13 Kasım 2017 Türkiye Gündemi

13 Kasım 2017 Türkiye Gündemi

13 Kasım 2017 Türkiye Gündeminden kısa kısa haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         13.11.2017

 

DOLAR-USD: 3.8635

AVRO-EURO: 4.5085

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.1010

ALTIN-GOLD: 158.4500

 

 

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN ABD'YE 11 EYLÜL YANITI

CNN'e bir röportaj veren Başbakan Yıldırım FETÖ konusunda 'inandırıcı kanıt yok' diyen gazeteciye ABD örneği ile yanıt verdi: ABD, 11 Eylül'de ‘Bu saldırının arkasında El Kaide var. El Kaide sorumlu’ dediğinde kimse ABD’ye ‘El Kaide’nin yaptığına dair kanıt var mı’ diye sormadı.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

TBMM'DE 'TORBA TASARI' İLE 7 BAKANLIĞIN BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLECEK

TBMM Genel Kurulu’nda, beş bölümden oluşan ve birinci bölümündeki maddeleri kabul edilen "torba tasarı" ile 7 bakanlığın bütçesi için yoğun mesai yapacak.

 

BAKAN SARIEROĞLU'NDAN 'TAŞERON' AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Bu sene bitmeden taşeronda çalışan vatandaşlarımızın kamuda istihdamlarıyla ilgili çalışmayı tamamlayıp gereğini yapacağız." dedi.

 

KILIÇDAROĞLU'NA ADALET YÜRÜYÜŞÜ'DEN DEMOKRASİ ÖDÜLÜ ADAYLIĞI

CHP Genel Başkanı  Kılıçdaroğlu,  Uluslararası Siyasi Danışmanlar Birliği (IAPC) tarafından Ankara’dan İstanbul’a 25 gün süren Adalet Yürüyüşü Demokrasi Ödülü’ne aday gösterildi. 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

IRAK'TA 7,2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Irak'ta 7,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Süleymaniye'de 8 köyde büyük hasar olduğu ve Erbil'de 2 kişinin öldüğü 50 kişinin yaralandığı belirtiliyor. İran Devlet Televizyonu, "İran'da en az 6 kişi öldü, yaralılar var" açıklamasında bulundu.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

TÜRKİYE'YE DAHA ÇOK YABANCI FON ÇEKECEK DÜZENLEME GELİYOR

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, torba yasa tasarısında yer alan düzenlemeyle Hazine'nin doğrudan fonlara kaynak aktarabileceğini belirterek, "Bu sayede yabancı fonların Türkiye'de daha fazla ve uzun vadeli yatırım yapmaları teşvik edilmiş olacak." dedi.

 

OTOMOBİL ÜRETİMİ 10 AYDA YÜZDE 27 ARTTI

Türk otomotiv sanayisinin toplam üretimi, bu yılın ocak-ekim döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17, otomobil üretimi ise yüzde 27 oranında arttı. 

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: YABANCI FUTBOLCU KONUSU MASAYA YATIRILMALI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yabancı futbolcu sayısının sınırlandırılmasına ilişkin, "2019'dan sonrasına yönelik TFF, bu işi tüm kulüplerle oturup masaya yatırmalı. 'Bundan sonraki süreci nasıl sürdürelim' onun üzerinde durmalarında fayda var." dedi.

 

DARÜŞŞAFAKA 84-78 FENERBAHÇE DOĞUŞ

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Darüşşafaka, Fenerbahçe Doğuş'u 84-78 mağlup etti. Oynanan diğer karşılaşmada Anadolu Efes, sahasında konuk ettiği Yeşilgiresun Belediyespor'u 97-93 yendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.