14 yıllık başkan adaylığa yeniden göz kırptı

14 yıllık başkan adaylığa yeniden göz kırptı

İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, bu hafta sonu yapılacak Olağan Genel Kurul’da yeniden aday olacağının sinyalini verdi.

İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, bu hafta sonu yapılacak Olağan Genel Kurul’da yeniden aday olacağının sinyalini verdi. 14 yıldır başkanlık görevini sürdüren Başkan Sayılkan, Egetürk TV’de Gazeteci Müslüm Karaaslan’ın hazırlayıp sunduğu “Kamuoyu” programında değerlendirmelerde bulundu. “Koltuğunu bırakmak istemeyen politikacılar gibi ben burada sürekli oturacağım” anlayışında olmadığını vurgulayan Sayılkan, “Son sözü yine bu camianın büyük ailesi söyleyecek” dedi.

Sağlık hizmetleriyle ilgili güncel gelişmeler ve eczacık mesleğinde yaşanan sorunların masaya yatırıldığı programda, Başkan Sayılkan’ın eczacı meslektaşları da Egetürk mikrofonları aracılığıyla Başkan’a sorular yönelttiler ve değerlendirmelerde bulundular. Programda ayrıca İzmirli gazeteciler de sorularıyla programa katkıda bulundular.

Bu iş gönüllülük esasına dayanır

İzmir Eczacı Odası’nın sosyal projleri başta olmak üzere farklı alanlarda gerçekleştirdiği çalışmalara ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Tuncay Sayılkan, adaylık ile ilgili soruya ise yeşil ışık yaktı. “Koltuğunu bırakmak istemeyen politikacılar gibi ben burada sürekli oturacağım” anlayışında değilim diyen Sayılkan, “Bu iş gönüllülük esasına dayanır. Ekonomik anlamda bir şey kazandırmadığı gibi eczanenizin başında durmadığınız için de para kaybedersiniz. Bu işi sevdiğim için, insanlara katkıda bulunmak için ve mesleki sorunların çözümünde söz ve karar sahibi olmak için yıllarca bu göreve talip oldum. Ancak koltuğunu bırakmak istemeyen politikacılar gibi ben burada sürekli oturacağım anlayışında değilim. Her dönem arkadaşlarıma görevi bırakma niyetinde olduğumu ifade etmişimdir ancak onlar da bana sana bu dönem de ihtiyaç var diyerek yola devam etmem konusunda ikna etmişlerdir. Bu kez de son sözü bu camianın büyük ailesi söyleyecek” dedi.

Yaklaşık her 10 kişiden biri görev aldı

Başkan Sayılkan ayrıca, yönetimde çok sesliliğe önem verdiklerine de dikkat çekerek sadece son 2 yılda bölge temsilcileri, çalışma grupları, denetçi eczacılar, eğitmenler, haysiyet divanı gibi alanlarda 261 kişinin görev aldığını belirterek 2150 üyesi bulunan İzmir Eczacı Odası’nda yaklaşık 10 kişiden birinin farklı alanlarda görev aldığını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.