13 Temmuz 2017 Türkiye gündemi

13 Temmuz 2017 Türkiye gündemi

Gündemden kısa haber başlıkları.

Açıklama: Açıklama: logo[1] 

TÜRKİYE GÜNDEMİ  13.07.2017

 

DOLAR-USD: 3.5765

AVRO-EURO: 4.0870

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.6120

ALTIN-GOLD: 140.6000

 

 

KONYA'DA DEAŞ OPERASYONU: 5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Konya'da DEAŞ terör örgütünün hüre evlerine yönelik düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada 5 terörist öldürüldü, 3 polis yaralandı.

 

BÜLENT ARINÇ'IN DAMADI HAKKINDA İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

FETÖ iddiasıyla tutuklandıktan 4 gün sonra serbest bırakılan, Arınç’ın damadı Ekrem Yeter hakkındaki iddianame kabul edildi. İddianamede, ‘FETÖ abisi’ olduğu öne sürülen Yeter’in 15 yıla kadar hapsi istendi.

 

POLİTİKA  

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SOKAKTA ARANAN ADALETİN ADI İNTİKAMDIR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sokaksa sokak diyerek kendi aklınca milleti ve devleti tehdit eden bu kişi, böyle bir yanlışı yapması halinde asıl kendisinin sokağa çıkamaz hale geleceğini bilmelidir. Açık konuşuyorum sokağa çıkamaz hale sen gelirsin" dedi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: FETÖ İLE MÜCADELE EDEN İKİ DÖNEM VAR...

SETA Uluslararası 15 Temmuz Sempozyumu'nda konuşan Başbakan Yıldırım "Türk siyasi tarihine, bu örgütün ortaya çıktığı 1966'dan beri bakın, bu örgütle mücadele eden 2 dönem vardır; birisi rahmetli Erbakan'dır, diğeri de AK Parti iktidarı, Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bunun dışındaki siyasi liderler, hep örgütle iyi geçinmişlerdir" dedi.

 

ÖZEL: DAVETSİZ OLDUĞUMUZ YERE GİTMEYİZ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında Meclis’te düzenlenecek törene katılmayacaklarını belirterek, "Davetsiz olduğumuz hiçbir yere gitmediğimiz gibi böyle bir yere de gitmeyi düşünmeyiz" dedi.

 

GÜLEN: GÜL VE DAVUTOĞLU BENİ ZİYARETE GELDİ

Darbe girişiminin yıldönümü yaklaşırken Alman radyo kanalı NPR’den Robert Siegel’e konuşan Fethullah Gülen, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ismini kendisini ziyaret edenler arasında ilk kez verdi.

 

ABDULLAH GÜL'DEN GÜLEN AÇIKLAMASI

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gülen'le görüştükleri iddiasına ilişkin, hayatının hiçbir döneminde yakınlık duymadığı FETÖ elebaşıyla Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı görevleri süresinde kesinlikle bir görüşmesi olmadığını bildirdi.

 

BAHÇELİ: 'HULUSİ AKAR'I TARTIŞMALARDAN UZAK TUTMALI'

FETÖ davaları ve soruşturmalarında gelinen aşamayı değerlendiren MHP Lideri Devlet Bahçeli “Genelkurmay Başkanı’nın istihbarat zafiyeti ve FETÖ’yle mücadele tartışmalarına dâhil edilmesini doğru bulmuyorum” dedi. 

 

DÜNYA   

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “GERÇEK MANADA GAZETECİ SIFATIYLA İÇERİDE İKİ KİŞİ VAR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü öncesi BBC'ye konuştu. Erdoğan, Türkiye'de gazetecilikten dolayı hapiste olan hiç kimse olmadığını ve bu konuda yapılan değerlendirmelerin yalan olduğunu söyledi.

 

ÇİPRAS'TAN TÜRKİYE'YE KIBRIS SUÇLAMASI

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras İsviçre'de başarısızlıkla sonuçlanan Kıbrıs görüşmeleri için Türkiye'yi suçladı. Çipras, "Türkiye'nin gerçekte bağımsız ve egemen bir Kıbrıs taahhüt etme hedefi yoktu" ifadelerini kullandı.

 

EKONOMİ   

 

İSRAİL-TÜRKİYE BORU HATTI ANLAŞMASI BU YIL YAPILACAK

Dünya Petrol Kongresi’nde ikili görüşmeler gerçekleştiren Enerji Bakanı Albayrak, dün İsrailli mevkidaşıyla bir araya geldi. İsrail Enerji Bakanı Steinitz, görüşmeyle ilgili, “Bu yılsonundan önce Türkiye ve İsrail arasındaki boru hattının inşa edilmesini sağlayacak hükümetler arası çatı anlaşmayı tamamlamaya karar verdik” dedi.

 

TÜRK-İŞ KIDEM TAZMİNATIYLA İLGİLİ GÖRÜŞÜNÜ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI'NA GÖNDERDİ

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), kıdem tazminatı müessesesinin mevcut haliyle devam etmesini ancak bu haktan yararlanamayan işçiler için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını istedi.

 

'YERLİ OTOMOBİL' İÇİN ZİRVE EYLÜLDE

Ankara Ticaret Odası (ATO), eylül ayında “Yerli Otomobil Zirvesi”ne ev sahipliği yapacak.

 

YARATICILIĞIN İLACI ÖZGÜRLÜK

Geleceğin teknolojilerinin nabzı olarak görülen Silikon Vadi’sinden yararlanmak için ağ kurduklarını kaydeden TÜSİAD Başkanı Bilecik, Türkiye’nin kaynak yapısı kısıtlı olduğu için startup’ların (girişim) ancak daha fazla demokrasi, daha fazla hukuk üstünlüğü ve daha fazla özgürlükle başarı yakalanabileceğini belirtti.

 

85 ÜLKEDEN DAMAT İÇİN GELDİLER

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, bu yıl sekizincisini gerçekleştirdikleri yurtdışı bayi toplantısında  85 ülkeden 200’ün üzerinde alım heyeti ağırladıklarını söyledi.

 

BEYMEN, BAĞDAT CADDESİ'NE YENİ MAĞAZA AÇACAK

Beymen, Anadolu Yakası'nın "prestijli" lokasyonlarından Bağdat Caddesi Suadiye'de yeni mağaza açmaya hazırlanıyor.

 

SPOR   

BEŞİKTAŞ MARCELO'YU KAP'A BİLDİRDİ

Beşiktaş kulübü Marcelo'nun transferi için Lyon'la görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi.

 

FENERBAHÇE 1-2 SPORTİNG LİZBON

Fenerbahçe, İsviçre’de Portekiz ekibi Sporting Lisbon ile oynadığı hazırlık maçında 2-1 mağlup oldu.

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.