15 Eylül 2017 Türkiye gündemi

15 Eylül 2017 Türkiye gündemi

15 Eylül 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         15.09.2017

 

DOLAR-USD: 3.4315

AVRO-EURO: 4.0930

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.6070

ALTIN-GOLD: 146.7000

 

 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: REFERANDUM ISRARININ BEDELİ OLUR

Dışişleri Bakanlığı, IKBY'nin referandum kararındaki ısrarını doğru bulmadığını belirterek, "Israr etmesinin mutlaka bir bedeli olacağını dikkate alması gerektiğini vurguluyoruz" dedi.

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ: ABD'DEKİ DAVA SİYASİ

ABD'de eski bakan Zafer Çağlayan hakkında tutuklama kararı çıkarılmasına değinen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Bu siyasi hedefleri olan bir davadır" dedi. Bozdağ, Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesinde yaşanan olaylar için ise "Olan hadiseyi kabul etmek mümkün değil" ifadesini kullandı.

 

BAKAN SOYLU AÇIKLADI: GÖZALTILAR VAR

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine yönelik saldırıyla ilgili soruşturma başlattı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olayla ilgili gözaltılar olduğunu söyledi.

 

BAKAN YILMAZ'DAN 'ATATÜRK MÜFREDATTAN ÇIKARILDI' ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yeni eğitim müfredatı ile ilgili çıkan haberler için, "'Müfredattan Atatürk çıkarıldı' her türlü doğru olmayan bir ifade. İstiyorlar ki toplumda sis perdesi olsun" dedi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

'YOK, HÜKMÜNDE KABUL EDİLİR BİZİM TARAFIMIZDAN'

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, IKBY'nin yapmayı planladığı referandumla ilgili, "Yok hükmünde kabul edilir bizim tarafımızdan. Tavrımız bu şekilde, net bir şekilde ifade edildi ve bu şekilde de ifade edilecek." dedi.

 

KILIÇDAROĞLU: “İNSANLIK DIŞI, İNSANLIĞIMIZI KAYBEDİYORUZ”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, tutuklu HDP Eş genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un vefat eden annesi Hatun Tuğluk’un Ankara İncek’teki cenaze töreninde yapılan ırkçı saldırı sonucu defnedildiği mezardan çıkarılmasıyla sonuçlanan olay için “İnsanlık dışı. İnsanlığımızı kaybediyoruz” dedi.

 

BAYDEMİR: TUĞLUK'UN KABRİSTANININ İÇERİSİNE GİRİP TEKMELEDİLER, ORGANİZEYDİ

HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir, partisinin eş başkanı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine yapılan saldırının organize olduğunu ifade ederken "Traktör getirmişlerdi. Kabristana girip tekmelediler" dedi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

AB BAKANI ÇELİK'TEN S-400 FÜZE SİSTEMİ AÇIKLAMASI

Londra'da konuşan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Türkiye'ye silah ambargosu uygulamaktan söz eden bazı müttefik ülkelerin, terör örgütü PKK/PYD'ye silah vermekten geri durmadıklarını belirtti. Bakan Çelik açıklamasında, "Yunanistan’da S-300 füzeleri olması eleştiri konusu olmuyor da bizde S-400 füzeleri olması niye eleştiri konusu oluyor?" ifadelerine yer verdi.

 

NATO'DAN "S-400" AÇIKLAMASI

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 satın alımıyla ilgili, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "NATO üyeleri hangi ekipmanı alacaklarına kendileri karar verir" dedi.

 

BELÇİKA TEMYİZ MAHKEMESİ PKK'YI 'TERÖR ÖRGÜTÜ' SAYMAYAN KARARI ONADI

Belçika Temyiz Mahkemesi, PKK'nın silahlı faaliyetlerinin "Türkiye'nin iç anlaşmazlığı" olduğunu ve bu nedenle de terör örgütü sayılamayacağı yönündeki alt mahkeme kararını onadı.

 

BARZANİ'DEN 'REFERANDUM' AÇIKLAMASI

IKBY Başkanı Barzani, referanduma daha iyi bir alternatif sunulması halinde değerlendireceklerini ancak, hedef yalnızca ertelemeyse belirlenen tarihte sandık başına gideceklerini söyledi.

 

KUZEY KORE 'PYONGYANG'DAN FÜZE FIRLATTI'

Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japonya'ya doğru füze fırlattığını açıkladı. Japonya Devlet Bakanı Yoshihide Suga, füzenin Hokkaido adasının üzerinden geçtiğini ve adanın 2 bin kilometre doğusunda Pasifik Okyanusu'na düştüğünü belirtti.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

MERKEZ BANKASI, FAİZLERİ DEĞİŞTİRMEDİ

Merkez Bankası eylül ayı PPK toplantısında faizlerde değişikliğe gitmedi. Politika faizi yüzde 8, faiz koridorunun alt bandı olan gecelik borç alma faizi yüzde 7.25, koridorun üst bandı olan gecelik borç verme faizi yüzde 9.25 ve geç likidite penceresi (GLP) faizi de yüzde 12.25 seviyesinde kaldı.

 

FİTCH'TEN BÜYÜME VE ENFLASYON TAHMİNİ

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Londra’da düzenlediği konferans öncesi yayımladığı sunumda, Türkiye’nin 2017 yılsonu enflasyon tahminini yüzde 10,7, büyüme tahminini yüzde 4,7 olarak belirledi. 

 

MALİYE BAKANI AĞBAL'DAN VERGİ İNDİRİMİ AÇIKLAMASI

Maliye Bakanı Ağbal, mobilya, beyaz eşya ve konutta vergi indirimlerinin amacı karşıladığını belirterek, "2017 yılsonuna kadar vergilerle ilgili bir düzenleme yapma planımız yok” açıklaması yaptı.

 

TANAP EN GÜÇLÜ SEMBOL OLACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Türkiye, Azerbaycan’ın enerji yatırımlarını büyütmeye devam edecek. TANAP, iki ülkenin güçlü birlikteliğinin sembolü olacak” dedi.

 

DOMATES İÇİN İLK İMZALAR ATILDI

Türkiye-Rusya arasında domates ihracatının önünün açılması yönünde protokol imzalandı. Ayrıca Rus Tarım Bakanlığı, domateste yasağın kaldırılması için altyapı hazırlıkları ve çalışmalarını da tamamladı.

 

TMSF İKİ KANALI SATIŞA ÇIKARDI

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Kanaltürk TV ve Bugün TV'nin lisansları ile makine/teçhizatlarını satışa çıkardı.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR 0-0 LUDOGORETS 

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında Bulgaristan temsilcisi Ludogorets Razgrad ile 0-0 berabere kaldı.

 

ATİKER KONYASPOR DEPLASMANDA YENİLDİ

Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi I Grubu'ndaki ilk maçında Fransa temsilcisi Olympique Marsilya'ya deplasmanda 1-0 yenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.