14 Haziran  2018 Türkiye gündemi

14 Haziran 2018 Türkiye gündemi

14 Haziran 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                           14.06.2018

 

DOLAR-USD: 4.6570

AVRO-EURO: 5.5025

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 6.2420

ALTIN-GOLD: 194.6000

 

 

FİRARİ FETÖ'CÜ ADİL ÖKSÜZ'ÜN ALMANYA’DA GÖRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

FETÖ'nün darbeci sözde "Hava Kuvvetleri İmamı" Adil Öksüz’ün Almanya’ya kaçtıktan sonra, örgütün Berlin’de kiraladığı bir evde saklandığı öne sürüldü.

 

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: ALMANYA ADİL ÖKSÜZ İLE İLGİLİ ARAMA KARARI ÇIKARTTI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğu iddiasına ilişkin "Biz Almanya nezdinde temasa geçtik. Almanya Adil Öksüz ile ilgili arama kararı çıkarttı" dedi.

 

POLİTİKA                        

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN OHAL AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "24 Haziran'dan sonra bu göreve devamım halinde ilk işimiz inşallah OHAL'i kaldırmak olacaktır. OHAL'i kaldırmak demek, tamamıyla yok etmek, geri dönmemek anlamında değil. Biz terörü gördüğümüzde en sert tedbir neyse onu yine alırız" dedi.

 

İKİNCİ MAN ADASI DAVASINDA 142 BİN LİRA TAZMİNAT KARARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının "Man adaları" iddialarına yönelik CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açtığı ikinci davada da karar çıktı. Mahkeme, Kılıçdaroğlu'nun davacılara 142 bin TL manevi tazminatı faizi ile ödemesine kara verdi.

 

KILIÇDAROĞLU: ASGARİ ÜCRETİ NET 2 BİN 200 LİRA YAPACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Asgari ücret üzerinden asla vergi almayacağız. Zaten zor bela geçiniyor. Bütün işçi kardeşlerime sesleniyorum. 1 Ocak'ta net 2 bin 200 lira almak istiyorsan inanarak güvenerek Muharrem İnce'ye ve millet ittifakına oy vereceksiniz" dedi. 

 

MUHARREM İNCE: 2.5 MİLYON SURİYELİ DAHA GELEBİLİR

Ordu’da konuşan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Samsun-Sarp Demiryolu'nu cumhurbaşkanı olunca yapacağım. Cumhuriyetin borcunu ödeyeceğim" dedi. İnce, "Bugün BM açıkladı, 2,5 milyon Suriyeli daha Türkiye'ye gelebilir diyor. Bakınız 4 milyon Suriyeliye 40 milyar dolar harcadık. Erdoğan bu seçimi bir daha kazanırsa yandık. Dolar 8-10 lira olur, 2.5 milyon Suriyeli daha gelir." ifadelerini kullandı.

 

MHP'Lİ KARAKAYA: ALANIN DARALDIĞINI GÖREN TERÖR ÖRGÜTLERİ ÇIKIŞ ARIYOR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Alanın daraldığını gören terör örgütleri çıkış arıyorlar. İşte 'Bu çıkış ne olabilir?' sorusuna içeride başlatılacak bir isyanla dışarıdan alınacak bir destekle Türkiye'de bir kaos, kargaşa ve kriz çıkarma niyetinde olduklarını düşünüyoruz" dedi.

 

HDP'DEN MUHALEFETE 2. TUR TEKLİFİ: ‘ERDOĞAN REJİMİ YA DA DEMOKRASİ’

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 2. tur seçimler için muhalefetin ortak hareket etmesinin mümkün olduğunu söyledi. Temelli, “Bir protokole ihtiyaç var. Teferruatta boğulmaya gerek yok. Ya Erdoğan rejimi ya demokrasi” diye konuştu.

 

AKŞENER: “SENİN BEKA, YANINDAKİ ARKADAŞLARININ ZEKÂ SORUNU VAR”

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Sivas'ta yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklenerek: "Ülkenin beka sorunu varmış. Hadi oradan be, beka sorunu yaratan sensin. Senin kendinin beka sorunu var. Yanındaki arkadaşlarının da zekâ sorunu var." dedi.

 

DÜNYA                                 

 

ALMANYA'DAN ADİL ÖKSÜZ AÇIKLAMASI

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Adebahr, firari FETÖ’cü Adil Öksüz’ün Almanya’da bulunup bulunmadığına ilişkin güncel bir gelişme olup olmadığı konusunda somut bir şey söylemeyeceğini belirtti.

 

TRUMP: KUZEY KORE ARTIK NÜKLEER TEHDİT DEĞİL

ABD Başkanı Donald Trump, tarihi ABD - Kuzey Kore zirvesinin ardından, "Herkes kendini güvende hissedebilir. Kuzey Kore artık nükleer tehdit değil" dedi.

 

FED FAİZ ORANLARINDA 25 BAZ PUAN ARTIRIMA GİTTİ

Fed faiz oranlarında 25 baz puan artırıma gitti. Fed, 2018'de toplam 4 faiz artırımı öngörüyor. Fed, politika faizini yüzde 1,50-1,75 aralığından yüzde 1,75-2,00 aralığına yükseltti.

 

EKONOMİ                                          

 

SANAYİ ÜRETİMİNDE YÜZDE 6.2 ARTIŞ

Sanayi üretimi, nisan ayında yıllık bazda yüzde 6.2 artış gösterdi. Takvim etkisinden arındırılmamış üretim artışı yüzde 5.1 olarak gerçekleşti. Sanayi üretiminde aylık artış ise 0.9 olarak gerçekleşti.

 

FİTCH: TÜRKİYE 2018 SONUNDA YÜZDE 4,5 BÜYÜYEBİLİR

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ekonomisinin bu yılın sonunda yüzde 4,5, gelecek yılın sonunda ise yüzde 3,6 seviyesinde büyümesinin beklendiğini açıkladı.

 

5G YENİ NESİL HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ

5G yeni nesil haberleşme teknolojileri imza törenine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Dünya Ekonomik Forumunca yapılan hesaplamalara göre, dijital dönüşüm pazarının gelecek 10 yılda 100 trilyon dolara ulaşacağı öngörülüyor." dedi.

 

3’ÜNCÜ NÜKLEER SANTRAL TRAKYA’YA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak özellikle Trakya Bölgesi’nde elektrik tüketiminin yüksek olduğunu belirterek 3’üncü nükleer santralın büyük ihtimalle bu bölgeye yapılacağını söyledi.

 

TEBRİZ-VAN SEFERİ 18 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye-İran arasındaki tren ile yolcu taşımacılığının Ramazan Bayramı'ndan sonra 18 Haziran'da başlayacağını bildirdi.


RUSYA'NIN EN BÜYÜK İKİNCİ BANKASINDAN TÜRKİYE HAMLESİ

Rusya'nın en büyük ikinci bankası VTB'nin uluslararası yatırım bankası VTB Capital’ın Başkan Yardımcısı Riccardo Orcel, uluslararası piyasalardaki varlıklarını genişletmeyi planladıklarını belirterek, “Gelecekte özellikle Türkiye’deki faaliyetlerimizi artırmak istiyoruz.” dedi.

 

SPOR                                                   

 

FENERBAHÇE DOĞUŞ ŞAMPİYON

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisinin 5. maçında Fenerbahçe Doğuş, TOFAŞ'ı 94-64 yenerek 2017-2018 sezonunda şampiyon oldu.

 

UEFA, GALATASARAY HAKKINDAKİ KARARINI AÇIKLADI

UEFA, Galatasaray'la ilgili 4 yıllık bir anlaşma sağlandığını duyurdu. UEFA, Galatasaray'a 6 milyonu kesin, 9 milyonu şartlı olmak üzere 15 milyon Euro para cezası verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.