisesi'nde bir dönem boyunca 20 saatlik eğitimlerini tamamlayan toplam 121 9. sınıf öğrencisi yemin ederek göreve başladı.  Yeni dönem arabulucuları 4 yıl boyunca kendi okullarında kazan kazan yöntemiyle arabuluculuk yapabilecek.

13. Dönem Arabulucuları Göreve Hazır

Düzenlenen sertifika töreninde 13 yıllık süre içerisinde öğrencilerin okulda yaşadıkları anlaşmazlıkları yine kendi yaşıtlarından destek alarak kazan kazan yöntemiyle çözdüklerini dile getiren Eğitmen Feridun Balcı, projenin gerçekleşmesinde destek veren Gündoğdu Rotary Kulübü'ne ve akademik destek aldıkları Dokuz Eylül Üniversitesi Prof Dr. Fatma Ebru İkiz ve ekibine çok teşekkür etti.

13 yılda yaklaşık 3 Bin Sorun Masaya Yatırıldı

Eğitimin içeriğinin arabuluculuğun ne olduğunu anlamak, iletişim becerileri, öfke yönetimi becerileri, arabulucunun ahlaki değerleri, arabuluculuk becerileri ve müzakere becerileri şeklinde 6 başlık altında toplandığını dile getiren Eğitmen ve Müzakereci Arabulucular Derneği Başkanı Feridun Balcı bir dönem boyunca düzenlenen 20 saatlik eğitimin sonunda öğrencilerin 4 yıl boyunca kendi okullarında arabuluculuk yapabildiklerini söyledi. Balcı "Bu yıl arabuluculuk odamızda 460 tane anlaşmazlık gelmiş masamıza yine daha önceki oranlarla uyumlu bir şekilde yüzde 92 kazan kazan ile sonuçlanmış. Geçtiğimiz yıl 312 anlaşmazlık geldi, bu yıl 460 ve 2078 anlaşmazlık da ilk 11 yılda yani toplam 3 bine yakın arabuluculuk ile 13 yıl içerisinde öğrenciler anlaşmazlıkları diyolog ile müzakere ile çözmeye başardılar. 

Gündoğdu Rotary Kulübü Başkanı Selman Uysal ,öğrencilerin okulda öğrendikleri bu değerlerin gerek iş yaşamında gerekse sosyal hayatta büyük bir kazanım olduğunu dile getirerek programa katılan öğrencilere teşekkür etti. Tören sonunda sertifikalarını alan yeni müzakereci arabulucular barışçı, adaletli, tarafsız ve yapıcı olacaklarına dair yemin etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.