140 Yargıtay 48 Danıştay Üyesi İçin Gözaltı Kararı

140 Yargıtay 48 Danıştay Üyesi İçin Gözaltı Kararı

Darbe girişiminin başarısız olmasının ardından yargı içerisinde FETÖ ile bağlantılı olduğu tespit edilen Yargıtay ve Danıştay üyeleri için gözaltı kararı alındı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü FETÖ mensuplarının darbe teşebbüsüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, Anadolu Adalet Sarayı'nda görevli 110 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Anadolu Adalet Sarayı'na görevli 39 savcı ve 71 hakim hakkında gözaltı kararı alındı.


Hakim ve savcılarla ilgili ''silahlı terör örgütüne üye olma'' ve ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme'' suçlarından gözaltı kararı verildi.

Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla hakim ve savcıların evlerinde ve iş yerlerinde arama ve el koyma kararı çıkarıldı.

Öte yandan, hakim ve savcılara ait tespit edilen 58 adreste, 5 Cumhuriyet savcısının nezaretinde arama yapıldığı öğrenildi.

Adreslerinde bulunan şüphelilere gözaltı işleminin yapılacağı, adreslerinde olmayanların da çilingir yardımıyla evlerine girildiği belirtildi.


426 hakim ve savcı gözaltına alındı 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yurt genelinde 426 hakim ve savcı gözaltına alındı. FETÖ mensuplarının darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltılar sürüyor. Yurt genelinde yapılan operasyonlarda, askerlerin yanı sıra 426 hakim ve savcı da gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına mensup olduğu belirtilen 132 hakim ve cumhuriyet savcısı hakkında gözaltı kararı verildi.

Savcılığın talebi üzerine İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, söz konusu hakim ve savcıların yurt dışına çıkışlarına yasak koyarak, ikametlerinde arama yapılmasına karar verdi.

- HSYK 2 bin 745 hakimi açığa aldı

5 üyenin üyeliğini düşürdü HSYK Genel Kurulunca, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan 5 HSYK üyesinin, üyeliğinin düşürülmesine karar verildi.

HSYK 2. Dairesi de 541'i ilk derece idari yargıda, 2 bin 204'ü ilk derece adli yargıda olmak üzere 2 bin 745 hakimi açığa aldı.

Darbe girişimine ilişkin soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, tüm Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılıklarına yazı göndererek, "aynı örgüte üye oldukları değerlendirilen" idari ve adli yargıda görev yapan 2 bin 745 hakim ve savcının gözaltına alınması ve haklarında soruşturma yürütülmesini istedi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün darbe teşebbüsüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, Bakırköy Adalet Sarayı ve Küçükçekmece Adliyesinde görevli 140 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.