13 Eylül 2017 Türkiye gündemi

13 Eylül 2017 Türkiye gündemi

13 Eylül 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         13.09.2017

 

DOLAR-USD: 3.4370

AVRO-EURO: 4.1100

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.5600

ALTIN-GOLD: 146.6500

 

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: TÜRKİYE HİÇBİR ZAMAN ÇARESİZ DEĞİLDİR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel'in Türkiye'ye silah satışıyla ilgili açıklamasına dair, "Bu tür yaklaşımlar, milli savunma sanayimizin güçlenmesine vesile oluyor. Türkiye hiç bir zaman çaresiz değildir." dedi.

 

BAKAN ÇELİK: 'TÜRKİYE AYNI ZAMANDA AVRUPA'NIN SINIRLARINI DA KORUYOR'

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "DEAŞ, PKK gibi örgütler Avrupa başkentlerinde de dolaşıyor. Bizim burada verdiğimiz etkili mücadele ile Türkiye aynı zamanda Avrupa'nın sınırlarını da koruyor." dedi.

 

BAKAN SOYLU AÇIKLADI: 'EHLİYETLERİNE EL KONULACAK'

Trafik Güvenliği ve Karayolu Yolcu Taşımacılığı Çalıştayı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kırmızı ışık ihlallerinde para cezası, tekrarında ehliyet alınması ve ilave yaptırımlar getirilecek" dedi.

 

MİNİBÜSTE ŞORTLU KIZA SALDIRI DAVASINDA KARAR

Minibüste şortlu üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam'a fiili saldırıda bulunan Ercan Kızılateş iki suçtan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kızılateş kararla birlikte tahliye edildi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

BAKAN ALBAYRAK: 2019 SONRASI TÜRKİYE POZİTİF AYRIŞACAK

Enerji Bakanı Berat Albayrak, "Kritik eşik olan 2019'la birlikte siyasette farklı bir dönem başlayacak. 2019 sonrası Türkiye yeni dönemde pozitif ayrışan nadir ülkelerden biri olacak" dedi.

 

CHP'Lİ GÖK'TEN DANIŞTAY'A BAŞVURU

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Danıştay Başkanı Güngör'ün hâkimlik mesleği ile bağdaşmayan beyan ve eylemleri olduğu" iddiasıyla, Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi ve cezalandırılması istemiyle Danıştay'a başvuruda bulundu.

 

KILIÇDAROĞLU: FETÖ'CÜYÜ SAĞDA SOLDA ARAMALARINA GEREK YOK Kİ, KENDİLERİ FETÖ'CÜ ZATEN

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yeni parti kurma aşamasında olan Meral Akşener'le ilgili 'Meral hanım siyasette uzun yıllar hizmet vermiş birisi. Diğer siyasi partilerine ne kadar saygı gösteriyorsak ona da saygı göstereceğiz. FETÖ'cüyü sağda solda aramalarına gerek yok ki, kendileri FETÖ'cü zaten' dedi.

 

HDP'Lİ BİLGEN: KOBANİ OLAYLARINI HALEN SAVUNUYORUZ, KEŞKE HİÇ KİMSE ÖLMESEYDİ

RS FM'de Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, tutukluluğunun ve savcılığın tahliye olmasına yaptığı itirazın hukuka aykırı olduğunu belirtirken, 6-7 Ekim tarihlerinde 46 kişinin ölümüyle sonuçlanan Kobani olaylarını halen savunduklarını ifade etti.

 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

NSU DAVASINDA MÜEBBET TALEBİ

Almanya’da Federal Başsavcılık, 8’i Türk 10 kişiyi öldüren neo-Nazi terör örgütü NSU'nun üyelerinden Beate Zschaepe hakkında ömür boyu hapis cezası talep etti.

 

PUTİN'İN DANIŞMANI KOJİN: TÜRKİYE'YLE S-400 KONTRATI İMZALANDI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Askeri Teknik İşbirliği'nden sorumlu danışmanı Vladimir Kojin, Rusya ve Türkiye'nin S-400 füze sistemlerinin sevkiyatına ilişkin kontratı imzaladıklarını ve kontratın hayata geçirilmeye başlayacağını bildirdi.

 

MERKEL: SİLAH SATIŞI TAMAMEN DURMAMALI

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel'in Türkiye'ye silah satışı ile ilgili sözlerini değerlendiren Merkel, "Silah ihracının tamamen durmaması gerek" dedi.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

BAKAN ZEYBEKCİ: FAİZLER İÇİN BANKALARLA GÖRÜŞECEĞİZ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yüksek kredi faizlerinin indirilmesi konusunda tüm taraflarla birlikte bir çalışma yapılması gerektiğini, bu konuda bankalarla da görüşeceklerini belirtti.

 

GAZPROM VE BOTAŞ’TAN TÜRK AKIMI’NDA ORTAK GİRİŞİM

Gazprom ve BOTAŞ’ın, Türk Akımı doğal gaz boru hattının Avrupa’ya uzanacak kısmının inşası için ortak girişim kuracağı belirtildi.

 

PERAKENDE SEKTÖRÜNDE HACİM VE CİRO DÜŞTÜ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2017 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1,3 azaldı.

 

TEHDİT DEĞİL CAN SUYU

Gayrimenkul fuarı Cityscape Global’i ikinci gününde ziyaret eden Bakan Mehmet Özhaseki, “5 yılda 160 bin yabancı Türkiye’den ev aldı. Yabancıya satışa tehdit diyen var oysa bu ekonomiye can verir” dedi. Bakan Körfez gerilimine de değindi ve “Körfez’de taraf değil hakemiz. Ticaret ayrı siyaset ayrı” diye ekledi.

 

KOÇ GRUBU HES İHALESİNE TEKLİF VERDİ

Koç Holding'in ve Aygaz'ın yüzde 49.62'şer paya sahip olduğu Entek Elektrik, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) Menzelet ve Kılavuzlu hidroelektrik santrallerinin 49 yıl süre ile "İşletme Hakkının Verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesine teklif verdi.

 

İSPARK HAVALİMANLARINDA 1 SAAT ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK

Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında İstanbullulara Park Et Devam Et otoparklarıyla hizmet sunan İSPARK, sürücülere 1 saat ücretsiz hizmet vermeye başlıyor.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

GALATASARAY ODEABANK YENİ TRANSFERLERİNİ TANITTI

Türk Telekom Stadı'nda gerçekleştirilen toplantıya Galatasaray Kulübü Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Can Topsakal, başantrenör Erman Kunter ile yeni transferler Mehmet Yağmur, Alex Renfroe, Dwight Hardy, Scotty Hopson, Richard Hendrix, TJ Cline, DaJuan Summers ve Rakeem Christmas katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.