14 Nisan 2018 Türkiye gündemi

14 Nisan 2018 Türkiye gündemi

14 Nisan 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                      14.04.2018

 

DOLAR-USD: 4.0920

AVRO-EURO: 5.0450

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.8355

ALTIN-GOLD: 176.9500

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: AMERİKA, RUSYA TÜM KOALİSYON GÜÇLERİNİN HASSASİYETİNİ İSTEDİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Trump'la yaptığı görüşmelerde Suriye'deki gelişmeleri ele aldıklarını belirterek, ''Başta Amerika olmak üzere Rusya ve tüm koalisyon güçlerinin burada hassasiyetini istedik, istiyoruz ve şu andaki son gelişmeler sanki biraz havanın yumuşaması gibi bir durum söz konusu. Görüşmelerimiz devam ediyor, devam edecek'' dedi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN ABD VE RUSYA'YA UYARI

Başbakan Binali Yıldırım, ABD ile Rusya arasındaki gerginliğe ilişkin "İşleri daha da karmaşık hale getirecek girişimlerden uzak durulmasını dostlarımıza tavsiye ediyoruz." dedi.

 

28 ŞUBAT DAVASINDA 21 SANIĞA MÜEBBET HAPİS CEZASI

28 Şubat davasında aralarında İsmail Hakkı Karadayı, Çevik Bir ve Çetin Doğan'ın da bulunduğu 21 sanık müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Davada 68 sanığın beraatına karar verildi. Müebbet hapis cezasına çarptırılan sanıklar için yaş ve sağlık durumları nedeniyle tutuklama kararı verilmedi. 

 

OHAL KOMİSYONU 12 BİN BAŞVURUYU KARARA BAĞLADI

Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu, bugüne kadar meslekten ihraç edilenlere ilişkin 12 bin başvuruyu sonuçlandırdı. Komisyon, 310 başvuru için mesleğe iade kararı verdi.

 

POLİTİKA                          

 

 

 

OHAL YENİDEN MECLİS'TE

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilan edilen ve 6 defa uzatılan OHAL'in 19 Nisan 2018 tarihinde süresi doluyor. Süresinin dolmasına az bir süre kalan OHAL'in 7. defa uzatılması konusu 18 Nisan Çarşamba günü Meclis gündemine taşınıyor.

 

CİNSEL İSTİSMAR TASARISI HAFTAYA KOMİSYONDA

Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, cinsel istismar suçlarına ilişkin düzenlemeleri içeren TCK ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın, iki tali komisyonun görüşmesinden sonra haftaya gündeme alınacağını söyledi.

 

YAZICI: YEREL SEÇİMDE MHP'YLE ORTAK ADAY GÖSTERECEĞİMİZİ HİÇ SANMIYORUM

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yerel seçimde MHP'yle ortak aday göstereceklerini sanmadığını söyledi. Uyum yasasına göre bir kişinin hem cumhurbaşkanı hem de milletvekili adayı olamayacağını belirten Yazıcı, "İki yere aynı anda aday olma sistemin mantığına aykırı" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU'DAN FEZLEKE ÇIKIŞI: ‘HAZIRLATMAZSANIZ ŞEREFSİZSİNİZ’

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ''Savcılara talimat vereceksin 'Kılıçdaroğlu için fezleke hazırlayın.' Hazırlatmazsanız şerefsizsiniz. Sanıyorlar fezleke hazırlanacak biz geri adım atacağız. Bir milim geri adım atmayız'' dedi.

 

DEMİRTAŞ: CEZAEVİNDE ÖLÜRSEM TABUTUMU DİK ÇIKARSINLAR

Edirne Cezaevi'ne dik girdiğini ve dik çıkacağını söyleyen eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Benim arkadaşlarıma tavsiyemdir: Ben orada ölürsem tabutumu da dik çıkarsınlar, yatay çıkarmasınlar" dedi. 

 

 

DÜNYA                                                                            

ABD BAŞKANI TRUMP: SALDIRI EMRİNİ VERDİM

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'deki kimyasal saldırıya ilişkin "saldırı emri" verdiğini söyleyerek, ABD ile Fransa ve İngiltere'nin, Suriye rejimi hedeflerini vurmaya başladığını duyurdu.

 

LAVROV: 'SURİYE'DE LİBYA GİBİ MACERAYA KALKIŞMAYIN'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "ABD ile iletişim kanalları kullanılıyor. Suriye'de Libya gibi bir maceraya kalkışılmasın. Ültimatom ve tehditler diyaloga yardımcı olmuyor" dedi.

 

İRAN'DAN İSRAİL'E "YOK EDERİZ" TEHDİDİ

İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Güçleri, "İsrail'i yok ederiz" uyarısında bulundu.

 

EKONOMİ                                                                             

 

BDDK BAŞKANI: BANKACILIK SEKTÖRÜ KREDİLERİNİ YÖNETEBİLECEK GÜÇTE

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, bir kısım büyük gruplara ait kredilere ilişkin ortaya çıkan hususların münferit olaylar olduğunu belirterek, "Toplam kredileri 2,2 trilyon lira seviyesine ulaşan bankacılık sektörü bu tür kredileri yönetebilecek güç ve kabiliyettedir" dedi.

 

'BABAYİĞİT'TEN YERLİ TRAKTÖR

Yerli otomobili yapacak olan beş 'babayiğit'ten biri olan Anadolu Grubu, yerli traktör üretimine başladı. 50-75 beygir arası 3 silindire sahip 4 modelden oluşan Landini Globe serisi dünyada sadece Anadolu Landini’nin Şekerpınar’daki tesislerinde üretilecek.

 

ARTIK GÜVENSİZ ÜRÜNLER DE ‘BİR TIK’LA ÖĞRENİLECEK

Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci, “Vatandaş ‘www.guvensizurun.gov.tr’yi kuruyoruz. En geç temmuzda hayata geçireceğiz. Güvensizliği tespit edilen ürünler buradan açıklanacak. Tüketicilerin bu sistemi sürekli takip etmelerini istiyoruz” dedi.

 

DOĞAN HOLDİNG, D&R'I DA SATIYOR

Doğan Holding medya kuruluşlarının ardından şimdi de D&R'ı satıyor. Şirket D&R'ın 440 milyon lira üzerinden satışı ve devri konusunda, Turkuvaz TK Kitap ile ön protokol imzalandı.

 

ON ADETLİK YHT İHALESİ SİEMENS'İN

TCDD, Siemens ile 10 adet yüksek hızlı tren için sözleşme imzaladı. Sözleşme bedeli yaklaşık 340 milyon euro.

 

SPOR                                                                  

 

DARÜŞŞAFAKA EUROCUP ŞAMPİYONU OLDU

ULEB Avrupa Kupası final serisinde Rusya temsilcisini ağırlayan Darüşşafaka, rakibini 67-59 mağlup etti ve ULEB Avrupa Kupası'nı kazandı.

 

AKHİSAR 0-3 BEŞİKTAŞ

Spor Toto Süper Lig'de 29. haftanın açılış maçında Beşiktaş, deplasmanda Teleset Mobilya Akhisarspor'u 3-0 mağlup etti.

 

YEŞİLGİRESUN 70-93 FENERBAHÇE DOĞUŞ

Fenerbahçe Doğuş, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 25. hafta maçında Yeşilgiresun Belediyespor’u deplasmanda 70-93 yenerek ligde üst üste 9., toplamda 22. galibiyetine imza attı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.