15 Temmuz Şehitleri Kula'da Dualarla Anıldı

15 Temmuz Şehitleri Kula'da Dualarla Anıldı

Kula’da 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Milli Birlik yürüyüşünün ardından 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı.

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe kalkışma girişiminde şehit olan vatandaşlar, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün 1. yıldönümünde yurdun her köşesinde olduğu gibi  Kula’da da çeşitli tören ve etkinliklerle anıldı. Ülke genelinde yapılan 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Kula’da şehitlik ziyareti ve şehitler için şehitlikte okutulan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kula Şehitliğinde Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından İlçe Müftüsü Kamil Kırkız tarafından yapılan dua ile şehitler için eller semaya kaldırıldı. Şehitlik ziyaretinin ardından Kula protokolü ve yüzlerce Kulalı, Milli Birlik Yürüyüşünü gerçekleştirdi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Kula Yunus Emre ve Şehit Ömer Halisdemir Kent Meydanı’nda düzenlenen özel anma programı ile devam etti. Kula Kaymakamlığı 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü yürütme kurulu tarafından düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve  İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programa; Kula Kaymakamı Osman Güven, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ateş, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hikmet Aybars Hayta, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ahmet Ömer Beyoğlu, Programın özel konuğu Yazar Hayati İnanç, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, kurum ve daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilsileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  15 Temmuz’un anlamı ve önemine dair öğrenciler tarafından konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Sinevizyon gösterilerinin de yapıldığı gecede programın özel konuğu Yazar Hayati İnanç’ın meydanda bulunanlara yaptığı vatandaşları hem düşündürdü hem duygulandırdı. Yazar İnanç, beyitlerle süslediği sohbetinde birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Yazar İnanç’ın konuşmasının ardından Müzik Öğretmeni Yahya Dinçtopal ve ekibinin seslendirdiği Kahramanlık Türküleri’ne vatandaşlarda eşlik etti. Tüm camilerden saat 00.13'te sela okunmasıyla birlikte program demokrasi nöbeti ile devam etti. 

Başkan Tosun; “Umutla bakabileceğimiz bir Türkiye’yi Birlikte Oluşturacağız”

15 Temmuz’da Türk Milleti’nin büyük bir imtihan geçirdiğini ve bundan dersler çıkartması gerektiğini ifade eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “ Ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü, milletin kayıtsız şartsız egemenliği için, bu topraklar uğruna, yüz binlerce şehit ve gazi verdiğimizi unutmamalıyız. Milletimiz, Cumhuriyet'in değerlerine karşı yürütülecek saldırılara anında tepki vereceğini 15 Temmuz'da göstermiştir. Cumhuriyet tarihimizin en büyük felaketi olan 15 Temmuz Darbe kalkışma gecesinin bir daha yaşanmaması için hepimiz Demokrasimize, Cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız. Milletimiz, Cumhuriyet'e sahip çıkma ve atalarından kalan mirası yeniden şahlandırma gayesiyle verdiği kararlı mücadeleyi sonsuza kadar sürdürecektir. Buna inancımız tamdır. Yine inanıyoruz ki Türk milleti dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle daha huzurlu, daha mutlu, geleceğe umutla bakabileceğimiz bir Türkiye ortamını hep birlikte oluşturacaktır. Bu duygularla o kara gecede milletimizi savunurken şehit düşen polisimize, askerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. " dedi.

Kaymakam Güven, Başkan Tosun ve beraberindekiler gecenin geç saatlerine kadar demokrasi nöbeti tutarak ülkenin ve milletin bekası için dualar etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.