15 Ağustos 2018 Türkiye gündemi

15 Ağustos 2018 Türkiye gündemi

15 Ağustos 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                 15.08.2018

 

DOLAR-USD: 6.3850

AVRO-EURO: 7.2745

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 8.1455

ALTIN-GOLD: 245.1500

 

 

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: YURT İÇİNDE 790 CİVARINDA TERÖRİST VAR'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu anda yurt içinde 790 civarında terörist var. Bu, son yılların en düşük rakamıdır. Kimin nerede, hangi grubun içinde olduğunu biliyoruz." dedi.

 

2 YUNAN ASKERİ SERBEST BIRAKILDI

Edirne'de askeri yasak bölgede yakalandıktan sonra tutuklanan 2 Yunan askerinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verildi.

 

POLİTİKA                                           

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: AMERİKA'NIN ELEKTRONİK ÜRÜNLERİNE BOYKOT UYGULAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Türkiye'ye yönelik açık bir ekonomik saldırı var. Eskiden bu işler daha sofistike daha dolaylı yollardan yapılırdı şimdi bodoslama bir şekilde üzerimize geliyorlar'' dedi. Erdoğan, ABD'nin elektronik ürünlerine de boykot uygulanacağını söyledi.

 

KILIÇDAROĞLU: TEK ADAM REJİMİNDE GEMİNİN REİSİ DE YAĞCISI DA AYNI KİŞİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkede yaşanan ekonomik gelişmeler ile ilgili resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Hepimiz aynı gemideyiz' diyorlar. Doğrudur. Ama tek adam rejiminde geminin kaptanı, başmakinisti, çarkçıbaşısı, güverte reisi, makine lostromosu, yağcısı, kamorotu, aşçısı aynı kişi" dedi.

 

İYİ PARTİLİ HAYATİ ARKAZ MHP’YE GEÇTİ

TBMM'nin açıldığı gün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin elini öptüğü için partide krize neden olan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, MHP'ye geçti.

 

İYİ PARTİ'DEN 'TBMM TOPLANSIN' ÇAĞRISI

Ağustos ayının başından bugüne Türk lirasının yüzde 32 oranında değer kaybettiğini belirten İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Milli egemenliğimizin kalesi TBMM'yi 'Milli Ekonomi Gündemi' ile toplantıya davet ediyorum." dedi.

 

DÜNYA                                                    

 

HAYDAR EL-İBADİ: TÜRK PARASI MESELESİNDE TÜRKİYE İLE BİRLİKTEYİZ

Irak Başbakanı Haydar El-İbadi, "Türk parası meselesinde Türkiye ile birlikteyiz. Alacağı her türlü tedbir konusunda Türkiye'yi destekliyoruz." dedi.

 

ALMANYA: TÜRKİYE SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN BRUNSON'I SERBEST BIRAKMALI

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, ABD ile Türkiye arasında devam eden gerginliğe yönelik açıklama yaptı. ABD'nin Türkiye'den, tutuklu rahip Andrew Craig Brunson'ın serbest bırakılması talebinden yana görüş bildiren Maas, bunun sorunların çözümüne katkı sağlayacağına dikkat çekti.

 

 

 

EKONOMİ                                                  

 

BAKAN ALBAYRAK: GEREKLİ ADIMLARI ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Serbest piyasa kurallarında kalarak gereken tüm araçları devreye sokarak adım atmaya devam edeceğiz" dedi. Doların güvenilirliğini yitirdiğini belirten Albayrak, Türk Lirası'nın önümüzdeki dönemde daha da güçleneceğini söyledi.

 

BAKAN VARANK: 1,2 MİLYAR TL DESTEK SAĞLAYACAK PROGRAMI BAŞLATTIK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Bu sene açılacak tüm TEYDEB çağrıları aracılığıyla hayata geçirilecek projelere üç yılda 1,2 milyar TL kullandıracağız. TEYDEB 2.0 kapsamında cari açığı azaltacak veya katma değeri yüksek ürün, süreç ve teknoloji geliştirme projelerini destekleyeceğiz' dedi.

 

BDDK DÜZENLEMELERİ YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun banka kartları ve kredi kartları, bankaların kredi işlemleri, finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerinin kuruluş ve faaliyet esasları hakkında olmak üzere üç yönetmelikte değişiklik yapılması kabul edildi.

 

KONUTTA YENİ KAMPANYA BAŞLIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konutta uygun ödeme koşullarıyla yeni kampanya yapılacağını açıkladı. Bakan Murat Kurum, bakanlık olarak inşa edilecek yapılarda ABD menşeli inşaat malzemelerinin kullanılmayacağını açıkladı.

 

TOBB VE TÜSİAD'DAN ORTAK AÇIKLAMA: TÜRKİYE EKONOMİSİNİN TEMELLERİ SAĞLAMDIR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneğince (TÜSİAD), hükümetin açıkladığı ekonomik programın hedefleri ve alınmakta olan önlemlerin başarısı için iş dünyasının azimle destek olmaya kararlı olduğu belirtildi.

 

KURU SABİTLEDİLER

Kur saldırılarına karşı iş dünyası da karşı atağa geçti. Turizm, fuarcılık ve AVM sektörü kuru sabitledi. Tekstilciler dolar bozduracak. Mobilyacı ve otomotivciler TL’ye döndü. İnşaatçılar da ABD menşeli ürün kullanmayacağını açıkladı

 

KOÇ HOLDİNG'DEN İLK YARIDA 57.9 MİLYAR TL KONSOLİDE CİRO

Koç Holding, 2018 yılının ilk yarısında konsolide bazda toplam 57,9 milyar TL gelir elde ederken, 2,6 milyar TL konsolide ana ortaklık payı net dönem kârı gerçekleştirdi.

 

SPOR                                

FENERBAHÇE ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE VEDA ETTİ

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 1-0 kaybettiği maçın rövanşında Benfica ile 1-1 berabere kalarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Sarı lacivertli takım yoluna UEFA Avrupa Ligi gruplarında devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.