14 Şehidin Olduğu Saldırıda İstihbarat Krizi

14 Şehidin Olduğu Saldırıda İstihbarat Krizi

Türk askerlerinin hedef alındığı El Bab Hastanesi bölgesi ilçedeki ana hedef noktası olarak belirlendi.

Yeni Şafak'ın haberine göre; Saldırıların yoğunlaştığı bölgede DEAŞ'ın yeraltı tünelleri kazdığı ve bu tünelleri irtibat ve tuzak amaçlı kullandığı ortaya çıktı. Terör örgütünün bu tünelleri saldırıda etkin olarak kullandığı öğrenildi. Humus'un doğusunda 6 gün içerisinde Tedmur ve Suriye'nin en önemli gaz bölgesi niteliği taşıyan Şear bölgesi ile birlikte 3 kritik askeri üssü ele geçiren DEAŞ 32 tank ve onlarca zırhlı araçla birlikte çok sayıda ağır silah ve cephaneyi ele geçirmişti. DEAŞ'ın Humus'ta ele geçirdiği silahlar arasında uçaksavar füzeleri de bulunuyordu.

ESED'İN SİLAHLARI BAB'DA

Terör örgütünün Tedmur (Palmira) ve çevresinde Musul'dan sonra en büyük silah ve cephaneyi ele geçirmişti. Şimdi Esed rejiminin Tedmur'da DEAŞ'a terk ettiği bu silahlar çölden Rakka'ya, oradan da ise El Bab'a naklediliyor. Ayrıca terör örgütü lideri Ebû Bekir el Bağdadi'nin korumalarından da 300'ünün de El Bab'a geldiği öğrenildi.

YABANCI SERVİS ŞÜPHESİ
Muhalif kaynaklar, DEAŞ'ın TSK-ÖSO ittifakına ait ve tespiti zor mevzileri yüzde yüz isabetle hedef almasının, güçlü istihbarat ve uydu desteği sayesinde gerçekleşti iddiasında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.