14 Ekim 2017 gündemden haberler

14 Ekim 2017 gündemden haberler

14 Ekim 2017 gündemden kısa kısa haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         14.10.2017

 

DOLAR-USD: 3.6350

AVRO-EURO: 4.3045

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.8340

ALTIN-GOLD: 151.9000

 

 

TSK: ORADAYIZ

Türk Özel Kuvvetleri keşif timlerinin İdlib bölgesinde 5 gün süren çalışmaları sonrası Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Bordo Bereliler ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komando ve zırhlı birlikleri önceki geceden itibaren Suriye’ye resmen girdi.

 

ERDOĞAN'DAN İDLİB OPERASYONU AÇIKLAMASI: TEMENNİM KISA SÜREDE BİTMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK'nın ÖSO ile İdlib'de operasyona başladığını söyledi ve "Temennim odur ki kısa sürede biter" dedi. Çanakkale Belediye Meclisi'nde yaşanan tartışmaya da değinen Erdoğan, "Talimatı verdim, başkan 18 Mart'ta konuşmayacak" ifadelerini kullandı.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN ANKARALILARA STADYUM MÜJDESİ

Başbakan Binali Yıldırım, 19 Mayıs Stadı’nı, uluslararası standartlardaki müsabakalara ev sahipliği yapacak şekilde 50 binin üzerinde kapasiteli yeni bir stadyum olarak inşa edeceklerini söyledi. Yıldırım, Esenboğa Havalimanı’ndan yurtdışı direkt uçuşların da arttırılacağını bildirdi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

OHAL UZATILIYOR

Pazartesi günü gerçekleşecek MGK toplantısında alınacak tavsiye kararın, Bakanlar Kurulu'ndan geçmesinin ardından OHAL'in uzatılması TBMM'de görüşülecek. 19 Temmuz 2017'de OHAL'in 3 ay uzatılmasına karar verilmişti

 

AK PARTİ'Lİ TURAN, ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKANI GÖKHAN'I İSTİFAYA ÇAĞIRDI

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Çanakkale’nin imajını bozan, şehrimizin adını kirleten Belediye Başkanı demokrasiye inanıyorsa, kadınlara saygı duyuyorsa, ifade özgürlüğünü önemsiyorsa hemen istifa etmelidir." dedi.

 

“SEVGİLİ ERDOĞAN, SÖYLEDİKLERİMİ ANLAYACAK KIRATTA DEĞİLSİN AMA...”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabında 'söylediklerimi anlayacak kıratta değilsin ama...' ifadelerini kullanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Suriye hakkında 5 soru sordu.

 

TORUN: HALKIN İRADESİNİN HİÇE SAYILDIĞI BU TALİMATI TANIMIYORUZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan hakkındaki “Talimatı verdim, başkan 18 Mart'ta konuşmayacak” açıklamalısına ilişkin, "AKP Genel Başkanı Erdoğan bilmelidir ki halkın iradesinin hiçe sayıldığı bu talimatı tanımıyoruz." dedi.

 

BAHÇELİ'DEN ABD'NİN ANKARA BÜYÜKELÇİ'NE SERT TEPKİ

Türkiye ile ABD arasında vize krizine neden olan ABD Elçisi Bass’a sert tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yabancı diplomatlar haysiyetli ve hürmetkâr ve olmalıdır. Haddini bilecek, görev hudutlarından taşmayacak" dedi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

NATO’DAN TÜRKİYE VE ABD’YE: OTURUP KONUŞUN

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ve ABD’ye ‘oturup konuşarak krizi çözmeleri’ çağrısında bulundu. Stoltenberg, NATO'nun iki kilit müttefikinin oturarak ilişkilerinde yaşanan krize çözüm bulması gerektiğini vurguladı.

 

İSRAİL GAZI İÇİN MÜZAKERELER SÜRÜYOR

İsrail Altyapı, Enerji ve Su Kaynakları Bakanlığı Danışmanı Cohen, Türkiye ile İsrail arasında müzakereleri devam eden doğalgaz boru hattı anlaşmasında ileri bir seviyeye gelindiğini, Enerji Bakanı Albayrak'ın bu konuda görüşmek üzere İsrail'e bir ziyarette bulunmasının beklendiğini söyledi.

 

TRUMP ABD'NİN İRAN KARARINI AÇIKLADI

ABD Başkanı Trump, İran’ın “fanatik bir rejimin yönetimi” altında olduğunu, dünyaya ölüm, yıkım ve kaos yaydığını belirterek, 2015 yılında İran ile varılan nükleer anlaşmayı onaylamayacağını bildirdi. Trump, İran Devrim Muhafızları’nın da yaptırım listesine alındığını açıkladı.

 

IMF BAŞKANI'NDAN SANAL PARA UYARISI: BÜYÜK ÇÖKÜŞLER GÖREBİLİRİZ

IMF Başkanı Christine Lagarde büyük merkez bankaları ve regülatörleri dijital para birimlerine karşı uyardı. Lagarde, küresel finans kuruluşlarının, ödeme sistemleri ve finansal hizmetleri şimdiden 'sarsmaya' başlayan teknolojik ürün gelişimlerini yeterince gözlemlemeyerek risk aldığını ifade etti.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

YENİ MTV ZAM ORANI BELLİ OLDU

Motorlu Taşıt Vergisi'nde (MTV) zam oranı yüzde 40'tan yüzde 25'e çekildi. Zam 1300 cc altındaki araçlar için yüzde 15, üstü araçlar için ise yüzde 25 oldu.

 

GELİR VERGİSİ ARTIŞINDA GERİ ADIM

Gelir vergisinde üçüncü dilime girenlerin vergi kesintisi oranını yüzde 27'den yüzde 30'a yükselten madde torba tasarıdan çıkarıldı.

 

10 YILDA 20 BİN MEGAVATLIK YEKA KURULACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, "Gelecek 10 yıl içinde 10 bin megavat güneş ve 10 bin megavat rüzgâr enerjisi başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarının azami oranda enerji sepetine girişini sağlayacağız." dedi.

 

SABANCI: LİNYİT SANTRALLERİ İÇİN UZUN VADELİ ALIM KONTRATLARI GETİRİLMELİ

İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi'nin konferansında konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Yeni linyit santrallerine finansman sağlanması için uzun vadeli alım kontratları getirilmeli" dedi.

 

SAHİBİNDEN.COM'A REKABET SORUŞTURMASI

Rekabet Kurulu, e-ticaret sitesi sahibinden.com hakkında, hâkim durumunu aşırı fiyat uygulayarak kötüye kullandığı, iddiasıyla soruşturma başlatılmasına karar verdi.

 

ZIRHLI ARAÇLARA YERLİ MOTOR GELİYOR

SSM ile BMC arasında yeni nesil hafif zırhlı araçların paletli konfigürasyonunun güç grubu ihtiyacının yerli imkânlarla karşılanması amacıyla sözleşme imzalandı.

 

TÜRKİYE İLE BİR ANLAŞMAZLIK YAŞAMIYORUZ

Rusya Başbakan Yardımcısı Dvorkoviç, tarım ürünlerinin ticaretinde Türkiye ile bir anlaşmazlık yaşanmadığını belirterek, “Rus üreticilere zarar vermeden domates ithalatını belirli bir miktarda başlatacağız.” dedi.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

GENÇLERBİRLİĞİ 2-1 BEŞİKTAŞ

Süper Lig'in 8. haftasında Gençlerbirliği, Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.