14 Temmuz 2017 Türkiye gündemi

14 Temmuz 2017 Türkiye gündemi

Gündemden öne çıkan haber başlıkları.

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ    14.07.2017

 

DOLAR-USD: 3.5730

AVRO-EURO: 4.0815

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.6240

ALTIN-GOLD: 139.9500

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 15 TEMMUZ BİZİM YENİ ÇANAKKALE’MİZDİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çanakkale'den aldığımız cesaretle ve öz güvenle Kurtuluş Savaşımızı zafere taşıdık. 15 Temmuz bizim yeni Çanakkale’mizdir, Dumlupınar’ımızdır, Sakarya’mızdır." dedi.

 

KIBRIS'TA 'REZERV' KRİZİ BÜYÜYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs'ın etrafındaki rezervler konusunda Rumların tek taraflı adımlar attığını belirterek, Türkiye'nin Rumların adımlarına karşı adımlar atacağını açıkladı.

 

ADALET BAKANLIĞI'NDAN 15 TEMMUZ BİLANÇOSU

Adalet Bakanlığı 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin bilançoyu açıkladı. Yapılan açıklamada, 169 bin 113 kişiye işlem yapıldığı, 50 bin 510 tutuklunun olduğunu açıklayan bakanlık, 152'si asker 8 bin 87 kişinin de arandığı bildirildi.

 

İSTANBUL VALİSİ ŞAHİN: BEŞİKTAŞ SALDIRISININ ORGANİZATÖRÜ YAKALANDI

İstanbul Valisi Şahin, "Terör operasyonlarında 44 kişi gözaltına alındı. Biri Beşiktaş Stadyumu saldırısını organize eden sonra firar eden bir kişidir. Diğeri Vezneciler saldırısının organizasyonunda yer aldığı değerlendirilmektedir." dedi.

 

OKAY GÖNENSİN VEFAT ETTİ

Gazeteci Okay Gönensin'in dün sabaha karşı hayatını kaybetti. 67 yaşındaki Gönensin, son olarak Vatan Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapıyordu.

 

POLİTİKA  

 

'BENZER ÇILGINLIĞIN BEDELİ AĞIR OLUR'

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ’yle ilgili “Örgütün saydam olmayan yapısı ve karmaşık ilişkilerini düşündüğümüzde hepimizi şaşırtan farklı gelişmeler yaşanabilir” dedi. Gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle bir araya gelen Yıldırım, yeni darbe girişimi olasılığına ilişkin de “Böyle bir durum söz konusu değil. Ama benzer bir çılgınlık, ahmaklık yapılacak olursa bu sefer bedeli daha ağır olur” dedi. 

 

AK PARTİLİ AKTAY: GÜLENCİLERİ ESKİDEN 'DİNDAR STK' OLARAK GÖRÜYORDUK

AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, bir süre önce hükümetin terör örgütü ilan ettiği Fethullah Gülen destekçilerini eskiden 'dindar sivil toplum kuruluşu' olarak gördüklerini söyledi.

 

‘SOKAĞA ÇIKAMAZ HALE GELİRSİN’ DİYEN ERDOĞAN’A CHP’Lİ GÖK’TEN YANIT: ‘SÖYLEMLERİ DİKTA ÖZLEMİDİR’

CHP Grup Başkanvekili Gök, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik ‘sokağa çıkamaz duruma gelirsin' şeklindeki sözlerine yönelik, "Cumhurbaşkanı'nın bu söylemleri bir dikta özlemidir" ifadelerini kullandı.

 

MERAL AKŞENER'İN PARTİSİNİN KURULUŞ TARİHİ BELLİ OLDU

Bağımsız Isparta Milletvekili Nuri Okutan, yeni parti kurulması çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Okutan, Meral Akşener'in kuracağı yeni partiye ilişkin süreçlerin tamamlanması için Kasım ayı sonunu öngördüklerini belirtti.

 

DÜNYA   

 

LAVROV: ESAD'I DESTEKLEMİYORUZ, BMGK KARARLARINA BAĞLIYIZ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a destek çıkmadığını, Suriye'nin ve liderinin kaderine ancak Suriye halkının karar verebileceğini ifade etti. Lavrov, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) kararlarına bağlı kalmaya devam ettiklerini de vurguladı.

 

TOTAL, KIBRIS AÇIKLARINDA DOĞALGAZ SONDAJINA BAŞLIYOR

Fransız Total TOTF.P ve İtalyan ENIENI.MI enerji şirketlerinin kiraladığı doğalgaz arama gemisi West Capella'nın, Kıbrıs açıklarında başlayacağı sondaj faaliyeti için gereken konuma yerleştiği açıklandı.

 

EKONOMİ  

 

CARİ AÇIK MAYIS'TA YÜKSELDİ

Cari işlemler açığı, bir önceki yılın Mayıs ayına göre 2 milyar 129 milyon ABD doları artarak 5 milyar 242 milyon ABD doları ile piyasa tahmininin üzerinde gerçekleşti. 

 

NURETTİN CANİKLİ: BU ÇOK BÜYÜK BİR TEHLİKEDİR

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bankacılıkta mevduat faizlerinde yükselişin mayıs ayında başladığını, haziran ayında ise tırmandığını belirterek, "Bir anda 2-3 puan birden artmaya başladı. Bu çok büyük bir tehlikedir." dedi.

 

MAGOSA BİTTİ SIRA GÜZELYURT'TA

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Akdeniz’de Barbaros Hayrettin Paşa gemisinin Magosa’daki sismik arama faaliyetlerini tamamladığını belirterek, “Şimdi kıta sahanlığı açısından özel bir saha olan Güzelyurt’ta sismik çalışmalara başlıyoruz” dedi.

 

PAŞABAHÇE'DEN MISIR'A DEV YATIRIM

Paşabahçe, Mısır'da bulunan cam fabrikası Pearl Glass Group'u satın alma işlemlerini tamamlamak üzere. Mısır basınına yansıyan bilgilere göre Paşabahçe bu satın alma için 50 milyon dolar ödeyecek, ayrıca 100 milyon dolar da yatırım yapacak.

 

MERCEDES TÜRKİYE’DE 50 YILI DEVİRDİ

Bugüne kadar 1 milyar euro yatırım yapan Mercedes Benz-Türk, 50. yılını kutladı. Bugün iki fabrikayla üretim yaptıklarını hatırlatan Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, yatırımlara devam edeceklerini söyledi.

 

SPOR  

ÖSTERSUNDS 2-0 GALATASARAY

UEFA 2. ön eleme turu ilk maçında temsilcimiz Galatasaray deplasmanda Östersunds'a 2-0 yenildi.

 

EKPE UDOH, UTAH JAZZ'DA

Fenerbahçe Doğuş'ta Bogdan Bogdanovic'ten son Ekpe Udoh da NBA’e transfer oldu. Udoh, Utah Jazz ile 2 yıllığı 6.5 milyon dolara anlaşmaya vardı.

 

CENGİZ ÜNDER ROMA'DA

Başakşehir'in genç yıldızı Cengiz Ünder, 15 milyon Euro karşılığında Roma'ya transfer oldu.

 

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.