150 Megapiksel akıllı telefon iddiası!

150 Megapiksel akıllı telefon iddiası!

“Xiaomi 150 Megapiksel kameralı akıllı telefon” isimli ve marka bazlı yeni bir akıllı telefon pazarı karşımıza çıkabilir. 

Güney Koreli teknoloji devi ile ortak bir şekilde çalışan Xiaomi, 108 Megapiksel kamera sensörü için yoğun bir çaba harcamıştı. Bilgi sızdırmak konusunda güvenilir kaynaklardan birisi olan Iceuniverse, bir kez daha gündeme geldi.

150 Megapiksel kameralı akıllı telefon projesinden bahseden ünlü Weibo kullanıcısı, hangi Xiaomi modelinin bu tarz bir kameraya sahip olacağını söylemedi. Bazı kaynaklar bu kameranın Mi CC serisine ait olan Mi MIX ailesi için geleceğini söylüyor. Iceuniverse tarafından ortaya atılan bir diğer iddia ise bu modelin tarihi ile ilgili oldu. Kendisine göre henüz adı belli olmayan bu akıllı telefon, bu yılın dördüncü çeyreğinde tanıtılacak.

İddiasının arkasına duran Weibo kullanıcısı, 150 Megapiksel kamera sensörü için tasarlanan araştırma ve geliştirme aşamasının bittiğini ifade etti. Ayrıca eğer ortaya sunulan olasılıklar doğru ise Samsung Galaxy S20 Ultra modelinde yer alan ISOCELL Bright HM1 sensörü, kendisini burada da gösterecek.

Nonacell teknolojisini kullanan ve yaklaşık 1 inç olan bu sensör, daha yüksek ışık emilimi sağlamak için dokuz pikseli bir araya getirebilir. Bunun dışında Oppo ile Vivo’nun da 150 Megapiksel kameralı modeller için çalıştığı söyleniyor. Alınan bilgilere göre bu iki markanın Xiaomi’den farklı bir gündemi olabilir. Zira Oppo ile Vivo, böyle bir model üretmek adına önümüzdeki yılın ilk çeyreğine kadar bekleyebilir ve bu cihazlar gücünü Snapdragon 875 işlemcisinden alabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.