15 Şubat 2018 Türkiye gündemi

15 Şubat 2018 Türkiye gündemi

15 Şubat 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                      15.02.2018

 

DOLAR-USD: 3.8130

AVRO-EURO: 4.7025

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.2840

ALTIN-GOLD: 163.7500

 

 

ZEYTİN DALI HAREKÂTI’NDA 1485 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlangıcından bu yana bin 485 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

 

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: PKK'NIN HAMİSİ AMERİKA

Memleketi Erzincan'da BBC'nin sorularını yanıtlayan Binali Yıldırım, "'PKK, Amerika gibi bir hamiye sahip olduğu için faaliyetlerini Suriye'ye kaydırdı.' şeklinde konuştu.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: IRAK'IN YENİDEN İMARI İÇİN 5 MİLYAR DOLAR KREDİ SAĞLAYACAĞIZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak'ın yeniden imarı için Türkiye'nin 5 milyar dolar kredi kolaylığı sağlayacağını açıkladı.

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YILMAZ'DAN 'TEOG' AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bu yıl TEOG olmayacak, adrese dayalı yerleştirme, eve en yakın okul sistemini dikkate alarak ve diğer belirlediğimiz hususlarla birlikte öğrencilerimizi yerleştireceğiz" dedi.

 

POLİTİKA                                                                         

BAKAN ÖZLÜ: BU 'KLAVYE ŞOVMENLERİNİN' YATACAK YERİ YOKTUR

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Kahraman askerlerimiz, Zeytin Dalı Harekâtında Afrin'e doğru ilerliyor. Ama içerideki veya dışarıdaki bir kısım kendini bilmezler, bazı münafıklar, sanal ortamda, sosyal medyada montajlar yaparak, askerlerimizin sivillere saldırdığını iddia ediyorlar. Açık söylüyorum; bu 'klavye şovmenlerinin' yatacak yeri yoktur" dedi.

 

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MUŞ: KILIÇDAROĞLU, CHP'Yİ HDP'NİN OYUNCAĞI YAPMIŞTIR

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Engin Altay'ın sözleri ile ilgili, "Sayın Altay bilmeli ki ortada bir oyuncak varsa o da CHP'dir. Kılıçdaroğlu, CHP'yi HDP'nin oyuncağı yapmıştır." dedi.

 

"SURİYE'NİN BU HALE GELMESİNİN ANA SORUMLUSU ERDOĞAN"

"Ortadoğu bataklığına Türkiye'yi sokmayın" uyarısı yaptığını dile getiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Suriye'nin bu hale gelmesinin ana sorumlusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu iddia etti.  Kılıçdaroğlu, "Silah gönderdi. '24 saatte gideceğiz, Emevi Camisi'nde namaz kılacağız.' dedi.

 

DÜNYA                                       

 

 

TİLLERSON: ABD, TÜRKİYE İLE AYNI YÖNDE ÇALIŞMANIN YOLUNU BULMALI

Ortadoğu turunda bulunan ABD Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekâtı bağlamında yapacağı Ankara ziyaretiyle ilgili mesajlar verdi. ''ABD, Türkiye ile aynı yönde çalışmaya devam etmenin bir yolunu bulmalı'' diyen Tillerson, Türkiye'ye tehditleri azaltmak için işbirliği içinde çalışmanın yollarını görüşmeyi umduğunu dile getirdi.

 

 

JUNKER: “TÜRKİYE'NİN DAVRANIŞLARINA ŞİDDETLE KARŞI ÇIKIYORUM”

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye ve Kıbrıs arasında Doğu Akdeniz'de yaşanan krizle ilgili konuştu. Juncker, "Türkiye'nin davranışlarına şiddetle karşı çıkıyorum" dedi.

 

EKONOMİ                                                                                     

 

CARİ AÇIK ARALIK'TA BEKLENTİYİ AŞTI

Türkiye'nin cari işlemler açığı, Aralık'ta 7 milyar 700 milyon dolar düzeyinde gerçekleşirken, 12 aylık açık ise 47 milyar 100 milyon dolar oldu.

 

AVM'LERE YILBAŞI DOPİNGİ

AVM Ciro Endeksi, 2017’nin son ayını yılbaşı alışverişlerinin de etkisi ile yüzde 15,5 artışla kapattı. Geçtiğimiz yıl toplamında ise ciro artışı yüzde 14,3 oldu.

 

ASSİSTT YENİ PROJESİYLE MHRS'YE HİZMET VERECEK

Türk Telekom iştiraki AssisTT, Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla Erzincan’da devreye aldığı yeni hizmet birimiyle Merkezi Hekim Randevu Sistemine (MHRS) destek sunacak.

 

MTV'YE 'MOTOR GÜCÜ' TANIMI GELİYOR

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu'na 'motor gücü' tanımı koyarak, vergileme ölçütleri arasına motor gücünü de ekliyoruz." dedi.

 

OYAK RENAULT 2017’DE ÜRETİM REKORLARI KIRDI

Oyak Renault 2017 yılında otomobil, motor, şasi üretiminde ve ihracatında rekor rakamlara ulaştı. Oyak Renault, geçtiğimiz yıl 365 bin otomobil, 599 bin 335 motor, 271 bin 174 vites kutusu, 383 bin 577 adet şasi üretimi gerçekleştirdi.

 

SEVGİLİLER GÜNÜ BÜTÇESİ MEHMETÇİK’E

Sevgililer günü dolayısıyla başlatılan "Bu yıl hediyeler Mehmetçiğe" kampanyasına destek olan Damat ve Tween markaları, birer mağazasının bugünkü cirosunu Mehmetçik ve Türk Silahlı Kuvvetleri Dayanışma Vakfı’na bağışlayacak.

 

SPOR                                                                                   

 

TÜRKİYE 86–48 ESTONYA

Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası Elemeleri’nde Türkiye, Estonya’yı konuk etti. 86-48 yendi.

 

ESKİŞEHİR BASKET 59–75 DARÜŞŞAFAKA

PTT Erkekler Türkiye Kupası çeyrek final maçında Darüşşafaka Basketbol, Eskişehir Basket'i 75-59 mağlup ederek yarı finale yükselen taraf oldu.

 

FENERBAHÇE DOĞUŞ 80-83 ANADOLU EFES

PTT Erkekler Türkiye Kupası çeyrek finalinde Anadolu Efes, Fenerbahçe Doğuş'u 83-80 yendi. Anadolu Efes bu galibiyet ile kupanın yarı finalinde Darüşşafaka'nın rakibi oldu.

 

FENERBAHÇE 1–3 VAKIFBANK

Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin 20. haftasındaki derbide VakıfBank, deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-1 yendi.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.