14 Şubat 2018 Türkiye gündemi

14 Şubat 2018 Türkiye gündemi

14 Şubat 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                    14.02.2018

 

DOLAR-USD: 3.8065

AVRO-EURO: 4.7085

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.2900

ALTIN-GOLD: 162.2000

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: YANLIŞ HESAP YAPANLARIN SENARYOLARINI BOZARIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akdeniz'deki tek taraflı doğalgaz arama faaliyetlerine ilişkin, "Güney sınırlarımızda yanlış hesap yapanların senaryolarını nasıl bozuyorsak, onların hesabını da bozarız." dedi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: GÜVENDİĞİNİZ DAĞLARA KAR YAĞMASI YAKINDIR

Başbakan Binali Yıldırım, "Bu sefer sert kayaya çarptınız. PKK, PYD, YPG, sırtınızı sıvazlayanlara güvenmeyin. Güvendiğiniz dağlara kar yağması yakındır” diye konuştu.

 

CHP'Lİ ENİS BERBEROĞLU HAKKINDA KARAR AÇIKLANDI: 5 YIL 10 AY HAPİS

MİT TIR’larının görüntülerinin yayınlanmasıyla ilgili davada yargılanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu için karar çıktı. Enis Berberoğlu 5 yıl 10 ay hapisle cezalandırıldı. Berberoğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar verildi. 

 

POLİTİKA                                                                           

 

AK PARTİ'DEN 'İTTİFAK' AÇIKLAMASI: LİDERLERİN KATILACAĞI DÖRTLÜ TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti-MHP Milli Mutabakat Komisyonu'na ilişkin, "2 komisyon başkanı, Sayın Devlet Bahçeli ile Sayın Cumhurbaşkanımız dörtlü bir toplantı gerçekleştirecek. Bu hafta ya da en geç önümüzdeki hafta olur." dedi

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'KEMAL'İN TAKIMI' YANITI: "OĞLUM ASKERDE"

CHP lideri Kılıçdaroğlu grup toplantısında Afrin Harekatı'na ilişkin olarak, "Kemal'in takımı zaten Afrin'de. O takımın adı Mustafa Kemal'in ordusu. O ordu senin ordun değil, bu milletin ordusudur. Benim oğlum asker. Benim oğlum askerlikten kaçmadı. Benim oğlum çürük raporu almadı" dedi.

 

BAHÇELİ'DEN İLKER BAŞBUĞ'A TEPKİ

MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Zeytin Dalı Harekâtı siyasete alet edilmemeliymiş. Asker operasyondayken siyaset doğru değilmiş. Bunu söyleyen Genelkurmay eski Başkanı Sayın İlker Başbuğ’a sormak lazımdır, Afrin'i siyasete alet eden kim ya da kimlerdir? Kimi kast ediyorsunuz?" diye konuştu.

 

DÜNYA                                                                     

 

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI ALBAYRAK: KİMSENİN KKTC DEVLETİNİ YOK SAYMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Kimsenin KKTC devletini, vatandaşlarını yok saymasına izin vermeyecek, uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları sonuna kadar kullanacağız." dedi.

 

NATO'DAN 'ZEYTİN DALI HAREKÂTI' AÇIKLAMASI

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin, "Hiçbir NATO üyesi Türkiye kadar terör saldırısına maruz kalmadı. Türkiye, bu güvenlik endişelerini çözme hakkına sahiptir." dedi.

 

 

RUSYA SERT ÇIKTI: "ABD SURİYE'DE DEVLET BENZERİ YAPI KURMAK İSTİYOR"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Suriye politikasını sert sözlerle eleştirdi. Lavrov, “ABD’nin adımları daha çok Suriye topraklarının büyük bölümünde, Fırat Nehri’nin doğu yakasından Irak sınırına kadar bir bölümde devlet benzeri bir yapı oluşturma yolunda ilerliyor” dedi.

 

EKONOMİ                                                                        

EMEKLİLİKTE PRİME TAKILAN ESNAFA MÜJDE

İki kurum arasında, emeklilik hakkı doğmuş ama prim borcu bulunan Bağ-Kur'lu esnafa 1,28 faiz oranı ve 48 ay vade imkânıyla kredi sağlanmasını içeren iş birliği protokolü imzalandı.

 

1 TRİLYONLUK OLACAĞIZ

BİST Başkanı Himmet Karadağ, “Yeni halka arzlarla şirket sayısı 406, toplam piyasa değeri 900 milyar lirayı buldu. Yılsonu 1 trilyon lirayı yakalarız” dedi

 

İKİNCİ EL OTOMOBİL SATIŞINDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİ

İkinci el otomobil satacak kişilerin yetki belgesi alması gerekecek, bu belgenin geçerliliği beş yıl olacak. Bunun yanında ikinci el otomobil satış yerlerinin de bazı şartları taşıması gerekecek.

 

"DENİZBANK İÇİN ÇOK İYİ BİR TEKLİF ALDIK"

Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın CEO'su German Gref, yönetim kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada,  neredeyse tamamına sahip oldukları Denizbank'ın için çok iyi bir teklif aldıklarını ve teklifi değerlendirmekte olduklarını söyledi.

 

BAKANLIK FİKİRTEPE’DE SAHAYA İNİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm projelerinde yaşanan sorunların tespiti ve çözümü için Fikirtepe’de ofis açmaya hazırlanıyor. Hürriyet’in gündeme getirdiği gibi bölgede iflas eden, finansal zorluk yaşayan ya da TMSF’ye devredilen projeler binlerce dönüşümzede yarattı.

 

NTV SPOR'UN SATIŞI İÇİN RESMEN BAŞVURDULAR

Doğuş Yayın Grubu bünyesinde faaliyet gösteren NTV Spor'un satışı için Rekabet Kurumu'na başvuruda bulunuldu. Kurum'un da onay vermesi ile birlikte taraflar arasında hisse devir işlemine geçilecek.

 

5G’Yİ BİRLİKTE GELİŞTİRECEKLER

TURKCELL ile Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 5G teknolojilerinin hayata geçirilmesine yönelik iyi niyet mektubu imzaladı. İki şirket, 2018’de Türkiye’de 5G şebeke teknolojilerini değerlendirmek ve test etmek için işbirliği yapacak.

 

SPOR                                              

 

PFDK, AZİZ YILDIRIM KARARINI AÇIKLADI

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, kulüp resmi internet sitesinde sportmenliğe aykırı açıklamada bulunulmasından dolayı kurula sevk edilen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a ceza tayinine yer olmadığını açıkladı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.