16 Ekim 2017 gündemden haberler

16 Ekim 2017 gündemden haberler

16 Ekim 2017 Türkiye Gündeminden kısa kısa haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                        16.10.2017

 

DOLAR-USD: 3.6385

AVRO-EURO: 4.3175

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.8375

ALTIN-GOLD: 152.3500

 

 

BOZDAĞ: AB ÜYELİK SÜRECİNDEN GERİ ÇEKİLME NİYETİMİZ YOK

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin AB üyelik sürecine dair, "Biz bu süreci her türlü olumsuzluğa rağmen sürdürmekte kararlıyız. Süreçten Türkiye olarak geri çekilme niyetimiz yok." dedi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

TBMM'DE YOĞUN MESAİ

Meclis, bu haftaki mesaisini gensoru, RTÜK üyelik seçimi, il ve ilçe müftülüklerine evlendirme yetkisi veren tasarı ve OHAL'in uzatılması için harcayacak.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

IRAK, KERKÜK'E OPERASYON BAŞLATTI

Irak ordusu, gece Kerkük'ün güneyinden kent merkezine doğru harekât başlattı. Operasyonun başlamasından kısa süre sonra petrol zengini Kerkük'te, geniş bir alanın ele geçirildiği belirtildi. Operasyondan zaman zaman çatışma haberleri geliyor.

 

SOMALİ'DE PATLAMA: ÖLÜ SAYISI 231'E ÇIKTI

Somali'nin başkenti Mogadişu'nun kalabalık bölgesinde bir otelin girişinde bomba yüklü kamyonetle yapılan saldırıda ölenlerin sayısı 231'3 yükseldi. 

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

BAKAN ZEYBEKCİ: TÜRKİYE G20'DE BİR NUMARA OLACAK

3. çeyrek büyüme verisine işaret eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Dünyanın 20 büyük ülkesi olan G20'de Türkiye bir numara olacak. Çin'i de Hindistan'ı da geçeceğiz" dedi.

 

ÇETİNKAYA: ENFLASYON KADEMELİ OLARAK AŞAĞI İNECEK

TCMB Başkanı Çetinkaya, para politikasının enflasyon üzerindeki etkilerinin önümüzdeki dönemde daha belirgin görülmeye başlanacağını, enflasyonun yılsonundan itibaren kademeli olarak aşağı inmesini beklediklerini söyledi.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

ŞAMPİYONLAR KUPASI VAKIFBANK’IN

2017 Spor Toto Kadınlar Voleybol Şampiyonlar Kupası Finali'nde Fenerbahçe'yi 3-0 yenen VakıfBank, kupayı 3. kez müzesine götürdü.

 

FENERBAHÇE 3-1 YENİ MALATYASPOR

Fenerbahçe, Süper Lig'in 8. haftasında Kadıköy'de oynanan karşılaşmada Yeni Malatyaspor'u 3-1'lik skorla mağlup etti.

 

FENERBAHÇE 80-84 ANADOLU EFES

Tahincioğlu Basketbol Ligi'nde Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu'nda Fenerbahçe'yi 84-80 yendi. Oynanan diğer karşılaşmada Darüşşafaka Basketbol, Galatasaray Odeabank’ı 69-67 yendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.