16 Eylül Türkiye gündemi

16 Eylül Türkiye gündemi

16 Eylül 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         16.09.2017

 

DOLAR-USD: 3.4425

AVRO-EURO: 4.1210

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.6830

ALTIN-GOLD: 146.2500

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BARZANİ'YE: KARARIMIZI 22 EYLÜL'DE GÖRECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barzani'nin kararını ve açıklamalarını yanlış olarak yorumladı ve 27 Eylül'de yapılması gereken MGK toplantısının referandum kararı sonrasında 22'sine çekildiğini belirterek, "Barzani nihai kararımızı 22 Eylül'deki MGK ve Bakanlar Kurulu'nun ardından çok açık, net görecek' dedi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: CENAZENİN DEFNİ İLE İLGİLİ YAŞANAN OLAY ASLA KABUL EDİLEMEZ

Başbakan Yıldırım Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine ilişkin yaşanan olaya ilişkin "Bu kabul edilemez" dedi. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in gözaltına alınmasına ilişkin ise Yıldırım, "Bu yargının işidir" ifadelerini kullandı.

 

BAKAN ÇELİK: AB MÜZAKERELERİ TÜRKİYE'YE ŞANTAJ YAPMAK İÇİN KULLANIYOR

Financial Times’a konuşan AB Bakanı Ömer Çelik, "Avrupa Birliği, müzakere sürecini Türkiye'ye şantaj yapmak için kullanmakta, AB kurumlarını zayıflatmakta ve itibarsızlaştırmaktadır" dedi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ TURAN: EY CHP, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN AYARLARINA GERİ DÖNMELİSİN

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Ey CHP; birinci vazifen, milli bir muhalefet olmaktır. Birinci vazifen, Mustafa Kemal Atatürk'ün ayarlarına geri dönmelisin. Birinci vazifen, terör örgütlerinin yanında değil karşısında olmaktır." dedi.

 

KILIÇDAROĞLU'NUN AVUKATI GÖZALTINA ALINDI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alındı. Kılıçdaroğlu bir açıklama yaparak "Bugün yaşananlar demokrasi adına yüz karası. Avukatım Celal Çelik hakkındaki gözaltı kararı bir akıl tutulmasıdır. FETÖ ile mücadele adı altında FETÖ'ye destek veriliyor" dedi.

 

CHP İÇTÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİNİN İPTALİ İÇİN AYM'YE BAŞVURDU

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve beraberindeki heyet, iç tüzüğün iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine (AYM) başvuruda bulundu.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

BEYAZ SARAY'DAN ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı H. R. McMaster, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki görüşmenin 21 Eylül Perşembe günü gerçekleşeceğini söyledi.

 

SİGMAR GABRİEL'DEN TÜRKİYE İLE 'YENİ BİR İŞBİRLİĞİ MODELİ' AÇIKLAMASI

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, katıldığı bir radyo programında Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik müzakerelerinin sonlandırılması gerektiğini söyledi. Gabriel, Brexit sonrası İngiltere’yle oluşan işbirliği modelinin Türkiye için de örnek olabileceğini söyledi.

 

 

 

 

ASTANA'DA İDLİB ANLAŞMASI: TÜRKİYE, RUSYA VE İRAN GÖZLEMCİ GÖNDERECEK

Türkiye, Rusya ve İran, Kazakistan'ın başkenti Astana'da Suriye ile ilgili yapılan görüşmelerde Suriye'nin İdlib bölgesinde dördüncü bir güvenli bölgeyi beraber koruma konusunda anlaştı.

 

IKBY MECLİSİ REFERANDUM KARARINI OY ÇOKLUĞUYLA KABUL ETTİ

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) parlamentosu, bağımsızlık referandumunu 25 Eylül'de düzenlemeye karar verdi. Söz konusu karar, 65 üyenin oyuyla alındı.

 

LONDRA'DA TERÖR SALDIRISI: 22 YARALI

İngiltere'nin başkenti Londra'nın güneybatısındaki Parsons Green istasyonundaki metro treninde patlama meydana geldi. Patlamanın sebebinin kova içerisine konulan el yapımı patlayıcı olduğu belirtildi. Metro vagonundaki patlamada 22 kişi yaralandı.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

TÜRKİYE'DE İŞSİZLİK HAZİRAN'DA %10.2 OLDU

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2017 yılı Haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 124 bin kişi artarak 3 milyon 251 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise değişim göstermeyerek %10,2 seviyesinde gerçekleşti.

 

CARİ AÇIK, TEMMUZDA 5,1 MİLYAR DOLAR

Cari işlemler dengesi, bir önceki yılın temmuz ayına göre 2,7 milyar dolar artarak 5,1 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ocak-temmuz döneminde 26 milyar dolar ‘açık’ oluşurken, 12 aylık cari işlemler açığı 37,1 milyar dolar olarak kaydedildi. 

 

OTOMOBİL ÜRETİMİ 10 YILIN ZİRVESİNDE

Türkiye'de bu yılın 8 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33 artarak 750 bine çıkan otomobil üretimi, son 10 yılın en yüksek düzeyine ulaştı.

 

E-TİCARET DEVLERİNE GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “E-ticaret yapan bir firma Türkiye’de doğrudan mal satarsa vergi mükellefi olacak. Olmazsa biz resen vergi mükellefi yapacağız ve gelirine el koyacağız” dedi

 

3. NÜKLEER PROJESİ YAKINDA DUYURULACAK

Nükleer reaktör üreticisi Westinghouse Türkiye'de nükleer santral anlaşması konusunda ilerleme beklediklerini bildirdi. 2014 yılında Türkiye'de imzaladıkları anlaşma sonrası çalışmalarını sürdüren şirket, "Umuyorum yakında yeni haberlerimiz olacak" dedi.

 

AĞAOĞLU, HONG KONGLU VE ÇİNLİ YATIRIMCILARLA BODRUM'DA TURİZM ŞEHRİ KURACAK

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ağaoğlu, "Hong Kong merkezli bir finansal yatırımcı ve Çin devletine bağlı bir inşaat yatırım grubu ile Bodrum'da 12 ay yaşayacak bir turizm şehri kurmak için ön anlaşma imzaladık" dedi.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

FİNALİN ADI: SIRBİSTAN-SLOVENYA

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası yarı final maçında Rusya'yı 87-79 yenen Sırbistan, finalde Slovenya'nın rakibi oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.