13 Aralık Türkiye Gündemi

13 Aralık Türkiye Gündemi

Türkiye'de 13 Aralık'ta gündemde ne var?

DOLAR-USD: 3.4720

AVRO-EURO: 3.6965

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.4045

ALTIN-GOLD: 129.7500

BEŞİKTAŞ’TAKİ SALDIRIDA ŞEHİT SAYISI 44'E YÜKSELDİ

İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakını ve Maçka Parkı'nda gerçekleştirilen çifte bombalı saldırıda şehit sayısı 44’e çıktı. Saldırının gerçekleştirildiği yere Şehitler Tepesi adı verildi.

TERÖR OPERASYONLARINDA 235 GÖZALTI

İçişleri Bakanlığı, 11 ilde yürütülen operasyonlarda, terör örgütü adına faaliyetlerde bulunduğu ve sosyal medya üzerinden terör propagandası yaptığı tespit edilen 235 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

'TERÖRE KARŞI DESTEK MESAJLARI YETERLİ DEĞİL'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, dünyadan gelen destek mesajlarıyla ilgili, "Ortaya konan bu destekleri olumlu bulduğumuzu ifade ediyoruz ancak yeterli bulmadığımızın da altını çiziyoruz. Bundan sonra destek mesajları veren ülkelerdeki dostlarımızın, samimiyetle, teröre karşı mücadelede Türkiye ile açık ortak bir paydaşlığı sürdürmeleri gerekir."  dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: “RUSYA'YLA SIKINTILI DÖNEMİ GERİDE BIRAKIYORUZ”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus-Türk ilişkilerinde diyaloğun giderek yoğunlaştığına işaret ederek, "Rusya'yla sıkıntılı bir dönemi geride bırakıyoruz" dedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                         

ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE LİDERLER ZİRVESİ

Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli ile terör saldırılarını ele almak üzere 14 Aralık Çarşamba günü Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİ KOMİSYONA SEVK EDİLDİ

AK Partili 316 milletvekilinin imzasıyla verilen anayasa değişikliği teklifi, TBMM Anayasa Komisyonuna sevk edildi. Komisyonun teklifi ne zaman gündem yapacağı ise henüz belirlenmedi.

ELİTAŞ: “ANAYASA REFERANDUMU NİSAN VEYA MAYIS'TA OLABİLİR”

Anayasa değişikliğine ilişkin referandumun Nisan ya da Mayıs ayında gerçekleştirilmesinin beklendiğini belirten AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti'nin referandum sonrasında seçim kanununu değiştirmeyi hedeflediğini dile getirdi.

BAKAN ELVAN: AB'DE PKK'YA KOL KANAT GEREN, ONLARI KUCAKLAYANLAR VAR

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "AB'de PKK terör örgütüne kol kanat geren, onları koruyan, kucaklayanlar var. Bunları bizler biliyoruz, kendileri de biliyorlar." dedi.

CHP MYK BİLDİRGESİ AÇIKLANDI

CHP 10 Aralık'ta İstanbul'da yaşanan terör saldırısına ilişkin Merkez Yönetim Kurulu Bildirgesi Yayınladı.   Bildirge'de ,"Bilinmelidir ki, milletimize karşı alçakça saldırılarla dolu tarihine yeni bir katliam ekleyen PKK terör örgütü işlediği bu suçlarla amacına asla ulaşamayacaktır" ifadeleri kullanıldı.

HDP'Lİ ÇAĞLAR DEMİREL VE BESİME KONCA GÖZALTINDA

Diyarbakır ve Batman'da yürütülen soruşturmalar kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ve Siirt Milletvekili Besime Konca Ankara'da gözaltına alındı.

DÜNYA                                                                                                                                                           

YUNANİSTAN SAVUNMA BAKANI’NDAN 'TÜRKİYE' AÇIKLAMASI

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, son dönemde Türkiye ile Yunanistan arasında Ege adaları konusunda yaşanan gerginliğe dikkat çekerek, Ege’de meydana gelebilecek olası bir kazadan tamamen Türkiye’nin sorumlu olacağını söyledi.

SURİYE ORDUSU HALEP’TE ZAFER İLAN ETTİ

Suriye ordusu, kentin doğusundaki militanları da püskürtmesinin ardından Halep’te resmi olarak zafer ilan etti. Şeyh Said Mahallesi’nin geri alınmasının ardından Suriye ordusu ve yerel güçler, belirgin bir ilerleme kaydederken militanların kentin küçük bir bölgesine sıkıştırıldığı kaydedildi.

EKONOMİ                                                                                                                                                      

TÜRKİYE EKONOMİSİ, 3. ÇEYREKTE YÜZDE 1.8 DARALDI

TÜİK'in metodoloji değişikliği ile açıkladığı üçüncü çeyrek büyüme verisi, piyasa beklentilerinin altında geldi. Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 1.8 daraldı. 

CARİ AÇIK EKİM'DE ARTARAK 1.68 MİLYAR DOLAR OLDU

TCMB  Ekim 2016 dönemine ilişkin ödemeler dengesi verilerine göre cari işlemler açığı, ekimde geçen yılın aynı ayına göre 1 milyar 332 milyon dolar artarak 1 milyar 675 milyon dolar olarak gerçekleşti. 12 aylık cari işlemler açığı ise 33 milyar 773 milyon dolara yükseldi.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NDAN PROMOSYON AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Emeklilere ödenecek promosyonlarla ilgili çalışmayı bakanlık olarak sayın başbakanımıza teslim ettim. Bu hafta ya da gelecek hafta sayın başbakanımız gerekli açıklamayı, müjdeyi verir" dedi.

BAKAN AÇIKLADI: YERLİ OTOMOBİL İLK OLARAK TAKSİ OLACAK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, yerli otomobilin ilk olarak ticari taksi olarak devreye gireceğini söyledi. Bakan, ekonomideki daralmayla ilgili olarak, "Bu küçülmeyi dördüncü çeyrekte telafi edeceğimizi düşünüyorum" dedi.

TÜRKİYE MARKALAŞIYOR

Türk Patent Enstitüsü, geçen yıl yaptığı 192 bin 950 marka tesciliyle bu alanda dünyada 4. sırada yer aldı. Dünya Fikri Mülkiyet Örgütünün (WIPO) geçen yıla ilişkin "Dünya Fikri  Mülkiyet Göstergeleri" raporuna göre, Türkiye'de son 5 yılda tescil edilen marka  sayısı 800 bine yaklaştı.

SERBESTLEŞME İÇİN BOTAŞ YAPILANDIRILMALI

Zorlu Enerji Doğalgaz Grubu Genel Müdürü Celepci: "BOTAŞ Avrupa örneğindeki gibi yeniden yapılandırılmalı. Bu sayede yalnızca iletim tarafında sistem operatörü olarak BOTAŞ'ın ciddi bir faaliyet yüklenme imkânı var"

SPOR                                                                                                                                           

BEŞİKTAŞ, FENERBAHÇE VE OSMANLISPOR'UN RAKİPLERİ BELLİ OLDU

UEFA Avrupa Ligi kura çekiminde temsilcilerimiz Fenerbahçe'nin rakibi Krosnadar olurken Osmanlıspor'un rakibi Olympiakos ve Beşiktaş'ın rakibi H. Beer-Sheva oldu.

FENERBAHÇE 0-1 ANTALYASPOR

Spor Toto Süper Lig'in 14.haftasının kapanış maçında Fenerbahçe, Antalyaspor'a 1-0 mağlup oldu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.