15 Temmuz etkinliklerinde İzmir tek yürek oldu

15 Temmuz etkinliklerinde İzmir tek yürek oldu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde İzmir, tek yürek oldu. Saatler 00.13’ü gösterdiğinde tüm camilerden sela okundu, şehitler için dualar edildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında İzmir’in Konak Meydanı’nda anma etkinlikleri düzenlendi. Binlerce İzmirlinin katıldığı anmada 15 Temmuz şehitleri anıldı. Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hitabı barkovizyondan izletilirken, 00.13’te ise İzmir’in tüm camilerinden dualar okunarak şehitler anıldı.

aw668777-04.jpg

Anma programına katılan eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara çıkan, göğsünü mermilere ve tanklara siper eden, evinde bu vatan için dua eden herkes bu milletin kahramanıdır. Allah bu ayağının altı öpülesi milletten bin kere razı olsun. Rabbim inşallah bu ezanı susturmayacak, bu bayrağı indirmeyecek, bu vatanı böldürmeyecek. Bizlere düşen, karanlık geceyi aydınlığa çeviren şehitlerimizin davasına sahip çıkmaktır. Memleketin, vatanın derdini dert edinen kahramanların memleket sevgisini çocuklarımıza aşılamaktır. Hainlerin pusuda olduğunu bilip daima uyanık olmaktır. Hainler unutmasın ki bu millet her zaman burada ve bundan sonra asla darbelere geçit vermeyecek” dedi.

aw668704-03.jpg

“Asla unutmayacağız”

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de, "15 Temmuz ihanetini bize yaşatan hainleri asla unutmayacağız. Bu şanlı mücadelede kalpleri iman ve ülke sevgisiyle dolan, gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimizi yad ediyorum. Kahraman gazilerimize sağlık ve mutluluk içinde bir hayat diliyorum. Geleceğimize, demokrasimize kast edenlere karşı dik duruşumuzu sergilediğimiz bugünde bizleri yalnız bırakmadınız. Bir taraftan kayıplarımızın hüznünü yaşarken bir taraftan dünyada eşine az rastlanır bir mücadelenin gururunu yaşıyoruz. Üzerinde bulunduğumuz, kendimize vatan olarak seçtiğimiz bu coğrafya tarihin her döneminde ekonomik, stratejik cazibe merkezi olmuştur. Bu coğrafyada var olabilmenin tek koşulu da güçlü bir tarihtir” diye konuştu.

aw668704-02.jpg

“Zaferlerin arkasında şehit ve gazilerimizin yiğitliği var”

“15 Temmuz’u gerçekleştiren bu hainleri kullanan şer odaklarını iyi tanımamız, buna milli şuurla bakmamız gerekir” diyen Vali Köşger, “Ancak bu şer odakları bir şeyi gözden kaçırmıştır; necip milletimizin istiklal ve istikbale olan hassasiyetini hesaba katmamışlardır. Bu kahraman vatan evlatları, 15 Temmuz gecesi devlet kurumalarına sızmış hainlere karşı imanıyla, inancıyla, yüreğiyle girişimi engellemiştir, direnişini destansı zaferle taçlandırmıştır. Tarih boyunca kazandığımız bu zaferlerin arkasında şehit ve gazilerimizin yiğitliği vardır.” ifadelerini kullandı.

“Vazgeçmedik”

15 Temmuz İzmir etkinliklerinde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “İzmir’de ‘Sokağa çıkarsanız size haddinizi bildiririz’ diyenlere haddini bildirmeyi gösteren yürekli, cesur hemşerilerim; 15 Temmuz, korkusuzca şehit olmak için sokağa çıkan kahramanların gecesidir. 15 Temmuz, mermiye siper olan gençlerin gecesidir. 15 Temmuz, tankın ağzına yatan yiğitlerin gecesidir. 15 Temmuz, al bayrağımızı kendisine kefen edenlerin, lideri Recep Tayyip Erdoğan ‘Haydi sokağa’ dediğinde meydanları dolduranların gecesidir. Herkes o gece sokağa çıktığında 251 şehidimiz gibi şehit olmayı göze alarak sokağa çıkmıştır. Biz 15 Temmuz gecesinde vazgeçmedik. Ezandan, vatandan, devletten, bayraktan vazgeçmedik. Bundan sonra da Allah’ın izniyle vazgeçmeyeceğiz. O gün hepimiz şahidiz, bizzat yaşadık. O tankları, o uçakları, mermileri gördük. O milletin iradesi o günkü darbeyi püskürttü ve darbeciler değil millet kazandı” dedi.

aw668777-02.jpg

“Kimse böyle bir kalkışmaya cesaret edemeyecek”

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise şunları söyledi: “Bugün İzmir yine muhteşem. Nasıl 6 yıl önce muhteşemdi, demokrasiye, mili iradeye sahip çıkmıştı, İzmir yine aynı İzmir. Bu akşam da yine meydanlar doldu taştı. 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla yüz binler yine bu meydandaydı. Sabaha kadar meydanı doldurmuştu. Cumhurbaşkanımız, darbe teşebbüsleri tarihinde bir ilki başardı. Milletiyle darbeye karşı koydu ve başarı. Bu, tarihte bir kırılma noktasıdır. Bundan sonra kimse böyle bir kalkışmaya cesaret edemeyecektir. Bu milletin karşısında hiçbir güç duramayacaktır.”

aw668777-03.jpg

Sela okundu

Protokol konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hitabı barkovizyondan izletildi. Saatler 22.25’i gösterdiğinde İzmir İl Müftülüğü İlahi Grubu tarafından tasavvuf musiki dinletisi icra edildi. 22.45’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz gecesi TV ekranlarından yaptığı çağrının gösterimi yapıldı. 22.50’de semazen gösterisi düzenlendi. 23.10’da 15 Temmuz Senfonik Destanı barkovizyon gösterisi yapıldı, 23.35’te darbe kalkışmasının ilk görüntülerinden oluşan videolar gösterildi. 23.40’ta, kahramanlık türküleri konseri icra edildi. 00.13’te tüm camilerde aynı anda sela okundu, 00.20’de Fetih Suresi okunup dualar edildi.

aw668777-01.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.