13 Ocak 2018 Türkiye Gündemi

13 Ocak 2018 Türkiye Gündemi

13 Ocak 2018 Türkiye Gündeminden kısa kısa haberler...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         13.01.2018

 

DOLAR-USD: 3.7540

AVRO-EURO: 4.5575

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.1330

ALTIN-GOLD: 160.2500

 

 

TSK: 2017'DE 7 BİN TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce 2017'de PKK/KCK'ya mensup 3 bin 239 ve DEAŞ üyesi 3 bin 777 olmak üzere toplam 7 bin 16 terörist etkisiz hale getirildi.

 

ERDOĞAN'DAN 'DOÇENTLİK' AÇIKLAMASI: ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA PARLAMENTOYA GÖNDERİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) yardımcı doçentliğin kaldırılmasına ilişkin çalışmasının önümüzdeki hafta Meclis'e geleceğini açıkladı. Erdoğan, "Doktoradan sonra bir de yardımcı doçentlik olmayacak. Doktoradan sonra kazanan doçentliğe gidecek." diye konuştu

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI "HALK ÖZEL HAREKÂT DERNEĞİ" HAKKINDA İNCELEME BAŞLATTI

İçişleri Bakanlığı, Halk Özel Harekât (HÖH) adlı dernek hakkında inceleme başlattı. Ayrıca dernekten farklı olarak kayıtlarda yer almayan ve internet üzerinden yayın yapan "Halk Özel Hareketi Derneği" hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: HER KARAR ÜZERİNDEN MAHKEMELERİMİZİ HIRPALAMAK DOĞRU DEĞİL

Başbakan Yıldırım, Anayasa Mahkemesi’nin Şahin Alpay ve Mehmet Altan hakkındaki kararıyla ilgili, "Her karar üzerinden mahkemelerimizi alıp hırpalamak, onları keselemek, itibarını azaltmak doğru bir şey değildir." dedi.

 

ABDULLAH GÜL: POLEMİĞE GİRMEK İSTEMİYORUM

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti'den kendisine yönelik eleştirilere "Polemiğe girmek istemiyorum arkadaşlarla" yanıtını verdi. Gül, "OHAL'in son defa  Meclis'e sevk edildiği kanaatindeyim. İnşallah son kez uzatılır. Yazarların,  çizerlerin, gazetecilerin tutuksuz yargılanmasının doğru olduğu kanaatindeyim." dedi.

 

CHP'Lİ ÖZEL: SARAY İTTİFAKINA KARŞI MÜCADELE BOYNUMUZUN BORCU

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, "Ülkenin, mazlumun, tertemiz vatandaşın, emekçi ve emeklinin geleceği değil de sadece kendi geleceğini düşünüp, saraya sığınanların, saray ittifakına karşı 16 Nisan ruhuyla mücadele etmek, adalet yürüyüşündeki morali yükseltmek boynumuzun borcudur" dedi.

 

MHP İTTİFAK KOMİSYONUNU BELİRLEDİ

MHP 'cumhur ittifakı' komisyonunda yer alacak milletvekillilerini belirledi. MHP'nin ittifak komisyonundaki milletvekilleri; Mehmet Parsak, Mustafa Kalaycı, İsmail Faruk Aksu oldu.

 

DEMİRTAŞ: EN AZ BİNALİ YILDIRIM KADAR DOKUNULMAZLIĞIM VAR

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 434 gün sonra hâkim karşısına çıktı. "Bir vekilin savunma hakkı mahkeme salonunda değil Meclis'te başlar" diyen Demirtaş, en az Başbakan Binali Yıldırım kadar dokunulmazlığı olduğunu söyledi. Demirtaş'ın bir saat süren duruşması 17 Mayıs'a ertelendi.

 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

ALMANYA'DA KOALİSYON ÇERÇEVE ANLAŞMASI: TÜRKİYE'YE VİZE SERBESTİSİ VE YENİ FASIL YOK

Başbakan Angela Merkel'in liderliğindeki Hristiyan Demokrat Parti ve Sosyal Demokrat Parti koalisyon görüşmelerinde resmi koalisyon müzakereleri için bir çerçeve üzerinde uzlaştı. Türkiye başlığında, "Vize serbestisi ve AB müzakerelerinde yeni fasıl yok" deniyor.

 

RUSYA DIŞİŞLERİ: SURİYE ULUSAL DİYALOG KONGRESİ'NDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya'nın Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ni düzenlemekten vazgeçmeyeceğini söyledi.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

CARİ AÇIK, KASIMDA BEKLENTİYİ AŞTI

Cari açık, Kasım ayında 4.2 milyar dolar ile 3.9 milyar dolar olan piyasa beklentisinin üzerinde geldi. Ocak-Kasım döneminde cari açık 39.4 milyar dolar olarak gerçekleşti.

 

ŞİMŞEK: CEZA GELİRSE HALKBANK ÖDER

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Halkbank'a bir ceza gelirse bunu Halkbank öder. Halkbank için borçlanmayız" dedi.

 

YATIRIMDA CUMHURİYET TARİHİNİN REKORU KIRILDI

Elektrik üretiminde 2017’nin yakın dönemin en büyük kapasite artışı ile tamamlandığını belirten Enerji Bakanı Berat Albayrak, “42 milyar lira ile Cumhuriyet tarihinin yatırım rekorunu kırdık” dedi.

 

BAKAN FAKIBABA: “TÜRKİYE ET İHRAÇ EDEN ÜLKE HALİNE GELECEK”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, zaman vermek istemediğini, ancak Türkiye'nin kesinlikle et ithal eden değil ihraç eden bir ülke haline geleceğini söyledi.

 

DEİK'TE 142 İŞ KONSEYİNDEN 66'SI İÇİN YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ

DEİK İş Konseyleri Olağan Seçimli Genel Kurulu kapsamında 142 İş Konseyinin başkanları seçildi. İş Konseyi Başkanlarından 66’sında başkan değişirken, iş konseylerinin tümünde yürütme kurulları oluşturuldu. Yeni iş konseyi başkanlarının 14’ünün kadın olması dikkat çekiyor.

 

İSTANBUL İMAR YÖNETMELİĞİ'NDE DEĞİŞİKLİK

İstanbul’daki yapılarda bodrum katlar, asma kat, çatılarda düzenlemelere gidildi. Bundan böyle İstanbul’da inşa edilecek yapılarda, banyo, mutfak ve yatak odasının bir arada olduğu 1 artı 0 daire yapılamayacak. Bundan sonra en küçük daireler 1 artı 1 olacak. 

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

GALATASARAY İLE TURKCELL ARASINDA İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI

Galatasaray Kulübü, taraftarları dijital ortamda bir araya getirecek proje kapsamında Turkcell ile iş birliğine gitti.

 

ANADOLU EFES 104-95 KIZILYILDIZ

THY Avrupa Ligi 17'nci hafta mücadelesinde Anadolu Efes kendi sahasında Sırbistan ekibi Kızılyıldız'ı 104-95 mağlup etti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.