15 TEMMUZ 2016, URLA

15 TEMMUZ 2016, URLA

Önder Şengüler yazdı

15 Temmuz 2016 saat 16:16’da MİT Müsteşarlığına giden bir Subay’ın verdiği bilgiler ile bir anda MİT binasında bir hareketlilik başlıyor. Kahraman Subay Mit personeline “FETÖ mensubu askerlerin Müsteşar Hakan FİDAN’ı almak üzere MİT binasına operasyon yapacaklarını” söylüyor. Bu bilgiyi alan MİT personeli hemen dönemin Genel Kurmay Başkanı ile irtibata geçip durumu bildiriyorlar. MİT Binasında ki hareketliliği farkeden hain Fetö’cüler 16 Temmuz günü sabaha karşı saat 03:00’te başlamayı planladıkları “darbe” girişimine 15 Temmuz saat 20:30’da başlamak zorunda kalıyorlar.

932a0a14-ac1b-41af-822c-92be3c60d930.jpg

İşte bazıları “bu saatte darbe mi olur? Bu tiyatro! , bu planlı darbe! , gibi akla mantığa sığmayan talihsiz açıklamalar yapıyorlar ancak bu Ülkenin her kurumunda kahramanlar olduğunu unutuyorlar. Kahraman subay sayesinde Darbecilerin planı bozuluyor , acele ve plansız bir şekilde darbe girişimine başlamak durumunda kalıyorlar. Çünkü MİT bir kalkışma olacağı bilgisine saat 16:16’da ulaşıyor ve harekete geçiliyor.

Darbe günü Urla’da saat 21:00 civarında Ak Parti Urla İlçe Başkanlığı önünde , dönemin İlçe Başkanı Çetin Tutar , Yusuf Demirel ve ben buluştuk. İlçe Başkanlığını açıp , bayraklarımızı astık , tüm lambaları açıp Parti binasını beklemeye başladık. Yaklaşık yarım saat sonra yüzlerce Urla’lı meydan da toplanmıştı. Hepsinin elinde Türk Bayrakları vardı. Ben o meydanı gördükten sonra , bu Ülke’de hiç bir gücün darbe yapamayacağına o an kanaat getirdim. İnsanlar çocukları , eşleri , anne babaları ile gelmişlerdi. Ülkemiz için , Vatanımız için şehit olmaya geldik diyorlardı. Bakınız darbe süreci henüz devam ediyordu , ne olacağı , ne olduğu tam belli değildi ve yüzlerce insan Urla Meydanına gelmişti. Sonra ki günlerde fotoğraf çektirmeye gelen şovmenler ile ilk gün ilk saatlerde meydana çıkanları birbirinden ayırt etmek gerekir…

Urla’da darbe girişimi sırasında bir kahramanlık öyküsü yazıldı. Urla Emniyet müdürlüğü personeli ve dönemin Emniyet Amiri Bekir Önsal darbe gecesi bir Kahramanlık öyküsü yazdılar.

DARBECİ KURMAY ALBAY’IN “SEN NE CESUR ÇIKTIN KOMİSER" SÖZÜNE “TABANCAMDA 13 MERMİ VAR , BİRİ SANA NASİP OLUR ALBAY” DİYEREK CEVAP VERMİŞTİ KOMİSER BEKİR ÖNSAL…

Tatbikat olduğu söylenip Urla Menteş Askeri kampından çıkarılan ve 5'er şarjör dolusu mermi dağıtılan, silahlı askeri öğrenciler ve askerler ile başlarındaki subayların İzmir Valiliği'ni kuşatma amacında olduklarını öğrenen az sayıdaki Urla Emniyet Müdürlüğün’de görevli polis memurları , kararlı bir tutum sergiledi. Yolu trafiğe kapatan polis ekipleri, askeri konvoyun geçmesine izin vermedi, geri dönmeleri istendi. Aracından inen Kurmay Albay Enver Topal, tatbikata gittiklerini söyleyip polislerden yolu açmalarını istedi. Buna karşılık polisin kendilerinde böyle bir bilgi bulunmadığını belirterek izin vermemesi üzerine, darbeci askerler ile onlara direnen polisler arasında kısa bir gerginlik yaşandı. Harbiyeli askerlere emir komuta eden Kurmay Albay Enver Topal, Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislerin başındaki Komiser Bekir Önsal'a, "Sen ne cesur çıktın komiser! Bizi belindeki o tabancayla mı durduracaksın?" diyerek, İzmir yönüne gitmek için ısrarını sürdürdü. Bu gelişme üzerine beylik tabancasını çeken, yanında az sayıda polis memuru bulunan Komiser Bekir Önsal, darbeci Albay'a "Benim de ailemde şehitlerim var. Gerekirse ben de şehit olurum. Ailem de bundan onur duyar. Tabancamda 13 mermi var. Biri de sana nasip olur" diyerek kararlılığını gösterdi. Komiser Bekir Önsal ve diğer polislerin bu kararlı duruşu sonrasında, askeri konvoy geri dönmek zorunda kaldı.

Urla’da görevli Kahraman Polislerimiz darbe gecesi bu duruşu sergilemeseydi , 700 kişilik silahlı askeri birlik İzmir Valiliğini kuşatacaklardı. Urla Halkı ve Urla Emniyet Teşkilatı darbe gecesi İzmir’de kilit bir rol üstlendiler.

Şuan da Türkiye’nin Fetö Bağlantısı nedeniyle atanan tek kayyum belediyesi olarak yönetilen Urla’mız Her zaman gösterdiği duruş ve Vatan sevgisi ile ön planda yerini almış ve alacaktır.

Mutlu , huzurlu hafta sonları dilerim…

image-6483441.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum