15 Ağustos 2017 Salı gündemden haberler

15 Ağustos 2017 Salı gündemden haberler

Gündemden öne çıkan haber başlıkları.

TÜRKİYE  GÜNDEMİ                                                         15.08.2017
 
DOLAR-USD: 3.5245 AVRO-EURO: 4.1555 İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.5795 ALTIN-GOLD: 145.5500

 
 
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: BİR HAFTADA 43 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
 

İçişleri Bakanlığı, son 1 hafta içerisinde 28'i ölü, 14'ü teslim, 1'i sağ olmak üzere toplam 43 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Yapılan operasyonlarda 676'sı terör suçları, 152'si siber suçlar, 2 bin 511'i uyuşturucu ve kaçakçılık olmak üzere 2 bin 991 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
 
KANDİL'E HAVA HAREKÂTI: 21 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Türk Silahlı Kuvvetlerince, 12 Ağustos'ta Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesine Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla düzenlenen hava harekâtında, 13'ü ölü olmak üzere 21 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
 
POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: AK PARTİ'DE ÇOK DAHA KÖKLÜ BİR DEĞİŞİME İHTİYACIMIZ VAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her kongrede teşkilatlarımızı, her seçimde milletvekillerimizi, belediye başkanlarımızı, il genel meclislerini değiştirerek bugünlere geldik. Bu defa çok daha köklü bir değişime ihtiyacımız var." dedi.
 
BAŞBAKAN YILDIRIM: EREN BÜLBÜL'E KURŞUN SIKAN KATİLLER BUNUN HESABINI VERECEK
AK Parti'nin 16. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende konuşan Başbakan Yıldırım, "Henüz 15 yaşında çiçeği burnunda evladımız Eren Bülbül'e kurşun sıkan katiller, elbette bunun hesabını verecek." dedi.
 
AK PARTİ'DEN CHP'YE: BUGÜN CEVAP VERECEĞİZ
AK Parti Sözcüsü Ünal, CHP'nin Enis Berberoğlu ve Atatürk Orman Çiftliği'nin ABD'ye satılmasına ilişkin tepkileri için "AK Parti’nin doğum gününü gölgeleyecek birtakım spekülasyonların ya da farklı demeçlerin, tartışmaların içine girmek istemeyiz. Ama bunlara gereken cevapları tabii ki veririz" dedi.
 
ENİS BERBEROĞLU: BENDEN SUÇLU VE İTİRAFÇI ÇIKMAZ
CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, tutuklu bulunduğu cezaevinden avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada "Hiçbir halde benden suçlu, iftiracı ve ortada bir suç olmadığı için itirafçı çıkmaz" dedi.
 
CUMHURBAŞKANI’NIN ENİS BERBEROĞLU’NU KASTEDEN SÖZLERİNE CHP’DEN TEPKİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Enis Berberoğlu'nu kasteden sözlerine tepki gösteren, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Cumhurbaşkanı çıkıp bu bilgi kendisine kimden nereden gelmiş? Bunu açıklamazsa iftiracıdır, müfteridir. Enis Berberoğlu suçluysa ben de suçluyum. Ortada bir suç yok. Güçleri yetiriyorsa hepimizi alsınlar” diyerek tepki gösterdi.
 
ÇETİN: CHP TÜRKİYE HAKKINDA OLUMSUZ ALGI OLUŞMASI İÇİN GAYRET İÇERİSİNDE
MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin "CHP, Türkiye hakkında yurt dışında olumsuz algı oluşması için gayret içerisinde. Dışarıya Türkiye'nin sorunlu ülke olduğu imajını verenler, ülkemizin yaşayacağı sıkıntılardan medet umacak kadar küçülmektedir" dedi.


 
KEMALBAY: AK PARTİ'DEN FETÖ'YÜ AYIKLAMAK, KEKTEN UNU AYIKLAMAK GİBİ
HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay Van'da Musa Anter Barış Parkı'nda sürdürülen eylemde yaptığı konuşmada, "AKP’den FETÖ’yü ayıklamak kekten unu ayıklamak gibi bir şeydir. AKP’lilere kolay gelsin" dedi.
 
DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   
 
IRAK KÜRT BÖLGESEL YÖNETİMİ, REFERANDUM TARİHİNİ BELİRLEDİ
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu, referandumun 25 Eylül tarihinde yapılması kararını oy çokluğuyla onayladı.
 
"BUNLARA ABD'DE YER YOKTUR"
ABD Başkanı Trump, Charlottesville şehrinde ırkçılar ve karşıt görüşlülerin çatışmasının ardından yaptığı açıklamada, "KKK (Ku Klux Klan), Nazi taraftarları, beyazların üstün olduğunu düşünenler ve diğer nefret grupları Amerikan değerlerinin aksini savunmaktadır" dedi.
 
EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______
 
ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 9,46'YA İNDİ
Merkez Bankası Beklenti Anketinde yılsonu TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 9,49 iken, bu anket döneminde yüzde 9,46 oldu. Büyüme beklentisi ise yüzde 4.1’den yüzde 4.4’e yükseldi.
 
HÜKÜMETİN MEMURA ZAM TEKLİFİ BELLİ OLDU
Hükümet, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2018 ve 2019 yıllarının birinci ve ikinci altı aylık dönemleri için yüzde 3'er zam teklifinde bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu'nun açıklaması üzerine Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın teklifi kabul etmediklerini belirtti.
 
ESNAFIN KREDİ BORÇLARI YENİDEN YAPILANDIRILACAK
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, kooperatif takibine intikal etmiş ortak borçların yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışma yaptığını bildirdi.
 
RUS VE AZERİ DEVDEN TÜRKİYE ORTAKLIĞI
Rus Lukoil ve Azeri Socar, enerjide anahtar ülke konumuna yükselen Türkiye’de ortak yatırım için görüşmelere başladı. Enerji devleri, satışa çıkarılan varlıkları yakın takibe aldı
 
YERLİ OTOMOBİLE ATSO’DAN 25 MİLYON TL DESTEK
Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Ahmet Koçaş "Ülkemiz için çok önemli olan yerli otomobilin Aksaray'da üretilmesi halinde değeri 25 milyon lira olan OSB'deki bin dönümlük arsayı bu projeye hediye etmek istiyoruz" dedi.
 
MEGA LİMANDA RUHSATLAR İPTAL
Ataköy’de deniz doldurularak üzerine yat limanı restoran kafeterya konaklama alanı gibi tesislerin yapımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen inşaat ruhsatları mahkemece iptal edildi. 
 
SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                
 
GALATASARAY 4-1 KAYSERİSPOR
Galatasaray, Süper Lig'de 2017-2018 sezonunun ilk haftasında konuk ettiği Kayserispor'u 4-1 yendi.
 
GALATASARAY SOFİANE FEGHOULİ'Yİ RESMEN AÇIKLADI
Galatasaray, Sofiane Feghouli'yi 4 milyon 250 bin euro karşılığında 5 yıllığına transfer ettiğini borsaya bildirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.