15 ilçede 15 kadın aday

15 ilçede 15 kadın aday

Impacte Kurucusu Mehmet Kuzu, kadın adayların desteklenmesine ilişkin bir açıklama yaparak toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekti.

Impacte Kurucusu Mehmet Kuzu, toplumda cinsiyet eşitliği ve kadınların siyasi katılımına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Mehmet Kuzu, kadın adayları listesi önerisi sunarak "Bu tür bir öneri listeyle, toplumda cinsiyet eşitliği ve kadınların siyasi katılımı konusundaki çabaları desteklemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Kadınların siyasette daha fazla temsil edilmesi ve liderlik rollerinde yer almaları, demokratik süreçlerin güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği açısından önemli adımlar atılmasını teşvik edebilir" dedi.

Yerel seçimlerin demokrasinin çok önemli bir parçası olduğuna işaret eden Kuzu, adın adayların desteklenmesinin bir toplumsal sorumluluk görevi olduğunu belirterek şöyle konuştu; "Bu tür bir eğitim ve danışmanlık faaliyetleri sonuçları, toplumda çeşitli sesleri ve bakış açılarını temsil etme çabalarının bir yansıması olarak değerlendirilebilir. Yerel seçimler, demokratik süreçlerin temel bir parçası olduğu için, çeşitli adayların ve perspektiflerin katılımı, yerel yönetimlerde daha kapsayıcı ve temsilci bir liderlik sağlama potansiyeline sahip olabilir."

sdfg.jpg

Impacte'nin Türkiye'deki yerel seçimler öncesinde gerçekleştirdiği çalışmaların değerlendirilmesiyle, İzmir'deki kadın adaylarını belirlemek ve 15 ilçede öne çıkan kadın aday isimlerini listelemeyi amaçladıklarını dile getiren Kuzu, aday listesini şu şekilde açıkladı:

Konak-Sema Pekdaş, Avukat

Karabağlar-Seniye Nazik Işık, Siyaset Bilimci

Kemalpaşa-Arzu Külahçıoğlu Altıntoz, Avukat

Selçuk-Filiz Ceritoğlu Sengel, Avukat

Balçova-Aygül Eryılmaz, Gıda Mühendisi

Karaburun-İlkay Girgin Erdoğan, Avukat

Tire-Ayten Gülsever, Bürokrat(BOTAŞ), Enerji Uzmanı

Foça-Saniye Bora Fıçı, Eğitimci

Buca-Seçkin Aktürk, Mali Müşavir

Torbalı-Sıla İlgi Aktaş, İş İnsanı(Akaryakıt, beyaz eşya)

Seferihisar-Senem Gürer Solak, Girişimci

Bayraklı-Leman Tunus, Mali Müşavir

Karşıyaka-Nurgül Uçar, İşletmeci Turizm

Bornova-Helil Kınay, Çevre Yüksek Mühendisi

Menderes-Urkiye Güner İnal, Veteriner

İMPACTE

İmpacte 12 Mayıs 2022’de kuruldu. Kurucu Mehmet Kuzu, İzmir Atatürk Lisesi eğitimi sonrasında ODTÜ’de İstatistik okudu. 2009-2023 arasındaki tüm projelerini değerlendirdiğinde bir öneri aday listesi hazırladı. Bu liste siyasi partilere öneri niteliğinde yayınlanmaktadır. Ayrıca, bu kadın adayların demokratikleşme sürecinde önemli bir rol oynamayı hedefleyerek Türkiye'nin ikinci yüzyılında kadın liderliğinde bir dönüşüm yaratma amacında oldukları belirtiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum