15. Tudem Edebiyat Ödülleri sahiplerine verildi

15. Tudem Edebiyat Ödülleri sahiplerine verildi

15. Tudem Edebiyat Ödülleri, 23. İzmir Kitap Fuarı’nın açılış akşamında İzmir’de gerçekleştirilen bir törenle sahiplerine verildi.

2003 yılından bu yana Türkçe çocuk ve gençlik edebiyatına çağdaş ve özgün eserler kazandıran Tudem Edebiyat Ödülleri’nin bu yılki töreni, ilk kez İzmir’de düzenlendi. Törene, yayıncılık ve edebiyat dünyasından isimlerin yanı sıra İzmir’in basın ve sanat camiası da yoğun ilgi gösterdi.

 

15. yılında ilk kez yetişkin edebiyatı alanında verilen Tudem Edebiyat Ödülleri’nde birincilik ödülüne Arafta Zaman adlı dosyasıyla Halil İbrahim Polat layık görüldü. İkincilik ödülünü Yelkovan adlı dosyasıyla Sevda İpek Suda, üçüncülük ödülünü Minşar Uykuları adlı dosyasıyla Melih Yılmaz kazandı. Yazarın Ölümü adlı dosyasıyla A. Kadir Bozkurt ise mansiyona değer görüldü.  

 

Törende, kazananlara heykeltıraş Ozan Ünal’ın tasarladığı ödül heykelleri verildi.

 

144 başvurunun yapıldığı yarışmanın seçici kurulunda Feyza Hepçilingirler, Özcan Karabulut, Faruk Duman, Kemal Varol ve Hakan Bıçakcı yer aldı.

 

Ödül töreninin ardından VIP Project Orkestrasının eğlenceli müzikleri ile devam eden gecede davetliler keyifli bir akşam geçirdi.

 

Tudem Yayın Grubu’nun 34 yıllık yayıncılık birikiminin en değerli meyvelerinden biri olan Tudem Edebiyat Ödülleri, tarafsız duruşu, nitelikli eserleri ön plana çıkaran yapısıyla edebiyat dünyasının önemli referanslarından biri olma özelliği taşıyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.