15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kınık'ta coşkuyla kutlandı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kınık'ta coşkuyla kutlandı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında vatandaşların yoğun katılımıyla, Kınık Demokrasi meydanında program düzenlendi.

Meydanda buluşan Kınık halkı ilk gün gibi yine tek yürek oldu.

Anma programı Kınık İlçe Kaymakamı Erol Türkmen, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer ve ilçe protokolü Şehitlik ziyareti ile başladı. Ziyaret sonrası Kınık Çarşı Camiinde mevlid-i şerif okundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, İlçe Müftüsü Cuma Yanar tarafından dua edildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların edildiği program, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer ve Kınık İlçe Kaymakamı Erol Türkmen’in konuşmalarıyla devam etti.

0v5a0836-001.jpg

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer 15 Temmuz hain kalkışmasında Necip Türk Milletinin tarih boyunca gösterdiği dik duruşu yinelediğini tekrar ederek sözlerine şöyle devam etti,

“Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahraman askerlerimizi saygı ile selamlıyor, canları ve kanlarıyla destan yazan aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Fırat Tanır konseri ile anma programı devam etti. Etkinlikler kapsamında 15 Temmuz’a özel, öğrenciler hazırlamış oldukları şiirleri okudu.

Programın sonunda Kınık İlçe Kaymakamı Erol Türkmen ve Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, deneme sınavında dereceye giren öğrencileri kutlayarak, Bisiklet ödüllerini takdim etti. Program temsili demokrasi nöbetinin ardından selaların okunması ile son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.