150 Bin FETÖcü Daha Deşifre Oldu

150 Bin FETÖcü Daha Deşifre Oldu

MİT'in FETÖcülerin kullandığı programların kriptolarını çözmesiyle beraber 150 bin FETÖcü deşifre oldu.

Darbe girişiminin ardından darbe girişimi esnasında ve öncesinde FETÖcülerin kullandığı programları kırmaya çalışan MİT bunda başarılı olarak 150 bin FETÖcüyü daha deşifre etti.  15 Temmuz gecesi TBMM'yi, Özel Harekât Daire Başkanlığı'nı bombalayan, MİT'e, Genelkurmay'a helikopterle saldırı düzenleyen ve İstanbul ile Ankara'da sivil vatandaşları katleden darbecilerin nasıl ifade vermesi gerektiği anlatılan yazışmalarda yer alan "Nasıl ifade vermeliyiz" kısmında "Restleşmeden zemine göre duruş gösterilmelidir. 
 
3 farklı şifreleme
 
Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Siber Suçlarla Mücadele Başkanlığı'ndaki teknik uzmanların deşifre ettiği yazışmaların üç aşamalı olarak (kullanan şahıs, program ve server üzerinden) kriptolandığı, bir de üzerine VPN ile koruma sağlandığı tespit edildi. Uzmanlar "paranoyakça" şifrelenmiş yazışmaların içeriğinin açığa çıkarılmasının bir mucize olduğunu belirtti. FETÖ'nün gerçek hayattaki örgütlenmesi gibi yazışmalarda da hücre tipi yapılanmanın kullanıldığı ve bu sayede örgüt üyelerine ulaşılmasının engellenmeye çalışıldığı bildirildi. ByLock adlı kriptolu mesajlaşma uygulamasının şifreleri ilk olarak kış aylarında kırıldı. Uzmanlar sisteme girerken kullanılan VPN uygulamasının bilgilerini de ele geçirerek ByLock'u kullanan şahısların tespitini sağladı.
 
Kriptolu yeni uygulama üretmişler
 
Uygulamaların verilerinin ele geçirildiğinin örgüt tarafından anlaşılmasının ardından Eagle adlı uygulamayı tersine mühendislik adı verilen yöntemle kullandı. Yine Eagle alt yapısı kullanılarak Line, Whatsapp ve Tango görünümlü uygulamaları üretip kullanmaya başladı. Bu uygulamaların sadece logo ve isimlerinin orijinal olduğu, Eagle'dan teknik açıdan herhangi bir farkının olmadığı, haberleşmenin yine kriptolu olarak sağlandığı tespit edildi. Eagle'da da üç katmanlı şifreleme tekniğinin kullanıldığı, uygulamada hayalet insan konseptinin oluşturulması amacıyla kullananların isim, soy isim, telefon bilgilerinin tutulmadığı, her kullanıcıya bir kod verildiği görüldü. . Eagle verilerinin kripto çözüm işlemleri yüzde 60 oranında tamamlandı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.