14 Kasım 2017 Türkiye gündemi

14 Kasım 2017 Türkiye gündemi

14 Kasım 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

 

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         14.11.2017

 

DOLAR-USD: 3.8765

AVRO-EURO: 4.5240

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.0790

ALTIN-GOLD: 159.4500

 

 

TSK: BİTLİS, ŞIRNAK VE KUZEY IRAK'TA 17 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetlerince, dün icra edilen hava harekâtları sonucunda, 2'si Bitlis'in Sarpkaya bölgesinde, 4'ü Şırnak/Bestler-Dereler kırsalında, 11'i Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde olmak üzere 17 terörist etkisiz hale getirildi.

 

ALTAN KARDEŞLER VE NAZLI ILICAK'IN TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla aralarında Mehmet Altan, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da bulunduğu 6'sı tutuklu 7 sanığın yargılandığı davada mahkeme, tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddetti.

 

BARBAROS MURATOĞLU İÇİN BERAAT KARARI VERİLDİ

Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu beraat etti. Mahkûmiyet kararını bozan temyiz mahkemesi, Muratoğlu'nun haksız yere tutuklu kaldığı süre için tazminat davası açabileceğini de belirtti.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

AK PARTİ'DEN MECLİS BAŞKANI ADAYI İSMAİL KAHRAMAN OLDU

AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı, TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman oldu.

 

AK PARTİ'NİN SON OY ORANI YÜZDE 50.2'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yaptığı açıklamada masadaki son seçim anket sonuçlarını açıkladı. Dağ, son ankette AK Parti'nin oy oranının 50.2 olduğunu söyledi.

 

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ: SURİYE KONUSU BİR AN ÖNCE ELE ALINMALI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, "Bir an önce Suriye'ye ilişkin ne tür bir siyasi yaklaşımı destekleyebileceğimiz konusu ele alınmalı. Bunun için muhalefetten de görüş alınmalı ve o görüş Türkiye'nin milli politikasını oluşturmalı." dedi.

 

CHP'Lİ ERDOĞAN TOPRAK: FUTBOLDA HAKEMİ 2019 SEÇİMİNDE YSK’Yİ YENECEKSİN

CHP İstanbul Milletvekili ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Erdoğan Toprak “Parlamenter sisteme dönmek istiyoruz. Yani ortak akla dönmek istiyoruz. 16 Nisan’da yüzde 51’in üstünde oy aldık. Ama YSK çıktı. Futbolda bir terim var, ‘Hakemi de yeneceksin’ diye. İşte, 2019 seçiminde ‘hakemi’ de yeneceksin." diye konuştu.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

ERDOĞAN VE PUTİN'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "Suriye'de siyasi bir çözüm olmasında mutabıkız." açıklamasında bulunarak, "Savunma sanayiinde atacağımız adımları önemsiyorum." diye konuştu. Rusya Devlet Başkanı Putin ise, "İlişkilerde, krizden önceki seviyeye ulaştık." dedi ve "Geçen yıldan bu yana oluşan düşüşü telafi edeceğiz." diye konuştu. 

 

İRAN'DA DEPREM NEDENİYLE ÖLENLERİN SAYISI 407 OLDU

Irak-İran sınırında meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki deprem nedeniyle İran'ın Kermanşah eyaletine bağlı kentlerde yaşamını yitirenlerin sayısı 407'ye ulaştı.

 

 

KKTC ERKEN SEÇİME GİDİYOR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi, erken genel seçimlerin 7 Ocak 2018 tarihinde yapılmasını oy çokluğu ile kabul etti.

 

AB ORTAK ORDUSU İÇİN 23 ÜYEDEN İMZA

Avrupa Birliği'nin (AB) 23 üyesi, savunma alanında işbirliğini daimi hale getirmeyi öngören Yapılandırılmış Daimi İşbirliği'nin (PESCO) kurulması için ortak bildiriye imza attı.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

MERKEZ BANKASI YILSONU DOLAR TAHMİNİ 3.8624

TCMB Kasım Ayı Beklenti Anketi yayımlandı. Merkez Bankası'nın enflasyon beklentisi yüzde 10'u geçerek çift haneye, Dolar/TL'de yıl sonu beklentisi ise 3.8624'e yükseldi.

 

CARİ AÇIK EYLÜLDE 4,53 MİLYAR DOLAR OLDU

Cari işlemler dengesi, eylül ayında 4.53 milyar dolar açık verdi. Cari işlemler açığı Ocak-Eylül döneminde 31.1 milyar dolar açık verirken, 12 aylık açık 36.9 milyar dolardan 39.3 milyar dolara çıkmış oldu.

 

AVM'LERİN CİROSU EYLÜLDE YÜZDE 8.5 ARTTI

AVM Ciro Endeksi eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,5 artış kaydetti. Eylül ayında, teknoloji kategorisindeki yüzde 38,5'lik artış ise dikkat çekti. Bu artışın en önemli nedeni beyaz eşyada gerçekleştirilen ÖTV indirimi oldu.

 

MALİYE BAKANI AĞBAL'DAN TAŞERON AÇIKLAMASI

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Taşeronla ilgili düzenlemenin yılbaşından önce çıkması noktasında Hükümet olarak bir irademiz var. Bu konuda da yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

 

TAI, SİVİL HAVACILIKTA RUS ŞİRKETLE İŞ BİRLİĞİ YAPACAK

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI), Rusya'nın en gelişmiş savaş uçakları olan SU-30'u üreten firma IRKUT ile stratejik ortaklığa imza attı.

 

YENİ HAVALİMANINA TESLA TEKLİFİ VAR

Türkiye ile roket anlaşması imzalayan Elon Musk’ın Tesla’sı yeni havalimanı için de bir proje sundu. Musk İstanbul’a enerji depolama tesisi kurmayı istiyor. İGA teklifi değerlendiriyor

 

GARANTİ BANKASI, ICBC İLE KREDİ ANLAŞMASI İMZALADI

Garanti Bankası, ICBC Turkey Bank koordinatörlüğünde Industrial and Commercial Bank of China Limited (ICBC) ile 250 milyon dolarlık, 3 yıl vadeli kredi anlaşması imzaladı.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

TÜRKİYE 2-3 ARNAVUTLUK

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Antalya'da oynanan hazırlık maçında Arnavutluk Milli Takımı'na 3-2 mağlup oldu.

 

ALİ KOÇ, 1907 FENERBAHÇE DERNEĞİ BAŞKANLIĞINI BIRAKTI

Fenerbahçe Kulübü'ne başkanlık adaylığını açıklayan Ali Koç, 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini bıraktı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.