13 Haziran 2017 Türkiye gündemi

13 Haziran 2017 Türkiye gündemi

Gündemden öne çıkan haber başlıkları

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ    13.06.2017

 

DOLAR-USD: 3.5215

AVRO-EURO: 3.9465

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.4660

ALTIN-GOLD: 143.3500

 

 

BİNGÖL'DE PATLAMA: 1 ASKER ŞEHİT

Bingöl'ün Genç İlçesi Yeniyazı Köyü kırsalında askeri aracın geçişi esnasında teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu bir uzman çavuş şehit oldu.

 

NUMAN KURTULMUŞ'TAN BEDELLİ ASKERLİKLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bedelli askerlik tartışmasına ilişkin ''Şu aşamada henüz Bakanlar Kurulu'na gelmiş olan böyle bir teklif yok'' dedi.

 

KARLOV'UN SUİKAST EMRİNİ FETÖ'NÜN VERDİĞİ BİLGİSİNE ULAŞILDI

Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastı soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Mevlüt Altıntaş'a cinayet emrini FETÖ'cülerin verdiğini tespit etti.

 

İSTANBUL VE ÇANAKKALE'DE DE HİSSEDİLEN DEPREM

Ege açıklarında dün öğle saatlerinde bir deprem meydana geldi. Büyüklüğü Kandilli'ye göre 6,3; AFAD'a göre ise 6,2 olarak duyurulan deprem, İstanbul, İzmir ve Çanakkale'de de hissedildi.

 

POLİTİKA  

 

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KARAASLAN: 2019 TÜRKİYE İÇİN DÖNÜM NOKTASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "2019, Türkiye için dönüm noktası. 2019'da önce yerel seçimler için sandığa gideceğiz. Arkasından genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak." dedi.

 

CHP'DEN DARBE RAPORUNA ŞERH: ÖNGÖRÜLEN, KONTROLLÜ BİR DARBE

CHP, 15 Temmuz Darbe Girişimi raporuna muhalefet şerhini açıkladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu,"15 Temmuz hain darbe girişimi öngörülen, önlenmeyen ve sonuçları kullanılan bir kontrollü darbe olarak tarihe geçmiştir" dedi.

 

MHP'DEN UYARI: UYUYAN HÜCRELER HAREKETE GEÇEBİLİR

MHP, 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Raporu'na hazırladığı muhalefet şerhini komisyon başkanlığına sundu.  Darbe komisyonunu MHP'li üyesi Mehmet Erdoğan FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması gerektiğini vurgulayarak, “Bunları yerleştiren siyaset ve bürokratların ortaya çıkarılması lazım aksi halde uyuyan hücreler harekete geçebilir" dedi.”

 

DÜNYA    

 

AİHM İHRAÇ EDİLEN ÖĞRETMENE OHAL KOMİSYONUNU ADRES GÖSTERDİ

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 672 sayılı KHK ile görevinden uzaklaştırılan öğretmenin açtığı davayı reddederek, OHAL Komisyonunu adres gösterdi.

 

ALMANYA'DAN G-20 ZİRVESİ ÖNCESİ "SCHENGEN" ÖNLEMİ

Almanya, Hamburg'da yapılacak G20 Zirvesi nedeniyle güvenlik önlemi olarak serbest dolaşıma izin veren Schengen uygulamasını askıya aldı. Alınan kararla Almanya'ya Schengen vizesi ile havaalanından yapılan girişlerde bir değişiklik olmayacak. Ancak artık bir başka Avrupa Birliği (AB) ülkesinden Almanya'ya karayolu ya da demiryolu ile girecek herkes pasaport kontrolüne tabi tutulacak.

 

EKONOMİ   

 

TÜRKİYE, İLK ÇEYREKTE YÜZDE 5 BÜYÜDÜ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye ekonomisi, yılın ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5 büyüdü.

 

CARİ AÇIK NİSANDA 3,62 MİLYAR DOLAR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Nisan 2017 dönemine ilişkin ödemeler dengesi verilerini açıkladı. Cari işlemler açığı, nisanda bir önceki yılın aynı ayına göre 542 milyon dolar azalarak 3 milyar 615 milyon dolar olarak gerçekleşti.

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK: BES'TE YETERİNCE BAŞARILI OLAMADIK

Türkiye ekonomisinin 2017 yılının ilk çeyreğinde sergilediği yüzde 5'lik büyüme performansını NTV yayınında değerlendiren Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, otomatik bireysel emeklilik sistemindeki son durumu da anlattı ve "Yeterince başarılı olamadık" ifadesinin kullandı.

 

E-TİCARETTE ADİL DÖNEM

Türkiye’de mükellef olmayan e-ticaret sitelerinden vergi almak için ‘stopaj’ çözümünü hayata geçirmeye hazırlandıklarını açıklayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, yerli e-ticaret sektörünü sevindirdi. Sektör yetkilileri, stopaj ile daha adil bir ortamın geleceğini söyledi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN TALİMATIYLA KATAR’A GIDA SEVKİYATI BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla başlayan Katar’a gıda yardımı 5 günde bin tona ulaştı. Gıda sevkiyatını ekonomi Bakanlığı’na bağlı birimler özel sektörle iletişime geçerek organize ediyor. Günlük sütün bile taşındığı Türk Hava Yolları uçakları her gün Katar’a 3 sefer düzenliyor

 

MNG KARGO SATILDI

Türkiye'nin önde gelen kargo firmalarından MNG Kargo, Dubai merkezli Mirage Cargo B.V'ye satıldı. Rekabet Kurulu'nun onayı sonrası hisse devir işlemleri gerçekleşmiş olacak. Türkiye genelinde 815 şubesi bulunan MNG'nin 9 bin kadar çalışanı var.

 

AK PORTFÖY'E ÖDÜL

Ak Portföy ve Erikoğlu Yatırım’ın ülke ekonomisine destek sağlayan yenilenebilir enerji yatırımı “Günışığı Temiz Enerji Projesi”, EMEA Finance'in En İyi Güneş Enerjisi Proje Finansmanı Ödülü’nü kazandı.

 

SPOR  

 

FENERBAHÇE'DEN VALBUENA AÇIKLAMASI

Fenerbahçe, Fransız futbolcu Valbuena ile prensip anlaşmasına vardıklarını açıkladı. Yeni transfer Valbuena İstanbul'a geldi.

 

BEŞİKTAŞ RHODOLFO'YU KAP'A BİLDİRDİ

Beşiktaş, Flamengo ile anlaşmaya varan Rholdolfo'nun 1 milyon 400 bin Euro'ya transfer olduğunu KAP'a bildirdi.

 

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.