15 Eylül 2017 gündemden haberler

15 Eylül 2017 gündemden haberler

15 Eylül 2017 Türkiye gündeminden haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         14.09.2017

 

DOLAR-USD: 3.4560

AVRO-EURO: 4.1195

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.5785

ALTIN-GOLD: 146.9500

 

 

TENDÜREK'TE 5 PKK'LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Ağrı’nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde düzenlenen hava destekli operasyonlarda 5 PKK'lı terörist öldürüldü.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

İÇ TÜZÜK TEKLİFİ PARTİLERE SUNULACAK

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, iç tüzük değişikliğinin 160 maddeden oluştuğunu ifade ederken, değişikliğin kısa zamanda partilere sunulacağını ifade etti.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SEZGİN TANRIKULU'NA SERT SÖZLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SİHA'larla sivillerin öldürüldüğünü iddia eden CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na, 'Biz terörle mücadelede sivillerin zarar görmemesine dikkat ediyoruz' dedi, 'Türkiye'nin terörle mücadelesinden teröristler rahatsız olabilir ama hiçbir milletvekilinin böyle bir hakkı yoktur' diye seslendi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN SİHA AÇIKLAMASI

Belediye başkanları toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım SİHA'larla ilgili olarak, "Korucuya, polise, askere, jandarmaya gözünü kırpmadan silah doğrultan alçakları teknolojinin verdiği imkanlarla bertaraf ederken neye karşı çıkıyorsunuz?" açıklamasında bulundu.

 

CHP PARTİ SÖZCÜSÜ TEZCAN: IRAK’IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜN KORUNMASI ŞARTTIR

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, IKBY'nın referandum kararıyla ilgili, "Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması şarttır. Referandum meşru değildir. Hükümetin de sahada top gezdirmeyi bırakıp bu konuda net bir tutum almasını bekliyoruz." dedi.

 

DÜNYA                                                                                                                                             ___         _____                   

 

AP'DE TÜRKİYE İLE MÜZAKERELERİN ASKIYA ALINMASI ÇAĞRISI

Avrupa Parlamentosu bir kez daha Türkiye ile üyelik müzakerelerinin askıya alınması çağrısında bulundu. Avrupa Komisyonu ise durumda değişiklik olmazsa müzakerelerin askıya alınması yönünde görüş belirteceği mesajı verdi.

 

JUNCKER: ANKARA, AB MÜZAKERELERİNİN ÇÖKMESİ İÇİN ZEMİN YARATIYOR

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye halkına her zaman yardım eli uzatmaya hazır olduklarını fakat Türkiye hükümetinin attığı adımlarla Avrupa Birliği (AB) ile müzakerelerin çöküşü için zemin yarattığını ifade etti.

 

NETANYAHU'DAN "KÜRT DEVLETİNE" DESTEK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kürt halkının kendilerine ait bir devlet elde etme yönündeki meşru çabalarını desteklediklerini söyledi.

 

BM GENEL SEKRETERİ GUTERRES'TEN ARAKAN ÇAĞRISI

BM Genel Sekreteri Guterres, Myanmar'da Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddetin "kabul edilemez" olduğunu belirterek, yetkililere askeri operasyonları durdurma, şiddete son verme ve insani yardımlara izin verme çağrısında bulundu.

 

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

SANAYİ CİRO ENDEKSİ TEMMUZDA ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayına ilişkin "Sanayi Ciro Endeksi" bültenin yayımladı. Sanayi ciro endeksi bir önceki aya göre yüzde 3,4 arttı.

 

VERGİ BORÇLU LİSTESİNDEKİ İLK 100'ÜN BORCU 31,3 MİLYAR LİRA

Maliye Bakanlığının vergi borçluları listesine göre, devlete toplam 30 bin 319 kişi ve kuruluşun 1 milyon liranın üzerinde vergi borcu bulunuyor. Listede sadece ilk 100'de yer alanların borcu 31,3 milyar lirayı buluyor.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: ÇİN GİBİ BÜYÜK BİR PİYASAYA GİRİYORUZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'den Çin'e  tarım ürünleri ihracatının önündeki engellerin kalktığını belirterek, "Bu sene, kiraz mevsiminin sonuna doğru kiraz ürünleriyle ilgili engeller kalktı. Şimdi  bazı meyvelerle ve süt ürünleriyle ilgili engeller de kalkıyor. Tüm engelleri  kaldırarak, Çin gibi büyük bir piyasaya giriyoruz." dedi.

 

AVUSTURYALI ŞİRKETTEN 1 MİLYAR TL'LİK YATIRIM

Avusturyalı Hamburger Containerboard Kütahya'da 1 milyar TL yatırım ile kağıt fabrikası kuracak. Bu, hâlihazırda Türkiye pazarında faaliyet gösteren şirketin sıfırdan gerçekleştirdiği ilk yatırımı olacak.

 

"TÜRKİYE, 4.5G'YE EN ÇOK YATIRIM YAPAN ÜLKELERDEN BİRİ"

Huawei Orta Asya ve Kafkasya Bölge Başkanı James Chen, bütün mobil operatörlerin 4.5G'ye geçişte altyapı kurulumunu başarıyla gerçekleştirdiği Türkiye'nin, bu teknolojiye en çok yatırım yapan ülkelerden biri olduğunu bildirdi.

 

YABANCININ GÖZÜ KULAĞI 'MEGA PROJELERDE'

Dünyanın önde gelen gayrimenkul yatırımcılarını ve gruplarını Dubai'de bir araya getiren Cityscape Global 2017, Türkiye'nin mega projeleri için de global vitrin oldu. 11-13 Eylül tarihleri arasında düzenlenen fuarda yabancı yatırımcıların gözü kulağı 3. Havalimanı ve Çanakkale Köprüsü gibi mega projelerdeydi. 

 

RİVA İHALESİNİN KAZANANI YILMAZ İNŞAAT TAAHHÜT VE TİCARET AŞ OLDU

Emlak Konut GYO ile Galatasaray Spor Kulübü arasındaki protokol kapsamında kulübün Riva’daki 1 milyon 76 bin 20 metrekarelik arsası için gerçekleştirilen ihalenin kazananı, Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ oldu

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

PORTO 1-3 BEŞİKTAŞ

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu ilk maçında Porto'yu deplasmanda 3-1 yendi.

 

GALATASARAY'IN BORCU 2 MİLYAR 521 MİLYON LİRA

Galatasaray Kulübü ve bağlı ortaklıklarının 30 Haziran 2017 itibarıyla net borcunun 2 milyar 521 milyon lira olduğu açıklandı.

 

HAKAN DİNÇAY VEFAT ETTİ

Fenerbahçe Kulübünün asbaşkanlarından Hakan Dinçay, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.