“15 YILDA İZMİR’E 2 MİLYAR TL’LİK EĞİTİM YATIRIMI YAPTIK”

“15 YILDA İZMİR’E 2 MİLYAR TL’LİK EĞİTİM YATIRIMI YAPTIK”

AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar hükümetin 15 yıllık görev süresi boyunca İzmir’e 2 milyar TL’lik eğitim yatırımı yaptığını söyledi. Hotar, “Kentimizde yapılan 41 protokol ile 4 milyon TL’nin üzerinde bağış alındı” şeklinde konuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, hükümetin İzmir’e yönelik eğitim yatırımlarında son rakamları açıkladı. Hotar, 15 yıl boyunca AK Parti hükümetlerinin  her alanda olduğu gibi eğitimde de ciddi anlamda önemli projelere imza attığını vurguladı.


Milletvekili Hotar, “AK Parti olarak göreve geldiğimizden bu yana başlayan çalışmaların verilerine bakıldığında 2003-2016 yılları arasında güzel İzmir'imize yaklaşık 2 milyar TL'ye yakın eğitim harcaması yaptık. Şehir merkezimiz başta olmak üzere ilçelerimizde eksik kalan lise, ortaokulu anaokulu ve ilkokul yapımlarımızı tamamlıyoruz. 2002-2003 yılları arasında 16 bin derslikte 668 bin öğrenciye 32 bin öğretmen düşerken göreve geldiğimiz yıl itibariyle bu rakamlarda önemli değişimler oldu. 2017-2018 eğitim öğretim yılında derslik sayısını 32 bine çıkararak 768 bin öğrenciye yaklaşık 50 bin öğretmenle eğitimde kalitemizi sürdürüyoruz. Eğitim alanında İzmir'e yaptığımız bu yatırımlar ilçelerdeki okul inşaatlarıyla devam ediyor. Aliağa, Bayındır, Bayraklı, Bergama, Bornova, Buca, Karabağlar Kınık, Kiraz Torbalı, Menderes,  Menemen ve Ödemiş ilçelerimizde yapımı devam eden 32 lisemize yaklaşık 259 milyon 200 bin TL  bütçe ayırarak bir an önce yapımını bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

EKSİKLER TAMAMLANIYOR
 

İzmir’in farklı ilçelerinde 9 milyon TL maliyetli 7 anaokul, 52 milyon TL maliyetli 16 ilkokul inşaatlarının devam ettiğini belirten Hotar,  78 milyon TL maliyetli 16 okul projesinin ruhsat işlemlerinin devam ettiğini en kısa sürede de yapım ihalesine çıkılacağını söyledi. Hotar, “ Yine şehrimizdeki farklı ilçelerimizde 37 milyon TL bütçeli okul inşaatları ihale aşamasında. İlçelerimizin eğitimdeki eksikliklerini bir bir tamamlıyoruz. Ortaokul eksikliği bulunan 8 ilçemizde yapımına başladığımız okullarımız bir sonraki eğitim öğretim sezonuna hazır hale getiriliyor. Ortaokul konusundaki yatırımlara milli eğitimimiz önem veriyor. Bunun için tüm il genelinde eksiklerin tamamlanması amacıyla 33 milyon TL ödenek ayrıldı” diye konuştu.

BAĞIŞ RAKAMLARI YÜKSELİYOR
 

Hotar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2003 yılında başlatılan “eğitime yüzde yüz destek kampanyası” kapsamında hayırseverlerin ve eğitim konusunda yardım yapmak isteyenlerin önünün açıldığını, bağışların kabul edildiğini de vurguladı. Türkiye genelinde 226 olan protokol ile yapılan 409 milyon TL’lik bağışın İzmir’de de yükseldiğini anlattı. Hotar, “Kampanya kapsamında hayırsever vatandaşlarımız İzmir’de 4 milyon 220 bin TL destek sağladı. Bu kapsamda da 2 bin 553 derslik inşaat yapılırken 229 bin metrekare arsa da bağış olarak alındı. Halen hayırseverlerimiz tarafından inşaatı yaptırılan 9 okulda 202 dersliğin inşaatı devam ediyor. Eğitime verdiğimiz destek yıllara göre artarak devam ediyor. AK Parti olarak yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi. 

YATIRIMLAR KADAR ÖĞRETMENLER DE ÖNEMLİ
 

Hotar, eğitim ve öğretimde büyüyen bir İzmir’i inşa etmek istediklerini de vurgularken, “Fiziki yatırımlarımızın yanında çocuklarımızın geleceğini oluşturmada en önemli katkılardan birisini verecek olan eğitim sürecinde, öğretmenlerimizin katkıları da son derece önemlidir. Hepimiz biliyoruz ki tüm fiziksel şartların yanı sıra, öğretmenlik fedakarlık gerektiren çok özel ve bir meslektir. Tüm öğretmenlerimize görevlerinde başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.